Hyppää sisältöön

Lipputuotteet

Lahden seudun liikenteessä voit maksaa matkasi Waltti-matkakortilla, mobiililipulla, kertalipulla tai päivälipulla.

Waltti-kortti (säännölliseen käyttöön)

 • Voit ladata Waltti-kortille rahaa (arvoa) 0,65-500 euroa ja käyttää sitä yksittäisten matkojen maksamiseen. Arvolipulla on edullisempaa matkustaa kuin käteisellä ja se sopii hyvin satunnaiseenkin matkustukseen. Waltti-kortille ladattu arvo ei vanhene, vaan on käytettävissä niin kauan kuin sitä kortilla riittää.

  Arvolipun voimassaoloaika on vyöhykkeiden mukaan 60-90 minuuttia. Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä lipun voimassaoloaikana. Voimassaoloaika alkaa, kun leimaat kortin linja-auton lukijalaitteessa matkasi alussa.

  Arvokortille asetetaan valmiiksi ne vyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustat. Mikäli käytät korttia näiden vyöhykkeiden ulkopuolella, on sinun muutettava matkan vyöhykkeet linja-auton lukijalaitteella korttia leimatessasi. Jos ajoneuvossa ei ole uudenmallista lukijalaitetta tai se on epäkunnossa, mainitse poikkeavasta matkasta kuljettajalle ennen kortin leimaamista.

  Voit ladata Waltti-kortille arvoa Waltti-kaupassa sekä lipunmyynti- ja pisteissä.

 • Kausilipun voit ladata Waltti-kortille. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä kauden voimassaoloaikana.

  Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi.

  Kausilippu on tarkoitettu ainoastaan omalla alueella käytettäväksi eikä se toimi muissa Waltti-kaupungeissa.

  Voit ladata kausilipun Waltti-kortille Waltti-kaupasta tai lipunmyynti- ja latauspisteissä.

  Kausilipun voimassaoloaika alkaa vasta, kun korttia ensimmäisen kerran käytetään linja-auton kortinlukijassa ja kortilla mahdollisesti oleva keskeneräinen kausi on kulunut loppuun. Voit siis ladata kortille uuden kauden jo hyvissä ajoin odottamaan. Huomaathan, että kortilla voi olla vain yksi odottava kausi.

Kaipaatko lisätietoa?

Voit lukea lisää Waltti-kortista Usein kysyttyä -sivulta tai Waltti-kortti tietoa -sivulta.

Muut lipputuotteet (satunnaiseen käyttöön)

 • Kertalipun voit ostaa käteisellä kuljettajalta tai lippuautomaatista. Kertalippuun ei ole saatavilla muita alennuksia kuin lastenlippu 7-16-vuotiaille. Muut asiakasryhmät matkustavat aikuisen kertalipulla.

  Käteisellä maksaessasi varaathan mahdollisimman lähelle tasarahan. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta vastaan 50 euroa ja sitä suurempia seteleitä, jos vaihtorahaa ei pystytä järjestämään. Pankki- tai luottokortilla ei voi maksaa LSL:n busseissa.

  Jos ostat lipun kuljettajalta käteisellä, kerro minne olet matkalla tai millä vyöhykkeillä haluat matkustaa. Lippuautomaatista lippua ostaessasi sinun tulee itse tietää, mille vyöhykkeille ostat lipun. Lippuautomaatilla voit maksaa ostoksesi pankki- tai luottokortilla.

  Voit vaihtaa rajattomasti bussista toiseen ostamillasi vyöhykkeillä kertalipun voimassaoloaikana. Lipun voimassaoloaika on vyöhykkeiden määrän mukaan 60-90 minuuttia. Lipun voimassaoloaika tulostuu kertalippuun. Huom! Myös lippuautomaatilta ostetun kertalipun voimassaoloaika alkaa heti ostohetkestä.

 • Mobiililippu on LSL:n sovelluksesta ostettava lippu. Voit ladata LSL-sovelluksen Apple- ja Android-puhelimiin puhelimen sovelluskaupassa. Sovelluksessa voit ostaa lippuja ja käyttää LSL:n reittiopasta.

  Mobiililipun voimassaoloaika alkaa sen ostohetkestä eikä sitä voi ostaa ennakkoon myöhempää käyttöä varten. Voimassaoloaika näkyy lipussa QR-koodin yläpuolella. Mobiililipulla voit vaihtaa rajattomasti bussia, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa.

  Mobiililippu tulee olla valmiiksi ostettuna linja-autoon noustessa. Näytä mobiililippu bussissa samalle lukijalaitteelle, joka skannaa lipun QR-koodin. Jos ajoneuvossa ei ole uudenmallista lukijalaitetta tai se on epäkunnossa, näytä lippu kuljettajalle puhelimesi näytöltä. Myös Lahden seudun liikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, että puhelimesi akku ei lopu kesken matkanteon.

  Sovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä ja 24h-päivälippuja.

  Rekisteröitymättömän käyttäjän mobiililippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan, kuten pankki- tai luottokortin.

  Lisätietoja mobiilisovelluksesta

 • Päivälipulla voit matkustaa rajattoman määrän matkoja sen voimassaolovyöhykkeillä ja voimassaoloaikana. Päivälipun voit ostaa tietyistä lipunmyynti- ja latauspisteistä tai LSL:n mobiilisovelluksesta. Myyntipisteissä päivälippu ladataan kertakäyttöiselle matkakortille. Matkakortista ei peritä erillistä maksua.

  Päivälippuun voit ostaa matkustusaikaa yhdeksi tai useammaksi vuorokaudeksi. Esimerkiksi 1 vrk:n päivälippu on voimassa lipun leimauksesta 24 tuntia ja 2 vrk:n lippu on voimassa ensimmäisestä leimauksesta 48 tuntia. Mobiilisovelluksessa on saatavilla vain 24 tunnin päivälippuja.