Vastaa kyselyyn bussiliikenteestä Hennan asemalle

8.8.2017

Kuljetko säännöllisesti Orimattilasta pääkaupunkiseudulle? Kiinnostaako mahdollisuus matkustaa Helsinkiin julkista liikennettä hyödyntäen? Mihin kellonaikaan sinulle olisi tärkeintä päästä Hennan asemalle ja takaisin? Kerro mielipiteesi ja toiveesi kyselyssä.

Lahden seudun liikenne ja Orimattilan kaupunki toteuttavat kyselyn orimattilalaisille bussiliikenteen järjestämisestä Hennan asemalle. Sähköinen kysely löytyy täältä. Kysely on auki 20. elokuuta saakka. Junaliikenne käynnistyy Hennassa neljän kuukauden kuluttua.

Kyselyssä pääset kertomaan mille junavuoroille toivot bussiliikennettä. Arkiaamuisin yhdysliikennettä on tarkoitus järjestää neljälle junavuorolle. Arki-iltapäivisin bussivuoroja on suunniteltu kuudelta eri junalta. Myös viikonloppujen bussivuoroista kartoitetaan asukkaiden mielipidettä. Viikonvaihteelle on suunniteltu kuutta menopaluuvuoroa, joista kolme olisi aamupäivällä ja kolme iltapäivällä.

Voit myös kertoa näkemyksistäsi kutsutaksiliikenteestä. Liityntäbussin liikennöintiaikojen ulkopuolella Hennan aseman ja Orimattilan keskustan välille voisi olla mahdollista järjestää kutsutaksiliikennettä. Kutsutaksi on taksin ja joukkoliikenteen välimuoto. Kutsutaksilla ei ole tiettyjä aikatauluja, vaan se liikennöi matkustajien tarpeen mukaan yhdistäen eri matkustajien matkoja. Kutsutaksilla pääsee lähemmäs kotiovea, mutta reitti saattaa kierrellä muiden matkustajien tarpeiden mukaan. Kutsutaksin hinta asettuu taksimatkan ja bussimatkan välille.

Junan kyytiin pääsee Hennan pysäkiltä 10. joulukuuta alkaen. Matka Helsinkiin kestää 53 minuuttia, Tikkurilaan 36 minuuttia ja Lahteen 13 minuuttia.

Orimattilan valtuusto päättää liityntäliikenteestä syyskauden ensimmäisessä kokouksessa 28. elokuuta.

Kysely löytyy täältä.