Reittioppaat

Voit suunnitella reitit ja hakea aikataulut Lahden seudun joukkoliikenteeseen erilaisten reittioppaiden avulla. Valitse itsellesi parhaiten sopiva reittiopaspalvelu ja tee matkan suunnittelusta helppoa.

Digitransit (suositus)
Google Maps
Nysse
Moovit
TripGo
Transporter

HUOM. Reittioppaissa ilmoitetut pysäkkikohtaiset lähtöajat eivät ole reaaliaikaisia, vaan ne perustuvat aikataulusuunnitelmaan ja keskimääräisiin ajoaikoihin. Linjan lähtöpysäkiltä bussi lähtee aikaisintaan suunnitellun lähtöajan mukaisesti, mutta ns. välipysäkkien saapumisajat ovat aina arvioita. Liikenteen ja matkustajien määrä sekä muut liikenteelliset seikat voivat aiheuttaa muutoksia pysäkkien lähtöaikoihin. Lisäksi muille kuin ajantasauspysäkeille bussi ei pysähdy tasaamaan aikaa, vaikka vuoro olisikin etuajassa.

Lahden seudun liikenne on lähitulevaisuudessa ottamassa käyttöön gps-paikannukseen perustuvan bussien reaaliaikaisen seurantajärjestelmän, joka tulee antamaan reaaliaikaista tietoa bussin sijainnista ja saapumisesta pysäkille. Lue lisää reaaliaikaisesta matkustajainformaatiosta.

Reittioppaiden reitti- ja aikataulutiedot perustuvat LSL:n avoimeen liikennöintidataan. LSL:n aikataulu- ja reittitiedot päivitetään Digitransit-reittioppaaseen ja muut kolmansien osapuolien reittioppaat päivittyvät itsenäisesti. LSL ei vastaa kolmansien osapuolien ylläpitämien reittioppaiden toiminnasta tai niiden sisältämien reitti- ja aikataulutietojen ajantasaisuudesta.

 

digitransit

Digitransit on valtakunnallinen reittiopas (matka.fi), jonka avulla voit suunnitella LSL:n joukkoliikenteen reittejä Päijät-Hämeen alueella. Palvelussa voit hakea reittiä lähtöpaikasta A määränpäähän B ja palvelu antaa reittiehdotuksia haluamasi lähtö- tai saapumisajan perusteella. Lähtöpaikkana on mahdollista käyttää myös omaa sijaintia.

Valitsemalla pelkän lähtöpaikan voit myös tarkastella nykyisen sijantisi tai lähtöpaikkasi lähellä olevia pysäkkejä ja lähtevien linjojen aikatauluja. Palveluun on lisäksi mahdollista tallentaa omia suosikkipysäkkejä.

Digitransit on HSL:n, Traficomin ja TVV LMJ Oy:n tarjoama palvelualusta.

lahti.digitransit.fi     lahti digitransit     digitransit

Google Maps

Google Mapsin reittihaun avulla voit hakea reitit ja aikataulut sekä matka-ajat joukkoliikenteen lisäksi myös muille liikkumismuodoille.

Nysse

Nysse-reittioppaan avulla voit tarkistaa bussien reitit ja aikataulut Lahden seudun liikenteen lisäksi myös Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Tampereen, Turun ja Oulun seudun joukkoliikenteeseen. Sovellus on ladattavissa Windows Phone- tai Android -laitteille.

Moovit

Moovit-palvelussa voit hakea reittiehdotuksia lähtöpaikasta määränpäähän haluamasi lähtö- tai saapumisajan perusteella.

TripGo

TripGo-palvelun avulla voit hakea reittiehdotuksia valitsemalla lähtöpaikan ja määränpään sekä lähtö-/saapumisajan. Palvelu yhdistää kaikki julkisen liikenteen muodot, pyörä- ja kävelyreitit sekä muut matkustusvaihtoehdot ja se sisältää myös arvioidut päästö- ja kalorimäärät halutulle reitille ja eri matkustustavoille.

Transporter

Transporter on maksullinen liikenne- ja reittiopassovellus, joka pitää reitit ja pysäkkitiedot jatkuvasti ajan tasalla. Sovelluksessa voit hakea aikataulua lähimmälle linjalle ja pysäkille sekä tallentaa suosikkeja.

Sovellus hakee reitti- ja aikataulutiedot Suomessa Digitransit.fi-rajapinnan kautta (Helsinki, Waltti-kaupungit, Tampere ja useimmat pienemmät paikkakunnat).

Transporter on saatavilla App Storessa vain iOS‑laitteille.