Veteraanit matkustavat veloituksetta nyt myös Lahden ja Hämeenlinnan välisillä vuoroilla

4.1.2018

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta ja Hämeenlinnan joukkoliikennejaosto ovat hyväksyneet ilmaisen matkustusoikeuden vuonna 2018 sotiemme veteraaneille toimivaltaisten viranomaisten yhteisesti hankkimassa liikenteessä Hämeenlinna – Lammi – Lahti -välillä 1.1.2018 alkaen.

Lahden seudun sisäisessä liikenteessä veteraanit ovat saaneet matkustaa ilmaiseksi aiemminkin. Maksuttomien matkojen saamiseksi veteraanien tulee noutaa ilmainen näyttökortti Lahti-Pisteen, Hollolan Piipahluksen tai Heinolan kaupunginkirjaston asiakaspalvelupisteistä. Matkakortti vuodelle 2018 on uusiutunut eikä vanha kortti kelpaa enää maksuvälineenä. Hakijan tulee todistaa kuvallisella Kela-kortilla (takana R- tai M-tunnus), sotilaspassilla tai muulla luotettavalla olevansa sotiemme veteraani. Hämeenlinnan kaupunki on myöntänyt oman kuntansa veteraaneille Waltti­ -matkakortit, joilla matkustaminen on veteraaneille maksutonta myös Hämeenlinna-Lammi-Lahti -liikenteessä.

LSL aloitti yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa viime elokuussa bussiliikenteen Lahden ja Hämeenlinnan välillä. Vuorot ajavat Tuuloksen, Lammin, Hämeenkosken ja Hollolan kautta tarjoten entistä paremmat reittiyhteydet myös kyseisiltä seuduilta molempiin suuntiin. Vuoroja liikennöi Miodex Oy.

Lue lisää:

Lahti-Lammi-Hämeenlinna -reitin aikataulut