Hyppää sisältöön

Lipputuotteet

Lahden seudun liikenteessä voit maksaa matkasi Waltti-matkakortilla, mobiililipulla, lähimaksulla, kertalipulla tai päivälipulla.

Waltti-kortti (säännölliseen käyttöön)

 • Voit ladata Waltti-kortille rahaa (arvoa) 0,65–500 euroa ja käyttää sitä yksittäisten matkojen maksamiseen. Arvolipulla on edullisempaa matkustaa kuin käteisellä ja se sopii hyvin satunnaiseenkin matkustukseen. Waltti-kortille ladattu arvo ei vanhene, vaan on käytettävissä niin kauan kuin sitä kortilla riittää.

  Arvolipun voimassaoloaika on vyöhykkeiden mukaan 60–90 minuuttia (28.2.2023 asti). Vyöhykeuudistuksen jälkeen 1.3.2023 alkaen voimassaoloaika pitenee 70–120 minuuttiin. Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä lipun voimassaoloaikana. Voimassaoloaika alkaa, kun leimaat kortin linja-auton lukijalaitteessa matkasi alussa. Vaihtaessasi toiseen bussiin lipun voimassaoloaikana, leimaa kortti normaalisti laitteessa. Matkasta ei veloiteta uutta maksua.

  Arvokortille asetetaan valmiiksi ne vyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustat. Mikäli käytät korttia näiden vyöhykkeiden ulkopuolella, on sinun muutettava matkan vyöhykkeet linja-auton lukijalaitteella korttia leimatessasi. Jos ajoneuvossa ei ole uudenmallista lukijalaitetta tai se on epäkunnossa, mainitse poikkeavasta matkasta kuljettajalle ennen kortin leimaamista.

  Voit ladata Waltti-kortille arvoa Waltti-kaupassa sekä lipunmyynti- ja pisteissä.

 • Kausilipun voit ladata Waltti-kortille. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä kauden voimassaoloaikana. (Kausilipun saa ostettua myös Waltti Mobiili -sovelluksella 30 vuorokaudeksi.)

  Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika matkakortilla on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi.

  Kausilippu on tarkoitettu ainoastaan omalla alueella käytettäväksi eikä se toimi muissa Waltti-kaupungeissa.

  Voit ladata kausilipun Waltti-kortille Waltti-kaupasta tai lipunmyynti- ja latauspisteissä.

  Kausilipun voimassaoloaika alkaa vasta, kun korttia ensimmäisen kerran käytetään linja-auton kortinlukijassa ja kortilla mahdollisesti oleva keskeneräinen kausi on kulunut loppuun. Voit siis ladata kortille uuden kauden jo hyvissä ajoin odottamaan. Huomaathan, että kortilla voi olla vain yksi odottava kausi.

Kaipaatko lisätietoa?

Voit lukea lisää Waltti-kortista Usein kysyttyä -sivulta tai Waltti-kortti tietoa -sivulta.

Lisätietoja vyöhykeuudistuksesta Vyöhykeuudistus-sivulta

Muut lipputuotteet (satunnaiseen käyttöön)

 • Kertalipun voit ostaa käteisellä kuljettajalta tai lippuautomaatista. Kertalippuun ei ole saatavilla muita alennuksia kuin lastenlippu 7–16-vuotiaille. Muut asiakasryhmät matkustavat aikuisen kertalipulla.

  Käteisellä maksaessasi varaathan mahdollisimman lähelle tasarahan. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta vastaan 20 euroa suurempia seteleitä, jos vaihtorahaa ei pystytä järjestämään.

  Jos ostat lipun kuljettajalta käteisellä, kerro minne olet matkalla tai millä vyöhykkeillä haluat matkustaa. Lippuautomaatista lippua ostaessasi sinun tulee itse tietää, mille vyöhykkeille ostat lipun. Lippuautomaatilla voit maksaa ostoksesi pankki- tai luottokortilla.

  Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä kertalipun voimassaoloaikana. Lipun voimassaoloaika on vyöhykkeiden määrän mukaan 60–90 minuuttia (28.2.2023 asti). Vyöhykeuudistuksen jälkeen 1.3.2023 alkaen voimassaoloaika pitenee 70–120 minuuttiin. Lipun voimassaoloaika tulostuu kertalippuun. Huom! Myös lippuautomaatilta ostetun kertalipun voimassaoloaika alkaa heti ostohetkestä.

 • Lähimaksulla maksat oman matkasi kätevästi pankkikortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä.

  Lähimaksu on kaikille matkustajille samanhintainen iästä ja asiakasryhmästä riippumatta. Hinta on sama kuin Waltti-matkakortin aikuisen arvolipun hinta ja edullisempi kuin käteisellä ostettava aikuisen kertalippu.

  Matkalla on 90 minuutin voimassaoloaika, jonka sisällä voit vaihtaa rajattomasti linja-autosta toiseen ostamillasi vyöhykkeillä. Lähimaksamisessa täytyy aina valita vyöhykkeet, vaikka kyseessä on vaihto linjalta toiselle. Vaihtoajan sisällä maksu veloitetaan vain kerran.

  Lisätietoja lähimaksamisesta

 • Mobiililipun voit ostaa LSL- tai Waltti Mobiili -sovelluksista. Voit ladata sovelluksen Apple- ja Android-puhelimiin puhelimen sovelluskaupassa. Sovelluksessa voit ostaa lippuja ja käyttää LSL:n reittiopasta.

  Mobiililipun voimassaoloaika alkaa sen ostohetkestä eikä sitä voi ostaa ennakkoon myöhempää käyttöä varten. Voimassaoloaika näkyy lipussa QR-koodin yläpuolella. Mobiililipulla voit vaihtaa rajattomasti bussia, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa.

  Mobiililippu tulee olla valmiiksi ostettuna linja-autoon noustessa. Mobiililippu tulee olla luettavissa laitteesi näytöltä eli näytön tulee olla riittävän ehjä ja näytön kirkkausasetukset riittävän voimakkaat. Näytä mobiililippu bussissa lukijalaitteelle, joka skannaa lipun QR-koodin.  Huolehdithan, että puhelimesi akku ei lopu kesken matkanteon.

  Waltti Mobiili -sovelluksessa on myytävänä kertalippuja (aikuiset ja lapset), vuorokausilippuja (aikuiset ja lapset) sekä kausilippuja (aikuiset, lapset, nuoret ja opiskelijat). LSL-sovelluksessa on kertalippuja (aikuiset ja lapset), 24h-päivälippuja ja Orimattila–Henna–Orimattila kertalippuja.

  Rekisteröitymättömän käyttäjän mobiililippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan, kuten pankki- tai luottokortin.

  Lisätietoja mobiilisovelluksesta

 • Päivälipulla voit matkustaa rajattoman määrän matkoja sen voimassaolovyöhykkeillä ja voimassaoloaikana. Päivälipun voit ostaa tietyistä lipunmyynti- ja latauspisteistä tai LSL:n mobiilisovelluksesta. Myyntipisteissä päivälippu ladataan kertakäyttöiselle matkakortille. Matkakortista ei peritä erillistä maksua.

  Päivälippuun voit ostaa matkustusaikaa yhdeksi tai useammaksi vuorokaudeksi. Esimerkiksi 1 vrk:n päivälippu on voimassa lipun leimauksesta 24 tuntia ja 2 vrk:n lippu on voimassa ensimmäisestä leimauksesta 48 tuntia. Mobiilisovelluksessa on saatavilla vain 24 tunnin päivälippuja.