Hyppää sisältöön

Alennukset

 • Alle 7-vuotias lapsi matkustaa Lahden seudun liikenteessä maksutta.

  7–16-vuotias lapsi matkustaa lastenlipulla. Lapsen kerta-, arvo-, kausi- ja mobiili- ja päivälipun hinta on –50% aikuisen vastaavasta lipputuotteesta.

  Matkustajaa voidaan pyytää todistamaan ikänsä tai henkilöllisyytensä lippua myytäessä tai tarkastettaessa. Lapsen tulisi pitää mukanaan henkilöllisyystodistus, esimerkiksi Kela-kortti tai sen kopio, jotta kuljettajalle voidaan tarvittaessa todistaa oikeus lasten lippuun.

  17–19-vuotiaille nuorille arvo- ja kausilippu on –30 % aikuisten vastaavaa lipputuotetta edullisempi. Kerta- ja mobiililippuun ei ole saatavilla nuoren lippua, vaan nuori maksaa tällöin aikuisen hinnan.

 • Koululaiskortti toimii klo 6–18 välillä ja kortilla voi tehdä 2 matkaa päivässä. Molempiin matkoihin kuuluu vaihtoaika, jonka aikana voi vaihtaa bussia. Koululaiskortti käy vain henkilökohtaiseen käyttöön ja kortti toimii koulukalenterin mukaisina koulupäivinä.

  Etuuden koululaiskorttiin myöntää kunnan perusopetus tai yksityinen koulu. Koululaiskortti on saatavilla vain koulun kautta.

 • Toisen asteen opiskelijoilla voi olla oikeus Kelan koulumatkatukeen. Tukea haetaan OmaKelasta. Tarkista ehdot Kelan verkkosivuilta.

  Koulumatkatukilippu on Kelan tukema, Waltti-matkakortille ladattava 30 vuorokauden kausilippu.

  Kelan tukeman kausilipun voi ladata vain henkilökohtaiselle Waltti-kortille. Kausilipun voi ostaa asiakaspalvelupisteessä ja muissa palvelupisteissä sekä Waltti-kaupassa.

  Lisätietoja Kelan koulumatkatuetun lipun hankkimisesta ja käyttämisestä löytyy Opiskelijat-sivulta.

  Lisätietoja koulumatkatuesta löytyy Kelan sivuilta.

 • Lahden seudun liikenteessä opiskelija-alennus on saatavilla Waltti-kortin kausi- ja arvolippuihin.

  Päätoimisille tutkinto-opiskelijoille Waltin arvolippu on –30 % aikuisten arvolippua edullisempi. Kausilipun opiskelija-alennus on –30 % aikuisten kausilipun hinnasta.

  Kertalippuihin ja yksittäisiin mobiililippuihin ei ole saatavilla opiskelija-alennusta. Opiskelija-alennetun kausilipun voi kuitenkin ladata puhelimeen Waltti Mobiili -sovelluksesta.

  Lisätietoja opiskelija-alennuksesta löytyy Opiskelijat-sivulta.

 • Lahden seudun liikenteessä 65 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan Waltti-kortin arvo- ja kausilipulla.

  Seniorialennus on voimassa kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina. Seniorin arvolipun hinta on –30 % aikuisen arvolipun hinnasta ja seniorin kausilippu on –30 % aikuisen kausilipusta.

  Seniorialennus on voimassa vain henkilökohtaisella Waltti-matkakortilla maksetuilla matkoilla. Alennusta ei ole saatavilla haltijakohtaiseen korttiin, mobiililippuihin eikä käteisellä tai lähimaksulla ostettuun kertalippuun.

  Seniorin Waltti-kortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin aina aikuisen arvolipun hinta, sillä seniorialennus on henkilökohtainen etuus.

 • Työsuhdematkalippu on työnantajan työntekijälle tarjoama etu. Työsuhdematkalipulla työnantaja tukee työntekijän liikkumista töihin joukkoliikenteellä tarjoamalla tukea joukkoliikennelipun hankintaan. Työnantaja voi itse määritellä, mihin tuotteisiin ja kuinka paljon tukea annetaan. Työsuhdematkalippua voi käyttää sekä työ- että vapaa-ajan matkoihin.

  Työsuhdematkalippu viestii henkilökunnalle sekä asiakkaille työpaikan arvoista ja asenteesta kestävän liikkumisen edistämiseksi. Työsuhdematkalippu voi olla myös rekrytointivaltti. Työsuhdematkalipun verotus suosii sekä työnantajaa että työntekijää.

  Työsuhdematkalipun hankkiminen

  Työsuhdematkalipun käyttöön ottava yritys sopii asiasta Lahden seudun liikenteen kanssa. Waltti-työmatkaetu on yritykselle maksuton, eli yritykseltä ei veloiteta aloitus-, lataus- tms maksuja.

  Työntekijä voi hyödyntää etuuden Waltin verkkokaupassa kausilipun tai arvon lataamisen yhteydessä. Työsuhdematkalippu on tällä hetkellä saatavilla vain Waltti-matkakortille tehtäviin latauksiin. Työmatkaetuutta ei voi hyödyntää mobiili-, kerta- ja päivälippuihin.

  Lue lisää ja ota yhteyttä työsuhdematkalippu-sivulta.