Kyytisi kampukselle! Lue vinkit Niemen kampuksen opiskelijoille.

7.9.2018

Kuva: Kyytisi kampukselle

Tervetuloa opiskelemaan Lahteen!

Niemen kampukselle liikennöivät linjat 13, 21, 31 ja 32. Matkakeskukselta Niemen kampukselle kulkee vuoroja arkisin alle 10 minuutin välein. Nopein linjoista on linjanumero 13, joka ei kierrä toria ja on perillä kampuksella parhaimmillaan 13 minuutissa.

Linjat 13, 31 ja 32 lähtevät Matkakeskukselta pysäkiltä A Vesijärvenkadun alikulkutunnelista, jonne pääsee helposti suoraan terminaalialueelta portailla tai hissillä. Linja 21 lähtee pysäkiltä D Matkakeskuksen edestä. Niemen kampuksen ja Lahden Matkakeskuksen väliä liikennöiville vuoroille on laadittu oma aikatauluesite.

Lahden seutu on jaettu 9 vyöhykkeeseen ja minimimatka on aina 2 vyöhykettä. Matkakeskus ja Niemen kampus sijoittuvat A-vyöhykkeelle eli tarvitset bussimatkaan AB-vyöhykkeiden lipun. Voit tarkistaa lähtöpaikkasi vyöhykkeen vyöhykehausta. Kaikissa lipuissa on vaihto-oikeus ja vaihtoajan sisällä voit vaihtaa rajattomasti bussia valitsemillasi vyöhykkeillä.

Muiden linjojen aikataulut löydät reitit- ja aikataulut -sivulta.

OPISKELIJA-ALENNUS

Lahden seudun liikenteessä 17-19 -vuotiaat nuoret ja 20-25 -vuotiaat opiskelijat matkustavat Waltti-matkakortin arvolipulla A ja B -vyöhykkeillä alennetulla hinnalla (1,70 euroa). Alennus on voimassa vain matkakortilla matkustettaessa, ei mobiililipulla eikä käteisellä maksettaessa. 30 päivän kausilippu AB-vyöhykkeelle maksaa 58 euroa. Hinnat muille vyöhykkeille löydät liput ja hinnat -sivulta. Opiskelijat voivat ostaa Waltti matkakortin asiakaspalvelupisteistä. Matkakortin lataaminen onnistuu nopeasti kirjautumatta Waltin verkkokaupassa kauppa.waltti.fi.

Lue lisää Waltti-kortista.

MILLÄ VUOROLLA, MILTÄ PYSÄKILTÄ, MIHIN AIKAAN?

Reittioppaat ovat kätevin väline selvittää bussiyhteyksiä kodin ja koulun välillä. Reittioppaaseen voit syöttää lähtöpaikaksi osoitteen, pysäkin tai tarkastella tietyn pysäkin lähtöjä. Reittioppaiden ilmoittamat ajat ovat järjestelmän automaattisesti arvioimia pysäkin ohitusaikoja, joten olethan ajoissa pysäkillä.

Kokeile itse lahti.digitransit.fi

Paperisia aikatauluvihkoja löytyy kaikista busseista ja myyntipisteistä.

HARRASTUKSET, KAVERIT JA VANHA KOTIKAUPUNKI

Waltti-matkakortille voi ladata kauden lisäksi myös rahaa eli arvoa, jolla voi maksaa matkat oletusvyöhykkeiden ulkopuolelle tai vaikkapa mukana kulkevan kaverin matkan. Waltti -kortille ladattua arvoa voi käyttää myös kaikissa muissa Suomen kaupungeissa, joissa on Waltti -lippujärjestelmä käytössä. Mainitse poikkeusmatkoista kuljettajalle ennen kortin leimaamista laitteessa.

Satunnaiseen matkustukseen käteistä edullisempi maksutapa on Lahden seudun liikenteen mobiililippu, jonka voit tilata puhelimeen pysäkillä bussia odottaessasi ja näyttää kuljettajalle puhelimen näytöltä. Jos maksat matkasi käteisellä, varaathan mahdollisimman tasarahan. Pankkikortti ei käy maksuvälineenä Lahden seudun liikenteen busseissa. Katso kertalippujen hinnat liput ja hinnat -sivulta.