Hyppää sisältöön

Lipputuotteet

Lahden seudun liikenteessä voit maksaa matkasi Waltti-matkakortilla, mobiililipulla, lähimaksulla, käteisellä ja päivälipulla.

 • Voit ladata Waltti-matkakortille arvoa (rahaa) Waltti-kaupassa sekä lipunmyynti- ja latauspaikoissa.

  Voit ladata arvoa 0,65–500 euroa ja käyttää sitä yksittäisten matkojen maksamiseen. Waltti-kortille ladattu arvo ei vanhene vaan pysyy kortilla kunnes se on käytetty.

  Vaihto-oikeus

  Arvolipun voimassaoloaika on 1–2 vyöhykkeellä 70 minuuttia ja 3–4 vyöhykkeellä = 120 minuuttia. Voimassaoloaika riippuu siitä kuinka monen vyöhykkeen läpi matkustat.

  Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä lipun voimassaoloaikana.

  Voimassaoloaika alkaa, kun leimaat kortin linja-auton kortinlukijalaitteessa matkan alussa. Vaihtaessasi toiseen bussiin lipun voimassaoloaikana, leimaa kortti normaalisti laitteessa. Vaihtomatkasta ei veloiteta uutta maksua.

  Lipun leimaaminen

  Waltti-kortille asetetaan valmiiksi oletusmatkustusvyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustat. Kun leimaat kortin linja-auton kortinlukijassa, kortilta veloitetaan automaattisesti oletusvyöhykkeiden mukainen arvolipun hinta.

  Mikäli teet Waltti-kortilla oletusmatkustusvyöhykkeistä poikkeavan matkan, sinun on leimattava matka poikkeusmatkana ja valittava kortinlukijasta oikeat vyöhykkeet ennen kortin leimausta.

  Lue lisää Waltti-kortista Waltti-kortti tietoa -sivulta ja Usein kysyttyä – sivulta.

 • Kausilipun voit ladata Waltti-kortille tai ostaa Waltti Mobiili -sovelluksessa. Kausilipulla voi matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä kauden voimassaoloaikana.

  Kausilippu on henkilökohtainen. Kausilippu on tarkoitettu ainoastaan omalla alueella käytettäväksi eikä se toimi muissa Waltti-kaupungeissa.

  Waltti-kortti

  Kausilipun voi ladata matkakortille 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi Waltti-kaupassa tai lipunmyynti- ja latauspisteissä.

  Kausilipun voimassaoloaika alkaa, kun korttia ensimmäisen kerran käytetään linja-auton kortinlukijassa ja kortilla mahdollisesti oleva keskeneräinen kausi on kulunut loppuun. Voit siis ladata kortille uuden kauden jo hyvissä ajoin odottamaan.

  Voit lukea lisää Waltti-kortista Waltti-korttitietoa -sivulta ja Usein kysyttyä -sivulta.

  Waltti Mobiili -sovellus

  Waltti Mobiili -sovelluksessa kausikortin voi ladata 30 vuorokaudeksi. Lipun voimassaolo aikaa alkaa heti lipun ostohetkestä.

  Sovelluksesta ostettu kausilippu toimii vain puhelimessa eikä lataudu Waltti-kortille.

 • Lähimaksulla maksat oman matkasi kätevästi pankkikortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä.

  Lähimaksulla ostettu kertalippu on kaikille matkustajille samanhintainen iästä ja asiakasryhmästä riippumatta. Hinta on sama kuin Waltti-matkakortin aikuisen arvolipun hinta ja edullisempi kuin käteisellä ostettava aikuisen kertalippu.

  Lähimaksussa on 90 minuutin voimassaoloaika, jonka sisällä voit vaihtaa rajattomasti linja-autosta toiseen ostamillasi vyöhykkeillä. Lähimaksamisessa täytyy aina valita vyöhykkeet, vaikka kyseessä on vaihto linjalta toiselle. Vaihtoajan ollessa voimassa maksu veloitetaan vain kerran.

  Lisätietoja lähimaksamisesta

 • Kertalipun voit ostaa käteisellä kuljettajalta. Lipun voimassaoloaika ja vyöhykkeet tulostuvat lippuun.

  Kertalipun asiakasryhmät ovat lapsi (7-16v) ja aikuinen. Muut asiakasryhmät matkustavat aikuisen kertalipulla.

  Käteisellä maksaessasi varaathan mahdollisimman lähelle tasarahan. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta vastaan 20 euroa suurempia seteleitä, jos vaihtorahaa ei pystytä järjestämään.

  Kun ostat lipun kuljettajalta käteisellä, kerro minne olet matkalla tai millä vyöhykkeillä haluat matkustaa. Jos olet 7-16-vuotias, eli oikeutettu ostamaan lipun lasten hinnalla, mainitse asiasta erikseen kuljettajalle, jotta hän voi veloittaa matkastasi oikean hinnan. Varaudu pyydettäessä todistamaan ikäsi.

  Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä kertalipun voimassaoloaikana. Lipun voimassaoloaika on vyöhykkeiden määrän mukaan 70–120 minuuttia.

  Lippuautomaatilla voit ostaa kertalipun pankki- tai luottokortilla. Huom! Lippuautomaatista ostetun kertalipun voimassaoloaika alkaa heti ostohetkestä.

 • Tärkeää tietoa LSL-sovelluksen käyttäjille: LSL-mobiilisovellus on poistunut käytöstä 1.12.2023. Sovellus on päivittynyt Lahti Tickets -sovellukseksi ja lippujen hinnat ovat muuttuneet. Lue lisää

  Lahden seudun liikenteen mobiililippuja ilman lisäkuluja voit ostaa Waltti Mobiili -sovelluksesta. Lipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä. Hinta ja voimassaoloaika määräytyvät asiakasryhmän ja ostettujen vyöhykkeiden mukaan.

  Osta Waltti Mobiili -sovelluksesta

  • kertaliput aikuisille ja lapsille
  • kausiliput aikuisille, lapsille, nuorille ja opiskelijoille
  • vuorokausiliput aikuisille ja lapsille (24h)

  Osta mobiililippu valmiiksi ennen linja-autoon nousemista. Näytä mobiililippu bussissa lukijalaitteelle, joka lukee lipun QR-koodin. Voimassaoloaika näkyy lipussa QR-koodin yläpuolella.

  Hinnat, asiakasryhmät ja vyöhykkeet näet Hinnasto-sivulta. Lisätietoa vaihtoajoista löydät sivulta Vaihto-oikeus.

  Lisätietoa Waltti Mobiilista Mobiililiput-sivulla ja Usein kysyttyä -sivulla.

 • Päivälipulla voit matkustaa rajattoman määrän matkoja sen voimassaolovyöhykkeillä ja voimassaoloaikana. Mobiilisovelluksissa on myynnissä 24 tunnin päivälippuja, joiden voimassaoloaika alkaa lipun ostohetkestä. Myyntipisteistä ostettava päivälippu  on voimassa lipun ensimmäisestä leimauksesta. Esimerkiksi 1 vrk:n päivälippu on voimassa 24 tuntia ja 2 vrk:n lippu on voimassa 48 tuntia.

  Päivälippu on edullinen vaihtoehto silloin, kun matkustat vähintään kolme matkaa päivässä.

  Päivälipun voit ostaa Waltti Mobiili -sovelluksesta (vuorokausilippu), LSL:n mobiilisovelluksesta (24h-lippu) sekä palvelupisteistä. Palvelupisteissä päivälippu ladataan kertakäyttöiselle matkakortille. Matkakortista ei peritä erillistä maksua.

  Huom! Toukokuussa 2024  ja aiemmin ostetut päiväkortit toimivat vain 28.5.2024 saakka. Päiväkortteja ei voi ostaa eikä käyttää matkan maksamiseen lainkaan 28.5.- 3.6.2024 välisenä aikana. Waltti Mobiilista ostetut päiväliput toimivat normaalisti. Lue lisää uutisesta.

Yhdistä bussi- ja junamatka

Voit ostaa Lahden seudun liikenteen bussilipun myös samalla, kun hankit VR:n junalipun. Lipun voi ostaa VR Matkalla -sovelluksen kautta junamatkoihin, joiden lähtö- tai määräasema on Lahti, Villähde, Nastola tai Uusikylä. Lisätietoja löydät VR:n Paikallisliikenne-sivulta.