Reitti- ja aikataulumuutokset 1.9.2019 alkaen

23.8.2019

Matkustajilta ja liikennöitsijältä saadun palautteen perusteella Lahden seudun liikenteen talvikauden 2019-2020 reitteihin ja aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia. Muutokset otetaan käyttöön 1.9.2019 alkaen.

Linjan 7M Matkakeskus-Karisto iltapäivän paluuvuoroa myöhäistetään 10 minuuttia, jolloin lähtö Matkakeskukselta on klo 17:25. Uusi lähtöaika palvelee entistä paremmin Helsingistä saapuvia pendelöijiä (jos ja kun juna sattuu olemaan myöhässä, etenkin talvella).

Linjan 8K sunnuntaiaamuun lisätään yksi vuoro alkamaan Tiilijärveltä klo 7:30 (Tiilijärvi-PHKS-Kauppatori-Koivukumpu). Vuoro palvelee erityisesti Keskussairaalasta klo 7:00 pääseviä yövuorolaisia. Arvioitu ohitusaika Keskussairaalan pysäkillä on noin klo 7:42.

Linjalle 9 lisätään klo 9:40 Metsämaa-Kauppatori vuoro sekä Kauppatori-Metsämaa klo 12:25 ja klo 13:25 vuorot helpottamaan koululaisten liikkumista koulujen alkamis- ja päättymisaikoina. Lisävuorona myös Metsämaa-Nastola klo 13:45 lähtö.

Linjan 10 aamun lähtöaikoja Kauppatorilta aikaistetaan 5 minuuttia, jotta vuorot palvelevat entistä paremmin Keskussairaalan työntekijöitä. Lähtöajat Kauppatorilta ovat klo 6:35 ja klo 7:35.

Linjan 10S aamun lähtöaikoja Salpakankaalta myöhäistetään 5 minuuttia, jolloin vuoroille on Salpakankaalla vaihtoyhteys linjalta 11. Lähtöajat klo 7:25 ja klo 8:25.

Linja 11 muuttuu kiertolinjaksi (11A ja 11B), joka kulkee Kauppatorin ja Hollolan kirkonkylän väliä vuorotellen Salpakankaan ja Messilän kautta tunnin välein klo 05-17 välisenä aikana. Muutos palauttaa kaivatun yhteyden Rantatien varrelta Salpakankaalle.

Linjan 16 Patoniitystä klo 7.20 lähtevää vuoroa aikaistetaan 5 minuuttia ja uusi lähtöaika on 2.9. alkaen klo 7.15.

Linjalle 20 lisätään paluuvuorot Kauppatori-Hollola kk klo 7:45 ja Hollola kk-Kauppatori klo 14:45 ja klo 15:45 (ma-pe). Alun perin vuoroja oli vain aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoina yhteen suuntaan, mutta jatkossa siirtoajot ajetaan linjavuoroina, mikä parantaa Hollola kk-Kauppatori suoraa vuorotarjontaa.

Palautetta saapunut erityisesti Hollolasta

Lahden seudun liikenne saa paljon aikatauluihin liittyviä muutostoiveita. Kaikki palautteet luetaan ja muutoksia tehdään mahdollisuuksien mukaan. Nyt tehtävät muutokset voidaan toteuttaa uudelleenjärjestelemällä nykyisiä autokiertoja. Muutokset toteutetaan muuttamalla siirtoajoja linjaliikenteeksi sekä muilla pienillä toimenpiteillä. Näiden kaltaiset pienet muutokset ovat mahdollisia myös siksi, etteivät ne vaikuta koko päivän aikatauluihin tai lisää kustannuksia merkittävästi. Uusia autoja ei ole hankittu ja liikenteen kustannukset pysyvät nykyisissä raameissa.

Hollolassa liikennöintimuutoksia on tehty heinäkuussa Koiviston Auto Oy:n kanssa alkaneen uuden sopimuskauden myötä. Kesäaikainen liikenne ajettiin vielä entisin reitein, mutta 12.8.2019 alkaen laajeni liikennöinti nykyiseen laajuuteensa sisältäen myös vain koulupäivinä ajettavat linjat.

Hollolan osalta eniten on tullut palautetta linjan 11 nykyisestä liikennöinnistä ja sen muodostamasta linjaliikenteen puutteesta Hollolan Rantatiellä. Palautetta on tullut myös Hämeenkoski-Lammi-reitin aamun aikataulumuutoksista sekä Kastarintien ja Luhdantaustan suunnan reittimuutoksista. Ratkaisuja yritetään löytää yhteistyössä eri viranomaisten kanssa muun muassa hyödyntämällä hyvinvoinnin palvelualueen tilauskuljetuskapasiteettia muidenkin kuin koululaisten kuljetuksiin.

Terveystien uutta pysäkkiä ei ole saatu vielä käyttöön, mutta lähipäivinä se liikennöinnin osalta onnistuu. Pysäkkikatos saadaan toimitusvaikeuksien takia käyttöön vasta myöhemmin syksyllä.

Päivitetyt aikataulut on julkaistu reitit ja aikataulut -sivulla.  Uudet aikataulut päivittyvät reittioppaisiin syyskuun alussa.