Matkahuollon Lahden seutulipun käyttö lakkaa elokuussa

18.4.2018

Waltti-lippujärjestelmään siirtymisen myötä Matkahuollon Lahden seutulipun käyttö on vähentynyt merkittävästi ja valtaosa seudun kunnista on seutulippujärjestelmän lakkauttamisen kannalla.

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti kokouksessaan 17.4.2018, että Oy Matkahuolto Ab:n seutulippujärjestelmä irtisanotaan 1.5.2018 alkaen siten, että seutulippujen lataaminen ei ole mahdollista 1.8.2018 alkaen. Käytössä olevat seutuliput voi käyttää loppuun 31.8.2018 mennessä. Seutulipun korvaava lipputuote on Waltti-matkakortti, joka toimii LSL:n operoimilla linjoilla sekä markkinaehtoisesti operoivilla Reissu Ruodin ja Järvisen Liikenteen vuoroilla Lahti-Asikkala-Sysmä -välillä. Waltti käy maksutapana myös Lahti-Lammi-Hämeenlinna väliä operoivissa Miodexin vuoroissa. Muilla liikennöitsijöillä Waltti ei käy.

Valtakunnallisia Matkahuollon lipputuotteita ei irtisanota ja ne kelpaavat jatkossakin maksuvälineenä Lahden seudun liikenteessä.

Seutulippujärjestelmän lakkautuksen myötä Pukkilan kunta on halukas liittymään Waltti-järjestelmään 4.6.2018 alkaen. Lahden seudun joukkoliikennelautakunnan oikeutuksella Lahden, Orimattilan ja Pukkilan viranhaltijat aloittavat neuvottelut vyöhykerajoista, jotta Waltti-järjestelmä saadaan tavoitellulla aikataululla alueella käyttöön.

Joukkoliikennelautakunnan kokouksen esityslista

Lue lisää Waltti-matkakortista

Lue lisää Matkahuollon lipputuotteista