Hyppää sisältöön

Waltti-kortti tietoa

Waltti on valtakunnallinen matkakortti, joka toimii kausi- tai arvolippuna. Arvolipulla voit maksaa yksittäisiä matkoja ja kausilipulla voit matkustaa kausilipun voimassaoloaikana rajattomasti valituilla vyöhykkeillä. Voit ladata samalle kortille molempia lipputuotteita ja käyttää arvoa tai kautta matkustustarpeen mukaan. Waltti-kortti voi olla joko haltija- tai henkilökohtainen.

Uusi Waltti-matkakortti maksaa 5 euroa + palvelumaksu myyntipisteen hinnaston mukaan.

Henkilökohtainen Waltti-kortti

Henkilökohtaista Waltti-korttia voi käyttää ainoastaan se henkilö, jonka nimissä kortti on ostettu. Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan, jos kortti katoaa, ja käyttämättömät matkat voi siirtää uudelle kortille.

Haltijakohtainen Waltti-kortti

Haltijakohtaista Waltti-korttia voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään (ikään) kuuluva henkilö. Haltijakohtaisella Waltti-kortilla voi olla vain arvoa. Haltijakohtaisen kortin käyttö vastaa käteisen rahan hallussapitoa ja käyttöä. Kadonnutta haltijakohtaista korttia ei voi sulkea eikä sillä olevia lippuja voi siirtää toiselle kortille.

Voit ladata Waltti-kortille arvo- ja kausituotteita.

 • Waltti-kortin arvolipulla voit maksaa yksittäisiä matkoja. Kortille voi ladata arvoa 0,65-500 euroa eikä kortille ladatulla arvolla ole voimassaoloaikaa.

  Arvolla maksaessa matkasta veloitetaan aina oletusvyöhykkeiden mukainen matkan hinta, ellet valitse vyöhykkeitä ennen leimausta kortinlukijan ”poikkeusmatka”-painikkeesta. Oletusvyöhykkeet on asetettu matkakortillesi silloin, kun olet hankkinut kortin. Jos matkustustarpeesi muuttuu vaikkapa muuton tai muun syyn vuoksi, ota yhteys asiakaspalveluun tiedon muuttamiseksi. Korttisi oletusvyöhykkeet voit tarkistaa itse matkatililtäsi syöttämällä kortin tiedot palveluun Waltti-kaupassa. Kun oletusvyöhykkeet ovat oikein, riittää kun leimaat matkakortin lukijassa eikä vyöhyketietoja tarvitse erikseen valita näytöltä.

  Kortilla voi olla samaan aikaan sekä arvoa että kausilippu.

  Henkilö- ja haltijakohtaisella kortilla voi maksaa samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvan kanssamatkustajan matkan.

  Kanssamatkustajan matkan maksaminen: 

  1. Leimaa ensin oma matkasi normaalisti.
  2. Valitse sitten näytöltä ”poikkeusmatka” -painike sekä oikeat vyöhykkeet ja leimaa sitten kortti uudelleen, jolloin kortilta veloitetaan uusi matka. Kanssamatkustajan matka maksaa aina normaalin aikuisen arvolipun verran (ei seniori-, opiskelija-alennuksia).

   

 • Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voi ladata vain henkilökohtaiselle Waltti-kortille. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä kausilipun voimassaoloaikana. Kausilippu ei toimi muissa Waltti-kaupungeissa.

  Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi ja sen voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta. Minimivoimassaoloaika on 30 vuorokautta.

  Kortilla voi olla samaan aikaan sekä kausilippu että arvoa.

Waltti-kortin arvoa voi käyttää kaikissa Suomen Waltti-kaupungeissa. Voit lukea lisätietoja Waltti-kortista Usein kysyttyä -sivulla.

Voit hankkia oman Waltti-korttisi Waltti-kaupasta, Lahti-Pisteen asiakaspalvelusta tai muista palvelupisteistä.

Waltti-kortin lataus onnistuu lipunmyynti- ja latauspaikoissa.

Asioi Waltin nettikaupassa

Tilaa uusi Waltti-kortti tai lataa korttia Waltti-kaupassa.

Waltti-kauppaan