Hyppää sisältöön

Palveluliikenne

Päijät-Hämeen palveluliikenne

Palveluliikenne on joukkoliikennettä, joka on tavallista linjaliikennettä joustavampaa. Reittejä ajetaan usein pienemmällä kalustolla ja bussit ovat esteettömiä. Palveluliikenteen aikataulut ovat väljiä ja sinut voidaan noutaa sovitusta osoitteesta, jos et pääse reitin varrelle. Silloin palvelu onnistuu soittamalla ja varmistamalla kyyti ennakkoon kuljettajalta.

Päijät-Hämeen kunnat tuottavat itse oman alueensa palveluliikenteen. Lisätietoja oman alueesi liikenteestä saat oman kuntasi asiakaspalvelusta.

Lahden seudun liikenteen reittihaussa näkyvät sellaisten palvelulinjojen reitit, joissa käy maksutapana Waltti-matkakortti.

 

  • Lahdessa toimii palveluliikenne Helmi (vanhan Lahden alue) ja Nestori (Nastola). Reitit ja aikataulut löytyvät Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän asiointi- ja kuljetuspalvelut-sivulta.

    Heinäkuusta 2021 alkaen Lahden palveluliikenne uudistuu ja siirtyy LSL:n järjestämäksi. Samassa yhteydessä palveluliikenne siirtyy Waltti-lippujärjestelmään (ei Nestori). HELMI-palveluliikenne lakkaa ja uusia LEMPI-palvelulinjoja ajaa 1.7.2021 alkaen Lehtimäen liikenne Oy.

    Lisätietoja LEMPI-liikenteestä sekä ohjeita matkan tilaamiseen ja maksamiseen LEMPI-liikenne -sivulta.

     

  • Heinolassa toimii palveluliikenne Kulkunen. Heinolan palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä ja Kulkusella voi matkustaa kuka tahansa.

    Kulkusessa käy Waltti-matkakortti. Lisätietoja, reitit ja aikataulut Heinolan kaupungin nettisivuilta.