Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen

29.6.2020

Päivitämme tätä tiedotetta, jos tilanne seudulla muuttuu.

Päivitetty 29.6.2020 klo 08:00

Kesäliikenne ajetaan normaalisti 1.6.2020 alkaen

Kesäliikenne ajetaan normaalisti 1.6.-9.8.2020. Tarkista kesän aikataulut Reitit ja aikataulut -sivulta.

Käteismaksut palautettu käyttöön

Joukkoliikennelautakunta päätti palauttaa käteismaksut takaisin käyttöön linja-autoissa maanantaista 29. kesäkuuta alkaen.

Suosittelemme kuitenkin maksamaan bussimatkan vaihtoehtoisella tavalla: Waltti-matkakortilla, LSL:n mobiilisovelluksesta ostetulla mobiililipulla tai ennakkoon lippuautomaatista ostetulla paperisella kertalipulla. Pankkikortilla ei voi maksaa LSL:n busseissa.

Estä tartuntojen leviäminen

LSL kehottaa välttämään turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma-pe n. klo 7 – 9 ja 15 – 17) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos mahdollista, suosittelemme matkustamaan muina aikoina.

Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittelemme sitä. Lisäksi suosittelemme etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat.

Bussissa kannattaa mahdollisuuksien mukaan asettua istumaan väljemmin kuin normaalisti.

• Älä matkusta sairaana.

• Yski, niistä ja aivasta oikein.

• Huolehdi käsihygieniasta.

Ohjeita matkustajille on koottu aiempaan tiedotteeseen: Ohjeita matkustajille koronan ja muiden virustautien leviämisen ehkäisemiseksi

Käyttämättä jääneet kausiliput

Koronavirusepidemiasta aiheutuneiden vuorojen perumisten vuoksi käyttämättä jäänyt Waltti-kortilla oleva kausilippu voidaan hyvittää päivälippuina. Hyvitystä voi saada, jos kausikortilla on kautta jäljellä vähintään 14 yhdenjaksoista päivää ja käyttämättä jäänyt ajanjakso on tapahtunut LSL:n poikkeusaikataulukauden aikana 15.3.-31.5.2020. Kesäkuun alusta alkaen Lahden seudun liikenteen vuorot on ajettu normaalin kesäaikataulun mukaan ja hyvityskäytännöissä noudatetaan normaaleja matkustus- ja matkakorttiehtoja.

Päivälipun voimassaoloaika ja vyöhykkeet määräytyvät käyttämättä jääneen kausilipun mukaan (käyttämättä jääneet vuorokaudet).

Hyvitystä voit hakea nettilomakkeella. Hyvitykset voidaan käsitellä vasta kun kortille ladattu kuluva kausi on päättynyt, eli hyvitystä voi hakea jälkeenpäin. Hyvityshakemukset käsitellään 30 vuorokauden kuluessa kortilla olevan kauden päättymisestä tai hakemuksen saapumisesta, jos hakemus saapuu kauden päättymisen jälkeen. Hyvitystä tulee hakea kolmen kuukauden kuluessa kauden päättymisestä.

Hyvityshakemuksia on saapunut 26. kesäkuuta mennessä 399 kappaletta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Nyt on käsitelty kaikki 16. kesäkuuta mennessä saapuneet hakemukset. Hyvityksenä myönnettävät päiväkortit toimitetaan asiakkaille postitse ja osa kirjeistä on vielä matkalla. Asiakkaaseen otetaan yhteyttä myös aina, jos tilanne vaatii lisäselvityksiä tai hyvitystä ei myönnetä.

Jos kortilla on keskeneräinen kausi, kun hyvityshakemus on saapunut LSL:lle, hyvitys myönnetään vasta kauden päättymisen jälkeen. Uutta hakemusta ei tarvitse lähettää.