Bussimatkat alkaen 1 € Lahden seudun liikenteen mobiililipulla lauantaina 23.11.2019

7.11.2019

Kuvassa matkapuhelin, jolla ostettu alennushintainen 1 euron hintainen bussilippu.

Lahti City Ry järjestää perinteisen Joulukauden avauksen Kauppatorilla lauantaina 23.11.2019. Myös Heinolan joulunavaus järjestetään samana päivänä.

Viime vuonna Lahden kaupunki tarjosi tapahtumapäivänä ilmaisen kadunvarsipysäköinnin. Nyt kävijöitä halutaan houkutella saapumaan oman auton sijaan linja-autolla. Joukkoliikenteen houkuttavuutta lisätään lippualennuskampanjalla.

Kampanjan aikana LSL:n mobiilisovelluksesta voi ostaa bussilipun alennettuun hintaan. Mobiilisovelluksessa toteutettavalla kampanjalla kannustetaan matkustajia kokeilemaan vaihtoehtoista maksutapaa käteiselle.

Joulunavaus-mobiililipun hinnat:

2 vyöhykettä 1,00 € (norm. 2,85 €)

3 vyöhykettä 2,00 € (norm. 3,35 €)

4-5 vyöhykettä 3,00 € (norm. 3,95-5,20 €)

6-8 vyöhykettä 4,00 € (norm. 5,75-10,65 €)

Kampanjahintaiset liput ovat ostettavissa Lahden seudun liikenteen sovelluksesta lauantaina 23.11.2019 klo 04.00-23.59. Alennushintainen lippu käy maksutapana kaikilla LSL:n vuoroilla koko liikennöintialueella. Lippu ei käy maksutapana markkinaehtoisilla vuoroilla.

Käteisellä ja Waltti-matkakortilla maksetut matkat ovat normaalihintaiset.

Huomioitavaa matkustajille:

• Erityisesti aamupäivällä tapahtuman alkaessa vuorot saattavat ruuhkautua ja siitä johtuen ajaa aikataulusta myöhässä. Suosittelemme käyttämään aiempia vuoroja ja varaamaan riittävästi matka-aikaa. Paluuliikenteen odotetaan jakautuvan tasaisemmin iltapäivälle, mutta vuorojen myöhästely on mahdollista.

• Lippu kannattaa ostaa valmiiksi jo pysäkillä odottaessa, jotta maksutapahtuma sujuu bussissa jouhevasti. Lipun voimassaoloaika on 60-75 minuuttia vyöhykkeistä riippuen ja aika alkaa kulumaan heti ostohetkellä. Voimassaoloaikana voi matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä.

• Maksutapana LSL:n mobiilisovelluksessa käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, mobiilimaksu eli veloitus puhelinlaskulla tai prepaid-liittymän saldosta, Pivo sekä MobilePay.

• Lipun tulee olla luettavissa puhelimen näytöltä eli mm. akun varaustason tulee olla riittävä.

 • Jos linja-autossa on uudenmallinen lukijalaite, leimaa lippu QR-koodin lukijassa kyytiin noustessasi. Jos autossa ei ole laitetta tai olet epävarma toimintatavasta, näytä lippu kuljettajalle puhelimen näytöltä.

Lisätietoa ja ohjeita mobiililipun käyttöön Mobiililippu -sivulta.

Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta.