Lahden seudun liikenteen kesäaikataulut 2019 on julkaistu

2.5.2019

LSL:n kesäaikataulut ajalle 3.6. – 11.8.2019 on julkaistu reitit ja aikataulut -sivulla. Kesän aikataulut löytyvät sivulta vihreällä tekstillä ja latautuvat PDF-tiedostoina.

Aikatauluvihko jaetaan viimeistä kertaa koteihin tänä keväänä. Jakelu tapahtuu pääasiassa viikon 21 aikana Lahden, Hollolan, Orimattilan ja Heinolan kotitalouksiin. Aikatauluja voi noutaa 20.5.2019 alkaen LSL:n myyntipisteistä. Aikatauluvihkoja on saatavissa aikataulukauden vaihtuessa myös busseista.

Muutoksia liikennöinnissä

1.7.2019 alkaen Hollolan, Lahden ja Nastolan väliset linjat 4, 8 ja 11 liikennöi Koiviston Auto Oy. Kesällä linjat liikennöidään vielä nykyisten reittien ja aikataulujen mukaan. Uudet linjat ja aikataulut otetaan käyttöön talviaikataulukauden alkaessa 12.8.2019.

Tammikuussa alkanut kokeilu yhteydestä Hollolan Kukkilaan linjalla 31K jatkuu. Samoin Uudenmaankadun kautta liikennöivä linja 31U jatkaa liikennöintiä myös kesällä.

Lassi-linjat jatkavat liikennöintiä tammikuussa tehdyin reittimuutoksin: Kiveriöstä saapuva Lassi 18 ei aja Urheilukeskukselle saakka, vaan vuoro päättyy Kauppatorille. Pyhättömästä saapuva Lassi 19 ajaa Urheilukeskukselle, jossa auto vaihtaa linjatunnukselle 18 ja jatkaa Urheilukeskukselta Kauppatorin kautta Kiveriöön. Lassi-linjoja ajetaan yhdellä autolla. Esimerkiksi Pyhättömästä pääsee Kaupunginsairaalalle Kauppatorin ja Urheilukeskuksen kautta.

Vääksyyn liikennöi kesällä Niemisen Linjat Oy. Vuoroilla ei käy maksuvälineenä Waltti-matkakortti. Aikuisten mobiililippu käy vuoroilla maksuvälineenä. Vääksyn aikataulut kesällä 2019

LSL:n järjestämä liikenne Pukkilaan ja Orimattilan Hennaan päättyy 2.6.2019.

Maksuttomat kuljetukset Lapakistoon ja Veteraanimajalle

Lapakiston luonnonsuojelualueelle on järjestetty bussiyhteys kesäviikonloppuisin (ei juhannuksena). Vuorot liikennöidään la-su 3.6.-25.8.2019, pois lukien 22.-23.6.2019.  Lapakiston vuoroille on vaihtoyhteys linjalta 3 Ahtialantiellä Sopukadun pysäkiltä. Matkustajia ei rahasteta Ahtialantien ja Lapakiston välisillä vuoroilla. Bussiin pääsee myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Vuoroja liikennöi Palveluliikenne Salpaus Oy.

Lapakiston vuorojen aikataulut 2019

Kuva: Lapakiston bussireitti

Lahden Veteraanimajalle on järjestetty kesällä maksuttomat kuljetukset keskiviikkoisin ja torstaisin. Vuoroja liikennöi Palveluliikenne Salpaus Oy. Vuorot operoidaan siten, että Veteraanimajalla ollaan klo 12:00 ja paluukuljetus lähtee klo 15:00. Kuljetus tulee tilata etukäteen, viimeistään kuljetuspäivänä klo 10:00 numerosta 03 884 5800. Palveluliikenne Salpaus reitittää ja toteuttaa kuljetuksen tilattujen kyytien ja annettujen osoitteiden mukaisesti. Yritys antaa noutoajan asiakkaalle (+/- 5min).