Mikä on Waltti

Waltti on joukkoliikenteen uusi matkakortti. Waltin tulevaisuuden visiona on toimia Suomen kaikki kaupunkiseudut kattavana matkakorttina. Waltti yksinkertaistaa hinnoittelua sekä tekee matkustamisesta helpompaa ja vaivattomampaa. Waltissa matkat maksetaan vyöhykeperustaisesti eikä matkan pituus vaikuta hintaan.

 

Matkustajalle Waltti-matkakortin käyttö merkitsee tulevina vuosina aiempaa helpompaa matkantekoa, kun liput ovat saman tyyppisiä eri kaupungeissa ja omaa matkakorttia voi käyttää muuallakin kuin kotikunnassa. Kasvavan yhteiskäyttöisyyden lisäksi Waltin etuna tulee olemaan kattava ja monipuolinen latausverkosto. Waltti-korttia voi ladata palvelupisteissä, netissä, liikennevälineissä ja jatkossa yhä useammassa myyntipisteessä kautta maan.

Waltti-järjestelmän kehittäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy, joka on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 kaupunkiseutua ja 9 joukkoliikenteen järjestämisvastuussa olevaa ELY-keskusta ympäri Suomea.

 

Alle 7-vuotiaat lapset kulkevat ilmaiseksi

Waltin myötä ikärajat matkustamisessa muuttuvat. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi, kun tähän asti 4-vuotiaalle on pitänyt ostaa lastenlippu. Waltissa 7-16-vuotiaille riittää lastenlippu.
Lippujen hinnoittelu Waltissa perustuu matkustusvyöhykkeisiin. Päijät-Häme on jaettu kymmeneen vyöhykkeeseen, joita kuvataan kirjaimilla A-I. Lahti toimii keskuksena ja muut vyöhykkeet erkanevat siitä säteittäin. Ostettujen vyöhykkeiden sisällä voi vaihtaa rajattomasti bussista toiseen. Vaihtoaika vaihtelee tunnista 90 minuuttiin riippuen vyöhykkeiden määrästä. Lippujen hinnat on pyritty pitämään mahdollisimman lähellä nykyisiä hintoja.
Ihmiset liikkuvat nykyään yhä laajemmalla alueella ja hyötyvät siitä, että yksi matkakortti toimii monessa kaupungissa. Lähivuosina Waltin käyttöä halutaan laajentaa juniin ja muuhun kaukoliikenteeseen.

 

Lähde: http://waltti.fi/