Back to school! Kootut vinkit koululaisten ja opiskelijoiden bussilla liikkumiseen.

10.8.2018

Peruskoulut alkavat Lahden seudulla pääsääntöisesti maanantaina 13.8.2018 ja samaan aikaan siirrytään joukkoliikenteessä talviaikataulukauteen. Linjakohtaiset aikataulut löytyvät reitit- ja aikataulut -sivulta.

Saavu ajoissa pysäkille, sillä pysäkkiajat ovat ohjeellisia. Bussi pysäytetään reippaalla käden heilautuksella. Käytä pimeällä heijastinta. Jos et kehtaa heijastinta heilauttaa, avaa kännykkä ja heilauta näytöllä bussin tulosuuntaan. Otathan kanssamatkustajat huomioon niin pysäkillä kuin bussissakin.

turvallista koulumatkaa

koululaiset

Peruskoululaisten bussikorttiasiat hoituvat oman koulun kautta. Ekaluokkalaisten kanssa kannattaa bussimatkaa harjoitella yhdessä ensimmäisellä kouluviikolla. Vanhempien koululaisten kanssa on hyvä kerrata aikataulut, reitti sekä turvallisuusasiat. 

Opiskelijat

Toisen asteen opiskelijoilla voi olla oikeus Kelan myöntämään koulumatkatukeen. Lue lisää koulumatkatukilipusta.

Lahden seudun liikenteessä opiskelija-alennukseen ovat oikeutettuja 20-25-vuotiaat opiskelijat AB-vyöhykkeillä (Lahden keskusta). Lue lisää opiskelija-alennuksesta.

Opiskelijat voivat ostaa Waltti -matkakortin Lahti-Pisteestä (Kirkkokatu 31), asiointipiste Piipahluksesta (Virastotie 3, Hollola) sekä Heinolan kaupunginkirjastosta (Kauppakatu 12, Heinola)

Lue lisää Waltti-kortista.

niemen kampus

Niemen kampukselle liikennöivät linjat 13, 21, 31 ja 32. Matkakeskukselta Niemen kampukselle kulkee vuoroja arkisin alle 10 minuutin välein.

Linjat 13, 31 ja 32 lähtevät Matkakeskukselta pysäkiltä A Vesijärvenkadun alikulkutunnelista, jonne pääsee helposti suoraan terminaalialueelta portailla tai hissillä. Linja 21 lähtee pysäkiltä D Matkakeskuksen edestä. Niemen kampukselle liikennöiville vuoroille julkaistaan elokuun aikana oma esite, jota on saatavissa kampukselta ja lsl.fi -sivulta.

MILLÄ VUOROLLA, MILTÄ PYSÄKILTÄ, MIHIN AIKAAN?

Reittioppaat ovat kätevin väline selvittää bussiyhteyksiä kodin ja koulun välillä. Reittioppaaseen voit syöttää lähtöpaikaksi osoitteen, pysäkin tai tarkastella tietyn pysäkin lähtöjä. Reittioppaiden ilmoittamat ajat ovat järjestelmän automaattisesti arvioimia pysäkin ohitusaikoja, joten olethan ajoissa pysäkillä.

Kokeile itse lahti.digitransit.fi

Paperisia aikatauluvihkoja löytyy kaikista busseista ja myyntipisteistä.

harrastukset , kaverit ja vanha kotikaupunki

Waltti-matkakortille voi ladata kauden lisäksi myös arvoa, jolla voi maksaa matkat oletusvyöhykkeiden ulkopuolelle tai vaikkapa mukana kulkevan kaverin matkan. Waltti -kortille ladattua arvoa voi käyttää myös kaikissa muissa Suomen kaupungeissa, joissa on Waltti -lippujärjestelmä käytössä. Mainitse poikkeusmatkoista kuljettajalle ennen kortin leimaamista laitteessa.

Arvon lataaminen omalle tai lapsen matkakortille onnistuu nopeasti kirjautumatta Waltin verkkokaupassa kauppa.waltti.fi.

Satunnaiseen matkustukseen käteistä edullisempi maksutapa on Lahden seudun liikenteen mobiililippu, jonka voit tilata puhelimeen pysäkillä bussia odottaessasi ja näyttää kuljettajalle puhelimen näytöltä. Jos maksat matkasi käteisellä, varaathan mahdollisimman tasarahan. Pankkikortti ei käy maksuvälineenä Lahden seudun liikenteen busseissa. Katso kertalippujen hinnat liput ja hinnat -sivulta.

Autoilija

Pidä koulutie turvallisena ympäri vuoden! Muistathan väistää pysäkiltä lähtevää linja-autoa ja vähentää nopeuttasi bussin pysähtyessä pysäkille edessäsi tai ohittaessasi sitä. Pienet koululaiset jäävä helposti ison auton taakse piiloon ja eivätkä osaa hahmottaa lähestyvän auton nopeutta.

Turvallista koulumatkaa!

 

Seuraa Facebook- tai Twitter -sivujamme ja saat tiedon muutoksista, kilpailuista ja häiriötilanteista suoraan seinällesi!