Reittioppaat

Voit suunnitella reitit ja hakea aikataulut Lahden seudun joukkoliikenteeseen erilaisten reittioppaiden avulla. Valitse itsellesi parhaiten sopiva reittiopaspalvelu ja tee matkan suunnittelusta helppoa.

Huom. Reittioppaissa ilmoitetut aikataulut eivät ole reaaliaikaisia, vaan ne perustuvat aikataulusuunnitelmaan. Linjan lähtöpysäkiltä bussi lähtee aikaisintaan suunnitellun lähtöajan mukaisesti, mutta ns. välipysäkkien saapumisajat ovat aina arvioita, jotka perustuvat keskimääräisiin ajoaikoihin. Liikenteen määrä ja muut liikenteelliset seikat voivat vaikuttaa ilmoitettuihin aikatauluihin ja aiheuttaa myöhästymisiä aikataulussa. Lisäksi muille kuin ajantasauspysäkeille bussi ei pysähdy tasaamaan aikaa, vaikka vuoro olisikin etuajassa.

Lahden seudun liikenteeseen on lähitulevaisuudessa tulossa gps-paikannukseen perustuva bussien reaaliaikainen seurantajärjestelmä, joka tulee helpottamaan matkan suunnittelua ja antaa ajantasaista tietoa bussin saapumisesta pysäkille. Tällä hetkellä LSL pilotoi yhdessä Lehtimäen Liikenteen ja Mattersoftin kanssa bussien reaaliaikaista seurantaa linjoilla 88, 89 ja 89Z. Seuranta toimii palvelussa lsl.mattersoft.fi

 

Matka.fi – reittiopas

Matka.fi on Liikenneviraston tarjoama valtakunnallinen reittiopas, jonka avulla voit suunnitella LSL:n joukkoliikenteen reittejä Päijät-Hämeen alueella. Palvelussa voit hakea reittiä lähtöpaikasta A määränpäähän B ja palvelu antaa reittiehdotuksia haluamasi lähtö- tai saapumisajan perusteella. Lähtöpaikkana on mahdollista käyttää myös omaa sijaintia.

Valitsemalla pelkän lähtöpaikan voit myös tarkastella nykyisen sijantisi tai lähtöpaikkasi lähellä olevia pysäkkejä ja lähtevien linjojen aikatauluja. Palveluun on lisäksi mahdollista tallentaa omia suosikkipysäkkejä.

Palvelu perustuu Digitransit-palvelualustaan, joka on Liikenneviraston ja HSL:n kehittämä avoimen lähdekoodin reititystuote.

 

Lahti.reittioppaat.fi

Lahti.reittioppaat.fi on Lahden kaupungin tilaama joukkoliikenteen reittiopaspalvelu, jonka palveluntuottajana toimii Infotripla Oy. Palvelu sisältää joukkoliikenteen reittioppaan sekä kaupungin kiinnostavien kohteiden sijainnit kartalla.

Reittiehdotuksia voit hakea mistä-mihin-tyyliin oman sijainnin perusteella, syöttämällä hakuun lähtöpaikan ja määränpään osoitteet tai klikkaamalla halutun reitin alku- ja loppupisteet suoraan kartalta. Reittihakua voi muokata halutun lähtö- tai saapumisajan ja päivämäärän mukaan.

Reittioppaassa on myös mahdollista hakea kartalle kaikki LSL:n pysäkit tai pysäkit 1,5 kilometrin säteellä omasta sijainnista sekä nähdä kaikki LSL:n bussilinjat ja niiden reitit.

Pysäkkiä klikkaamalla voit nähdä ko. pysäkin seuraavat lähdöt linjoittain. Voit myös kopioida ja tallentaa suoran pysäkkikohtaisen linkin omiin suosikkeihin.

Lataa tarkemmat ohjeet reittioppaan käyttöön tästä.

 

lsl.mattersoft.fi

lsl.mattersoft.fi on pysäkkinäyttöpalvelu, jossa voit sijainnin perusteella hakea lähimmät pysäkit ja niiden lähtöajat. Palvelu näyttää arvioidut pysäkkien ohitusajat kaikilta Lahden seudun liikenteen linjoilta.

Palvelu sisältää myös reaaliaikaisia aikataulutietoja linjoilla 88, 89 ja 89Z (pilotti). Paikannuslaitteita ei tällä hetkellä ole kaikissa autoissa, minkä vuoksi kaikista kyseisten linjojen vuoroista ei ole saatavilla reaaliaikaista tietoa. Reaaliaikaiseen paikkatietoon perustuvat aikataulutiedot näkyvät palvelussa keltaisella ja aikataulusuunnitelmaan perustuvat ohitusajat valkoisella värillä.

 

Google Maps

Google Mapsin avulla voi hakea reitit ja aikataulut sekä matka-ajat joukkoliikenteen lisäksi myös muille liikkumismuodoille.

 

Moovit

Moovit-palvelussa voit hakea reittiehdotuksia lähtöpaikasta määränpäähän haluamasi lähtö- tai saapumisajan perusteella.

 

HERE WeGo

HERE WeGo -palvelussa voit hakea kaikki reitit ja aikataulut lähtöpaikasta määränpäähän osoitteen tai sijaintisi sekä lähtö- tai saapumisajan perusteella. Palvelu antaa myös mahdolliset kävely-, auto- ja pyöräreitit ja niiden matka-ajat.

 

TripGo

TripGo-palvelun avulla voit hakea reittiehdotuksia valitsemalla lähtöpaikan ja määränpään sekä lähtö-/saapumisajan. Palvelu yhdistää kaikki julkisen liikenteen muodot, pyörä- ja kävelyreitit sekä muut matkustusvaihtoehdot ja se sisältää myös arvioidut päästö- ja kalorimäärät halutulle reitille ja eri matkustustavoille.

 

Transporter

Transporter on maksullinen liikenne- ja reittiopassovellus, joka pitää reitit ja pysäkkitiedot jatkuvasti ajan tasalla. Sovelluksessa voit hakea aikataulua lähimmälle linjalle ja pysäkille sekä tallentaa suosikkeja.

Sovellus hakee reitti- ja aikataulutiedot Suomessa Digitransit.fi-rajapinnan kautta (Helsinki, Waltti-kaupungit, Tampere ja useimmat pienemmät paikkakunnat).

Transporter on saatavilla App Storessa vain iOS‑laitteille.