Lahti-Hämeenlinna seutuliikenne

Lahden ja Hämeenlinnan yhteisessä liikenteessä on käytössä Waltti-lippujärjestelmä. Päijät-Hämeen sisäisissä matkoissa noudatetaan LSL:n lippujen hintoja ja Kanta-Hämeen sisäisissä matkoissa noudatetaan Hämeenlinnan lippujen hintoja. Maakunnan rajan yli kulkeviin matkoihin on määritelty omat lippujen hinnat.

Hämeenlinnan Waltti-alueella
1 – vyöhyke kattaa Kanta-Hämeenlinnan alueen
2 – vyöhyke kattaa Kanta-Hämeenlinnan ympäristön lisäksi Parolan, Turengin, Rengon ja Eteläisten alueet
3 – vyöhyke kattaa muun Hämeenlinnan seudun kuntarajoille asti (Lammi, Tuulos)

Lahden Waltti-alueella
4 – vyöhyke kattaa Hämeenkosken, Kärkölän keskustan ja Asikkalan keskustan
5 – vyöhyke kattaa Hollolan Sairakkalan, Asikkalan Vesivehmaan ja Heinolan Vierumäen ja Myllyojan välisen alueen
6 – vyöhyke kattaa Hollolan Kukonkoivun, Hälvälän, Herralan ja Hollolan kk asuinkeskittymät, Lahden Pyhäntaan ja Nastolan kirkonkylän ja Uudenkylän asuinkeskittymät sekä Orimattilassa Pennalan ja keskustan välisen alueen, kuten Virenojan.
7 – vyöhyke kattaa Lahden kaupunkia lähellä sijaitsevat asuinkeskittymät; Salpakangas, Pennala, Villähde.
Pohjoisessa raja sijaitsee Seestan pohjoispuolella. Orimattilassa 6-7vyöhykkeiden raja sijaitsee Pennalan eteläpuolella. Hollolan läntinen raja sijaitsee teillä vt12 ja mt2955 Työtjärven kohdalla.
8 – vyöhyke kattaa Lahden vanhan kaupungin rajan sisäpuolella Koneharjun, PHKS, Keskussairaalankadulle saakka, Renkomäen, Kujalan, Jokimaan ja Ahtilan alueet. Lisäksi alueeseen kuuluvat Messilän ja Karjusaaren alueet.
9 – vyöhyke kattaa ns. vanhan Lahden kaupungin sisimmän alueen.

 

LIPUT JA AIKATAULUT

Alla olevissa taulukoissa on esitetty lippujen hinnat Lahden ja Hämeenlinnan väliselle liikenteelle.
Katso myös Lahden ja Hämeenlinnan välisen liikenteen aikataulut.

 

Lasten kerta ja arvoliput Aikuisten kertaliput Aikuisten arvoliput

 

Lahden ja Hämeenlinnan välisen liikenteen kausiliput

Tällä hetkellä seuturajat ylittävässä liikenteessä ei voi matkustaa Waltti-kortille ladatulla kausilipulla. Kausilippu toimii Miodexin vuoroissa kunkin joukkoliikennealueen sisäisessä liikenteessä. Esimerkiksi Lahti-Hämeenkoski välillä voi matkustaa Lahden Waltti-kortin A-F1-vyöhykkeiden kausilipulla ja Lammi-Hämeenlinna -välillä Hämeenlinnan joukkoliikenneviranomaisen kausilipulla. Ainoan poikkeuksen tekevät toisen asteen opiskelijat, joilla on oikeus Kela-tuettuun koulumatkalippuun. Kela-tuettu koulumatkalippu toimii myös seuturajan ylittävillä vuoroilla. Kortti tulee hankkia Hämeenlinnan palvelupiste Kastellista. Lue lisää Kelan koulumatkatuesta.

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta on valtuuttanut kokouksessaan 12.6.2018 Lahden ja Hämeenlinnan viranomaiset valmistelemaan seuturajan ylittävän kausilipun mahdollista käyttöönottoa sekä Hämeenlinnan seudun matkakorttien myyntiä myöhemmin päätettävässä asiakaspalvelupisteessä Lahden seudulla (kokouksen pöytäkirja). Seuraa tiedotteluamme asiasta.