Uudet citylinjat aloittavat liikennöinnin syksyllä Lahden keskustassa

11.5.2018

Jatkossa bussilla pääsee lähemmäs Lahden kaupunginsairaalaa, pääkirjastoa ja kaupunginteatteria

LSL citylinjat 2018

Lahden keskustassa alkaa liikennöimään seuraavalla talviaikataulukaudella uudet niin sanotut citylinjat. Toisen reitti kulkee Paasikivenkadulta torin kautta Kiveriöön ja toinen ajaa Paasikivenkadulta torin kautta Pyhättömään.

Linjoilla liikennöivä bussi on MiniB-luokan linja-auto eli nyt käytössä olevia kaupunkiliikenneautoja pienempi. Bussissa on 14 istumapaikkaa ja 1 pyörätuoli- tai lastenvaunupaikka. Ajoneuvossa on matalalattia ja esteetön pääsy. Bussi tulee saamaan LSL:n nykyiseen brändiväritykseen mukautetun ilmeen, jonka teemana on Lahden kaupunkimiljöö.

Toinen linja kulkee Kiveriöstä Paasikiven kadulle reittiä Hirsimetsäntie – Purokatu – Kiveriönkatu – Hirsimetsäntie – Tunnelikatu – Kannaksenkatu –Saimaankatu –Hämeenkatu – Vesijärvenkatu – Aleksanterinkatu – Paasikivenkatu. Toisen citylinjan reitti kulkee Pyhättömästä Paasikivenkadulle reittiä Laitakatu – Pitkäkatu – Supankatu – Karjalankatu – Kannaksenkatu – Laaksokatu – Saimaankatu – Aleksanterinkatu – Paasikivenkatu.

Vuorot palvelevat siten nykyistä linjastoa paremmin Lahden pääkirjaston, kaupunginteatterin, kaupunginsairaalan ja Urheilukeskuksen kävijöitä. Vaihtoyhteys citylinjoille muilta linjoilta onnistuu esimerkiksi Kauppatorin pysäkeillä. Lahden seudun liikenne muistuttaakin matkustajia, että kaikissa bussilipuissa on vaihto-oikeus eli samalla lipulla voi vaihtaa rajattomasti bussia ostettujen vyöhykkeiden sisällä lipun voimassaoloajan puitteissa. Esimerkiksi Lahden keskustan AB-vyöhykkeillä lipun voimassaoloaika on 60 minuuttia.

Citylinjat liikennöivät maanantaista lauantaihin tunnin vuorovälillä. Arkisin ensimmäinen vuoro lähtee Pyhättömästä klo 7.10 ja Kiveriöstä klo 7.40. Ajoaika torin kautta Paasikivenkadulle on noin 15 minuuttia. Illan viimeiset vuorot lähtevät Pyhättömästä klo 22.10 ja Kiveriöstä klo 21.40.

Lahden seudun liikenne etsii parhaillaan linjoille nimeä Facebook-sivullaan julkaistun nimikilpailun kautta. Parhaan nimen ehdottaja saa 50 euron lahjakortin, jolla voi ostaa/ladata Waltti-matkakorttia.

Tarkemmat reitit kartalla täällä. Pysäkit saa näkyviin klikkaamalla joko linjaa kartalla tai linjan nimeä kartan oikeassa laidassa.