Lahden seudun liikenteen mobiililippujen hinnat alenevat

7.3.2018

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti kokouksessaan 6.3.2018 alentaa mobiilisovelluksesta ostettavien bussilippujen hintaa. Lahden seudun liikenteen mobiilisovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä vuorokausilippuja.

Muutos perustuu osittain siihen, ettei uuden maksupalveludirektiivin (PSD2) ja maksupalvelulain muutoksien (HE 132/2017) myötä lisämaksua saa enää periä, kun kuluttaja käyttää maksamiseen tavallisimpia pankki- ja luottokortteja. Mobiililippuihin on tähän asti lisätty maksutapalisä, jonka suuruus on maksutavasta riippuen ollut 0,20 – 1,00 euroa/lippu. Näin ollen lipun lopullinen hinta on ollut kuluttajalle kalliimpi kuin käteisellä ostettavan lipun.

Hinnoittelua alentamalla mobiililipusta saadaan käteistä houkuttelevampi tapa maksaa bussimatka. Käteisen rahan käsittelyn vähentyessä lisätään sekä kuljettajien että matkustajien turvallisuutta että helpotetaan matkan maksamista. Käteisen käyttö on vähentynyt yleisesti ihmisillä jatkuvasti ja matkustajien on ollut haastavaa maksaa matka sopivalla summalla, sillä pankkikortit eivät käy Lahden seudun busseissa maksuvälineenä. Mobiililipun käytön lisäämisellä nopeutetaan myös bussien matka-aikoja rahastustilanteen nopeutuessa. Mobiililippu sisältää QR-koodin, joka näytetään kuljettajalle linja-autoon noustessa.

Uusi hinta sijoittuu käteisellä ostettavan kertalipun ja matkakortilla maksettavan arvolipun väliin. Esimerkiksi aikuisen Lahden keskustan sisäinen kahden vyöhykkeen matka maksaa jatkossa kertalipulla 3,40 euroa, mobiililipulla 2,85 euroa ja arvolipulla 2,50 euroa. Mobiilisovellus löytyy älypuhelinten sovelluskaupoista nimellä Lahden seudun liikenne. Jos sovellusta käytetään kirjautumatta, veloitetaan ostokset puhelinlaskussa. Rekisteröinyt käyttäjä voi maksaa matkansa myös muilla maksutavoilla, kuten pankkikortilla tai Svea-laskulla.

Mobiililippujen uudet hinnat 30.3.2018 alkaen

mobiililipun_uudet_hinnat

Avaa tästä hinnat erillisessä taulukossa pdf-tiedostona.

Lue lisää mobiililipusta.