Seniorilippukokeilu alkaa 1.8.

13.7.2017

Lahden seudun liikenne järjestää seniorilippukokeilun 1.8.–31.12.2017

Kokeilun aikana vähintään 65-vuotiaat ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan arvolipulla arkisin klo 9.00–14.00 sekä viikonloppuisin.

Vähintään 65-vuotiaat kaupunkilaiset saavat arvolipun lasten arvolipun hinnalla maanantaista perjantaihin klo 9-14 sekä viikonloppuisin koko päivän ajan. Esimerkiksi AB-vyöhykkeillä seniorilipun hinnaksi tulee 1,70 euroa. Matkustettaessa seniorilipun voimassaoloajan ulkopuolella matkakortilta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

Henkilökohtaisella kortilla ja ainoastaan arvolipulla matkustettaessa ei Waltti-kortin asiakasryhmää tarvitse muuttaa. Ajoneuvolaitteen arvoveloitus perustuu henkilökohtaisen kortin omistajan ikään, jolloin alennus lasketaan automaattisesti leimaushetkellä.

Alennusta ei ole saatavilla haltijakohtaiseen korttiin eikä kausilippuun. Kausilippua käyttävien seniorien on kuitenkin päivitettävä Waltti-kortin asiakasryhmä palvelupisteessä ennen uuden kausilipun lataamista, mikäli he käyttävät myös arvolippua ja haluavat arvolipusta seniorialennuksen kokeilun aikana.

Asiakasryhmän voi päivittää Lahti-Pisteessä, Heinolan kaupunginkirjastolla, asiointipiste Piipahluksessa, torin, Trion, Möysän, Metsäkankaan ja Orimattilan Erkontie 16:n R-kioskeilla, Lehtimäki Liikenteen toimistolla sekä Hartolan Matkahuollossa. Palvelupisteet perivät asiakasryhmän vaihdosta hinnastonsa mukaisen palvelumaksun.

Mikäli asiakkaalla ei ole henkilökohtaista korttia, on hänen ostettava uusi kortti senioriasiakasryhmään vaihtamiseksi. Asiakasryhmän vaihtaminen on mahdollista suorittaa asiakaspalvelupisteissä 1.8.2017 alkaen.

Kokeilun jatkosta päätetään vuoden 2017 lopussa.