Seniorilippu

Lahden seudun liikenteessä 65 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan arvolipulla arkisin klo 9.00–14.00 sekä viikonloppuisin koko päivän ajan. Matkustettaessa seniorilipun voimassaoloajan ulkopuolella matkakortilta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

Alennus on voimassa kaikilla LSL:n vuoroilla lukuun ottamatta Hämeenlinnan vuoroja ja markkinaehtoisia vuoroja. Esimerkiksi AB-vyöhykkeillä seniorilipun hinnaksi tulee 1,70 euroa.

Alennus on voimassa vain henkilökohtaisella Waltti-matkakortilla maksetuilla matkoilla (arvolippu). Arvo on Waltti-matkakortille ladattua rahaa. Alennusta ei ole saatavilla haltijakohtaiseen korttiin, kausilippuun, mobiililippuun eikä bussista ostettavaan kertalippuun.

Uuden kortin hankinta ja asiakasryhmän päivitys onnistuvat Lahti-Pisteessä sekä rajoitetuissa asiakaspalvelupisteissä. Waltti-kortin voi tilata ja ladata myös netissä osoitteessa nettilataukset.waltti.fi

Uutta korttia luodessa Waltti-kortille merkitään oletusmatkustusvyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustetaan. Kun matkustat Lahden seudun liikenteessä oletusvyöhykkeiltä poikkeavan matkan, mainitse siitä kuljettajalle ennen kortin leimaamista laitteessa.

Seniorilipulla on vaihto-oikeus. Vaihtoajan puitteissa matkustaja voi vapaasti vaihtaa oletetuilla vyöhykkeillä bussista toiseen. Vaihtoaika lasketaan ensimmäisestä leimatusta lipusta.

Seniorin matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin aina aikuisen arvolipun hinta, sillä seniorialennus on henkilökohtainen etuus.

Miten saan seniorialennuksen?

Tulosta tästä esite seniorilipusta

Seniori hintataulukko