Maksuton bussiyhteys Lapakistoon kesäviikonloppuisin

21.5.2019

Lapakiston luonnonsuojelualueelle pääsee bussilla jälleen kesällä 2019. Lapakiston pikkubussi ajaa 8.6. alkaen kesäviikonloppuisin juhannusta lukuun ottamatta 25.8. saakka. Linjaa liikennöi Palveluliikenne Salpaus. Kokeilun aikana matkustajia ei rahasteta Ahtialantien ja Lapakiston välisillä vuoroilla. Bussiin pääsee myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla.

Lapakistoon on Ahtialantieltä noin 4,5 kilometrin matka. Bussi kulkee reittiä Sopukadun pysäkki-Ahtialantie-Ohrapääntie-Siltalantie-Ristikankaantie-Lapakiston P-alue ja samaa reittiä takaisin Sopukadun pysäkille. Lapakiston vuoroille on vaihtoyhteys linjalta 3.

Kuva: Lapakiston bussireitti

Vuorot ajetaan n. klo 9 – 16 välillä lauantaisin kaksi kertaa tunnissa ja sunnuntaisin kerran tunnissa.

Lapakiston vuorojen aikataulu 8.6.-25.8.2019. Vuorot ovat maksuttomia. Huom! Lapakistontiellä tehdään tietöitä viikolla 23. Bussi ei aja Lapakistoon 8.-9.6.

Linjan 3 aikataulut ajalle 3.6.-11.8.2019:

Matkakeskus-Kauppatori-Hiekkanummi

Hiekkanummi-Kauppatori-Matkakeskus

Linjalla 3 veloitetaan normaali paikallisliikennemaksu. Maksutapoina käyvät käteinen, mobiililippu sekä Waltti-matkakortti. Lue lisää maksutavoista liput ja hinnat -sivulta.

Lapakisto on Etelä-Suomessa erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue laajuutensa ja luonnonpiirteidensä monipuolisuuden ansiosta. 230 hehtaarin laajuinen Lapakisto on Lahden suurin luonnonsuojelualue. Alueella on 23 kilometriä merkittyjä reittejä. Lue lisää Lapakiston luonnonsuojelualueesta.