Reitti- ja aikataulumuutoksia helmikuussa linjoille 4, 7, 8, 9 ja 10

3.1.2020

Poikkeuksellisen suuria muutoksia kesken aikataulukauden

Linjalla 4 Tiilikangas-Nastola ja linjalla 8 Tiilijärvi-Herrasmanni/Koivukumpu on kuluneen syksyn aikana ollut suuria haasteita aikataulujen kanssa ja muutostarpeita ja -vaihtoehtoja on käyty läpi yhdessä liikennöitsijän kanssa.

Isoja aikataulu- ja reittimuutoksia pyritään välttämään kesken aikataulukauden, mutta toistuvien ja pitkien myöhästymisten vuoksi tilanne on linjoilla 4 ja 8 lähes kestämätön, minkä vuoksi muutokset otetaan poikkeuksellisesti käyttöön jo talvikaudella.

Muutoksia tehdään linjoille 4, 7, 8, 9 ja 10. Aikataulumuutokset koskevat arkipäivien (ma-pe) liikennettä. Viikonloput (la-su) ajetaan normaalisti voimassaolevien aikataulujen mukaisesti. Reittimuutokset linjoilla 7 ja 8 koskevat myös viikonloppujen liikennettä.

Aikataulu- ja reittimuutokset otetaan käyttöön maanantaina 3.2.2020 alkaen.

Reitit ja aikataulut -sivulla on julkaistu päivitetyt aikataulut ja reittikartat. Reittioppaissa voi helmikuun alussa olla vielä virheellistä tietoa, sillä muutokset päivittyvät reittioppaisiin vasta helmikuun ensimmäisen viikon aikana. Muutoksista tiedotetaan myös muuttuvien linjojen pysäkeillä ja busseissa.

Linja 4

Linjan 4 ajoaikaa lisätään ja autokiertoon saadaan käyttöön yksi lisäauto, millä varmistetaan entistä luotettavammat aikataulut ja saadaan toistuvat myöhästymiset kuriin.

Ajoajan lisääminen ja muutokset autokiertoon vaikuttavat linjan 4 aikatauluihin. Nastolasta lähdetään 3.2. alkaen viisi minuuttia nykyistä aikaisemmin (Harjuviidasta klo xx:25 ja klo Uudestakylästä klo xx:55) ja Hollolasta 10 minuuttia myöhemmin (klo xx:25 ja klo xx:55).

Linja 7

Linjan 8 reittimuutoksesta johtuen myös linjan 7 Karisto-Renkomäki reitti muuttuu Karistossa. Linja kulkee 3.2. alkaen runkolinjastosuunnitelman mukaisesti siten, että Kariston päätepysäkki sijaitsee Karisman kauppakeskuksen liikenneympyrässä ja linja ajetaan Kariston läpi Nastolantielle ja edelleen Viipurintietä keskustaan. Linja 7 ei siis jatkossa aja enää Ahtialantietä pitkin.

Kartta: Linjan 7 reitti 3.2.2020 alkaen

Linja 8

Linjan 4 aikataulumuutoksesta johtuen linjan 8 Tiilijärvi-Herrasmanni/Koivukumpu aikatauluihin on myös tehty muutoksia, jotta linjojen aikatauluja saadaan porrastettua Hollola-Kauppatori välillä. Linjan 8 lähtöaikoja myöhäistetään 10 minuuttia, jolloin linja lähtee Hollolasta ja Herrasmannista/Koivukummusta 3.2. alkaen klo xx:10 ja klo xx:40.

Samalla linjan 8 reitti muutetaan ajamaan suoraan Ahtialantietä pitkin. Tämä nopeuttaa linjan ajoaikaa ja suoristaa linjan reittiä Ahtialasta keskustaan. Linja 8 ei siis jatkossa aja enää Karisman/Kauppiaankadun kautta.

Kartta: Linjan 8 reitti 3.2.2020 alkaen

Linja 9

Linjan 9 Metsämaa-Nastola iltapäivien ja iltojen aikatauluihin on tehty muutoksia, jotta linjat 4 ja 9 eivät aja peräkkäin Nastolaan. Linja lähtee jatkossa Metsämaalta ja Nastolasta puolenpäivän jälkeen 5 minuuttia nykyistä aiemmin klo xx:10 ja klo xx:40.

Linja 10

Linja 10 Salpakangas-Kauppatori-Salpakangas vuorot ajetaan jatkossa vain koulupäivinä (KP-merkinnällä). Linjan 10 aamulähtöjä Kauppatorilta on aikaistettu 10 minuuttia, jotta Päijät-Hämeen keskussairaalalle pääsee seitsemäksi ja kahdeksaksi (tieto korjattu tiedotteeseen 8.1.2020).

Lataa tästä kooste (pdf-tiedosto) uusista aikatauluista ja reiteistä.