Hyppää sisältöön

Näin käytät reittiopasta

Tarkista LSL:n reitit ja aikataulut

LSL:n reittioppaan osoite on lahti.digitransit.fi. Reittioppaaseen pääset suoraan lsl.fi-etusivulta sekä Waltti Mobiili ja LSL-sovelluksista.

Reittioppaasta voit helposti hakea bussien aikataulut ja reitit. Voit myös reaaliaikaisesti seurata bussien liikkumista kartalla ja saapumista pysäkille.

Ohjeita reittioppaan käyttöön

Reittioppaassa mustalla merkityt kellonajat ovat arvioita, ja bussi voi ohittaa pysäkin hieman ennen tai jälkeen arvioidun ajan. Vihreällä merkityt kellonajat ovat reaaliaikaisia ja perustuvat GPS-paikannuksen avulla saatavaan bussin todelliseen sijaintiin.

Saat reaaliaikaiset aikataulut ja bussien sijainnit kartalla saat näkyviin valitsemalla reittioppaan Tasot-valikosta Liikennevälineet. Valikon löydät reittioppaan kartan päältä.

Tutustu tarkemmin reittioppaan käyttöön alla olevista valikoista.

 • Syötä lähtöpaikka ja määränpää. Reittiopas tarjoaa parhaimmat reittivaihtoehdot ja havainnollistaa matkan eri vaiheet, kuten bussien vaihdon ja kävelyajan pysäkille. Reittiopas näyttää aikatauluja noin 30 vuorokautta eteenpäin.

  Lähtö nyt -kohdassa voit valita lähtö- tai perilletuloajan. Voit tallentaa kodin, työn ja muiden tärkeiden paikkojen osoitteita nopeuttamaan hakua.

 • Syötettyäsi lähtöpaikan ja määränpään, reittiopas tarjoaa reittiehdotuksia. Asetukset-kohdasta voit vaikuttaa reittioppaan ehdotuksiin muokkaamalla esimerkiksi kävelyn tai vaihtojen määrää.

  Valitse mieleisesi reittivaihtoehto, klikkaa reittiä ja löydät siitä lisätietoja.

  Klikkaamalla linjan numeroa, näet bussin sijainnin ja saapumisajan pysäkeille. Mustalla merkityt kellonajat ovat arvioita ja bussi voi ohittaa pysäkin hieman ennen tai jälkeen arvioidun aikataulun. Vihreät kellonajat ovat reaaliaikaisia ja ne päivittyvät bussin liikkumisen mukaan.

  Klikkaamalla pysäkkiä, näet pysäkille seuraavaksi saapuvat bussit. Huomaa jälleen mustat (arvio) ja vihreät (reaaliaikainen) kellonajat.

 • Reittitiedoista näet vyöhykkeet, joille tarvitset matkalipun. Kartalla näkyy myös vyöhykerajat, jotka auttavat oikean vyöhykkeen selvittämisessä. Varmista, että Vyöhykkeet on valittuna kartan päällä olevasta Tasot-valikosta.

  Klikkaamalla haluamaasi pysäkkiä kartalla, näet myös pysäkin vyöhyketiedon.

 • Reittien lisäksi voit hakea reittioppaasta linja- ja pysäkkikohtaisia aikatauluja. Aikataulut ja linjat -kohdassa syötä Linja, pysäkki tai asema -hakukenttään linjan numero ja valitse haluamasi suunta tai kirjoita pysäkin nimi.

  Bussit ja lähipysäkit kartalla -kohdassa näet itseäsi lähimmät bussit ja pysäkit, jos olet antanut sovellukselle luvan käyttää paikannusta. Voit sallia paikannukset selaimen tai puhelimen asetuksista.

 • Reittioppaan asetuksista saat aktivoitua erilaisia hakuominaisuuksia, kuten Kävelynopeus, Vältä kävelyä ja Vältä vaihtoja. Voit valita kulkuvälineeksi myös pyörän.

  Asetukset-valikko ilmestyy näkyviin, kun olet tehnyt reittihaun.

 • Linjan lähtöpysäkiltä bussi lähtee aikaisintaan suunnitellun lähtöajan mukaisesti, mutta reitin varrella olevien pysäkkien aikataulut (reittioppaassa mustalla) ovat keskimääräisiin ajoaikoihin perustuvia arvioita. Bussi voi ohittaa pysäkin ennen tai jälkeen arvioidun aikataulun.

  Vihreällä merkityt kellonajat ovat reaaliaikaisia ja perustuvat bussin todelliseen sijaintiin. Reaaliaikaisesti päivittyvät aikataulut ja bussien sijainnit saat näkyviin valitsemalla kartan asetuksista Liikennevälineet.

  LSL:n linjojen aikataulut perustuvat vakiominuuttisiin aikatauluihin ja samat lähtöminuutit toistuvat mahdollisuuksien mukaan tunnista toiseen. Aikatauluissa ei huomioida esimerkiksi ruuhkien, kelin tai matkustajamäärien vaihtelua ja sen vaikutusta liikenteeseen. Siksi mustat ja vihreät kellonajat.