Hyppää sisältöön

Alennukset

 • Alle 7-vuotias lapsi matkustaa Lahden seudun liikenteessä maksutta. 7–16 vuotias lapsi matkustaa lastenlipulla. Lapsen kerta-, arvo-, kausi- ja mobiililipun hinta on -50% aikuisen vastaavasta lipputuotteesta.

  Matkustajaa voidaan pyytää todistamaan ikänsä tai henkilöllisyytensä lippua myytäessä tai tarkastettaessa. Lapsen tulisi pitää mukanaan henkilöllisyystodistus, esimerkiksi Kela-kortti tai sen kopio, jotta kuljettajalle voidaan tarvittaessa todistaa oikeus lasten lippuun.

  17–19-vuotiaille nuorille arvo- ja kausilippu on –30 % aikuisten vastaavaa lipputuotetta edullisempi. Kerta- ja mobiililippuun ei ole saatavilla nuoren lippua, vaan nuori maksaa tällöin aikuisen hinnan.

 • Koululaiskortti toimii klo 6–18 välillä ja kortilla voi tehdä 2 matkaa päivässä. Molempiin matkoihin kuuluu vaihtoaika, jonka aikana voi vaihtaa bussia. Koululaiskortti käy vain henkilökohtaiseen käyttöön ja kortti toimii koulukalenterin mukaisina koulupäivinä.

  Etuuden koululaiskorttiin myöntää kunkin kunnan perusopetus tai yksityinen koulu. Koululaiskortti on saatavilla vain koulun kautta.

 • Waltti-kortille voi ladata Kelan koulumatkatuetun kausilipun. Kela voi myöntää koulumatkatukea toisen asteen opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka.

  Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat saavat koulumatkatukea erilaisilla ehdoilla kuin muut opiskelijat ja heille myös koulumatkat ovat maksuttomia.

  Lisätietoja Kelan koulumatkatuetun lipun hankkimisesta ja käyttämisestä löytyy Opiskelija-sivulta.

  Lisätietoja koulumatkatuesta löytyy Kelan sivuilta.

 • Lahden seudun liikenteessä opiskelija-alennus on saatavilla kausilippu- ja arvolippumatkoihin.

  Päätoimisille tutkinto-opiskelijoille Waltin arvolippu on –30 % aikuisten arvolippua edullisempi. Alennus on voimassa koko LSL:n liikennöintialueella. Kausilipun opiskelija-alennus on –30 % aikuisten kausilipun hinnasta.

  Kertalippuihin ja yksittäisiin mobiililippuihin ei ole saatavilla opiskelija-alennusta. Opiskelija-alennetun kausilipun voi kuitenkin ladata puhelimeen Waltti Mobiili -sovelluksesta.

  Lisätietoja opiskelija-alennuksesta löytyy Opiskelija-sivulta.

 • Lahden seudun liikenteessä 65 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan Waltti-kortin arvo- ja kausilipulla. 1.3.2023 alkaen seniorialennus on voimassa kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina. Seniorin arvolipun hinta on –30 % aikuisen arvolipun hinnasta ja seniorin kausilippu on –30 % aikuisen kausilipusta.

  Alennus on voimassa kaikilla LSL:n vuoroilla lukuun ottamatta markkinaehtoisia vuoroja.

  Seniorilippu toimii ja alennus on voimassa vain henkilökohtaisella Waltti-matkakortilla maksetuilla matkoilla (arvolippu). Arvo on Waltti-matkakortille ladattua rahaa. Alennusta ei ole saatavilla haltijakohtaiseen korttiin, mobiililippuun, bussista ostettavaan kertalippuun eikä lähimaksuun.

  Seniorin Waltti-kortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin aina aikuisen arvolipun hinta, sillä seniorialennus on henkilökohtainen etuus.

 • Työsuhdematkalippu on työnantajan työntekijälle tarjoama etu. Työsuhdematkalipulla työnantaja tukee työntekijän liikkumista töihin joukkoliikenteellä tarjoamalla tukea joukkoliikennelipun hankintaan. Työnantaja voi itse määritellä, mihin tuotteisiin ja kuinka paljon tukea annetaan. Työsuhdematkalippua voi käyttää sekä työ- että vapaa-ajan matkoihin.

  Työsuhdematkalippu viestii henkilökunnalle sekä asiakkaille työpaikan arvoista ja asenteesta kestävän liikkumisen edistämiseksi. Työsuhdematkalippu voi olla myös rekrytointivaltti. Työsuhdematkalipun verotus suosii sekä työnantajaa että työntekijää.

  Työsuhdematkalipun hankkiminen

  Työnantaja voi tehdä työsuhdematkalipusta laskutussopimuksen LSL:n kanssa. Työnantaja määrittelee itse tuen määrän ja lipputuotteet, joihin tuen voi käyttää. Tämän jälkeen työntekijä voi ladata henkilökohtaisen matkakorttinsa asiakaspalvelussa Lahti-Pisteellä, missä tarkistetaan työntekijän oikeus tukeen ja tuen määrä. LSL laskuttaa työantajaa kuukausittain toteutuneiden latausten mukaisesti.