Matkatavarat ja lemmikit

Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta. Lastenvaunut nostetaan bussiin keskiovesta, missä sijaitsevat myös paikat vaunuille. Huomaathan, että lastenvaunupaikkoja on vain rajallisesti, joten et ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin vaunujen kanssa.

HUOM. Maksuttomuus lastenvaunujen, pyörötuolien sekä rollaattoreiden osalta ei koske linjoja 51-63, 87, 90-98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä, Heinolan-Hartola-Sysmä ja Lahti-Hämeenlinna välisiä vuoroja.

Matkatavarat

Paikallisliikenteessä saa kuljettaa ilmaiseksi matkatavaroita. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin isokokoisia matkatavaroita (esimerkiksi polkupyörää), jos autossa ei ole tilaa tai siitä on haittaa muille matkustajille, etenkin ruuhka-aikana. Linja-autoissa ei saa kuljettaa palavia nesteitä, räjähdysaineita eikä muitakaan ihmisille ja kalustolle vaarallisia aineita tai tavaroita (esim. kaasupullot, autojen akut).

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimistä ei peritä maksua. Bussissa voidaan kuljettaa tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä saattajan kanssa. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin lemmikkieläintä, mikäli auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Lemmikin omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää autossa irrallaan. Poliisikoiran, näkövammaisten opaskoiran, liikunta- rajoitteisen avustajakoiran tai avustajakoiraksi koulutettavan koiran saa aina tuoda bussiin.

Lue myös matkustus- ja matkakorttiehdot