Joukkoliikennelautakunnan päätökset 19.3.2019

20.3.2019

Aikatauluvihkon kotijakelu päättyy syksyllä

Joukkoliikennelautakunta päätti luopua Lahden seudun liikenteen aikatauluvihkojen kotijakelusta kustannus- ja ympäristösyistä. Asiakaskyselyn perusteella suurin osa matkustajista etsii aikataulutiedot sähköisistä palveluista. Kotijakelu lakkaa aikataulukauden vaihteessa elokuussa 2019, jolloin viimeinen kotitalouksiin jaettava aikatauluvihko on  kesäaikataulu ajalle 3.6.–11.8.2019.

Aikatauluvihkon voi jatkossa hakea maksutta LSL:n palvelu- ja myyntipisteistä. Muita aikatauluvihkon noutopaikkoja ovat nykyiseen tapaan mm. LSL:n linja-autot, VR:n lipunmyynti, PHKS, Lahden kaupunginsairaala ja terveyskeskukset. Lisäksi voidaan sopia myös muista mahdollisista noutopaikoista.

Kotijakelusta luopumisesta informoidaan kotitalouksia vielä syksyllä 2019 erikseen jaettavalla tiedotteella.

Bussiyhteys Lapakiston luonnonsuojelualueelle jälleen kesällä 2019

Viime kesänä järjestettiin kokeiluna vaihdollinen joukkoliikenneyhteys Lapakiston virkistysalueelle viikonloppuisin. Kokeilussa pikkubussi liikennöi Ahtialantien ja Lapakiston välillä. Lapakiston pikkubussiin oli järjestetty vaihtoyhteys linjalta 3. Lautakunta päätti jatkaa kokeilua myös tulevana kesänä.

Asemanseutujen joukkoliikenne

Lahden kaupungin elinvoima- ja kilpailukykypalvelut on pyytänyt Nastolan aluejohtokunnalta lausuntoa Villähteen asemanseudun kaavarunkoluonnoksesta ja lausunnossaan aluejohtokunta oli pyytänyt joukkoliikenneyhteyden järjestämistä Ahtialan ja suunnitellun eteläisen asemanseudun alueiden välille. Joukkoliikennelautakunnan totesi vastauksessaan, että joukkoliikennettä on mahdollista järjestää Ahtialan suunnasta suunnitellulle Villähteen asemaseudun alueelle, mikäli joukkoliikenteeseen ohjataan lisämäärärahaa ja Koiskalantien varteen rakennetaan pysäkkejä ja mahdollisesti linja-auton kääntöpaikka.

Lisäksi tiedoksi merkittiin, ettei Orimattilan Hennan aseman liityntäliikenteen optioita käytetä. LSL:n järjestämä liikenne Orionaukion ja Hennan välillä päättyy siten kesäkuun 2019 alussa.

Joukkoliikennelautakunnan kokouksen esityslista ja pöytäkirja luettavissa Lahden kaupungin KTweb-palvelussa.