Hyppää sisältöön

Waltti-kortti tietoa

Waltti on valtakunnallinen matkakortti, joka toimii kausi- tai arvolippuna.

Arvolipulla voit maksaa yksittäisiä matkoja ja kausilipulla voit matkustaa kausilipun voimassaoloaikana rajattomasti valituilla vyöhykkeillä. Voit ladata samalle kortille molempia lipputuotteita ja käyttää arvoa tai kautta matkustustarpeen mukaan.

Waltti-kortti voi olla joko haltija- tai henkilökohtainen.

Uusi Waltti-matkakortti maksaa 5 euroa + palvelumaksu myyntipisteen hinnaston mukaan.

Henkilökohtainen Waltti-kortti

Henkilökohtaista Waltti-korttia voi käyttää ainoastaan se henkilö, jonka nimissä kortti on ostettu. Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan, jos kortti katoaa, ja kortilla olleet lipputuotteet (arvo/kausi) voi siirtää uudelle kortille.

Haltijakohtainen Waltti-kortti

Haltijakohtaista Waltti-korttia voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään (ikään) kuuluva henkilö. Haltijakohtaisella Waltti-kortilla voi olla vain arvoa. Haltijakohtaisen kortin käyttö vastaa käteisen rahan hallussapitoa ja käyttöä. Kadonnutta haltijakohtaista korttia ei voi sulkea eikä sillä olevia lippuja voi siirtää toiselle kortille.

Voit ladata Waltti-kortille arvoa ja kausilippuja.

 • Waltti-kortin arvolipulla voit maksaa yksittäisiä matkoja. Kortilla voi olla arvoa enintään 500 euroa. Kortille ladatulla arvolla ole voimassaoloaikaa. Waltti-kortille ladatulla arvolla voi maksaa bussimatkan kaikissa Suomen Waltti-kaupungeissa.

  Waltti-kortille asetetaan kortin oston yhteydessä oletusmatkustusvyöhykkeet, joiden mukaan arvolta veloitetaan automaattisesti oletusvyöhykkeiden mukainen arvolipun hinta, kun leimaat kortin linja-auton kortinlukijassa. Kun oletusvyöhykkeet ovat oikein, riittää kun leimaat matkakortin lukijassa eikä vyöhykkeitä tarvitse valita erikseen.

  Jos matkustat oletusmatkustusvyöhykkeistä poikkeavan matkan, valitse kortinlukijasta ”poikkeusmatka” ja sen jälkeen oikeat vyöhykkeet ennen kortin leimaamista.

  Jos matkustustarpeesi muuttuu vaikkapa muuton tai muun syyn vuoksi, voit muuttaa oletusmatkustusvyöhykkeet palvelupisteessä tai Waltti-kaupassa.

  Arvoa voi ladata haltijakohtaiselle ja henkilökohtaiselle Waltti-kortille. Waltti-kortilla voi olla samaan aikaan arvoa ja kausilippu.

  Haltijakohtaisella kortilla voi maksaa samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvan kanssamatkustajan matkan. Esim. aikuisen haltijakohtaisella kortilla voi maksaa myös lapsen matkan, mutta lapsen matkasta veloitetaan tällöin aikuisen hinta. Seniori- ja opiskelija-alennukset ovat myös henkilökohtaisia ja kanssamatkustajan matkasta veloitetaan aina normaali hinta.

 • Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voi ladata vain henkilökohtaiselle Waltti-kortille. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti valituilla vyöhykkeillä kausilipun voimassaoloaikana. Kausilippu ei toimi muissa Waltti-kaupungeissa.

  Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi ja sen voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta. Minimivoimassaoloaika on 30 vuorokautta.

  Waltti-kortilla voi olla samaan aikaan kausilippu ja arvoa.

  Kausilipun voi ostaa myös Waltti Mobiili -sovelluksessa, jolloin kausilippu toimii puhelimessa mobiililippuna.

Waltti-kortin arvoa voi käyttää kaikissa Suomen Waltti-kaupungeissa. Voit lukea lisätietoja Waltti-kortista Usein kysyttyä -sivulla.

Voit hankkia oman Waltti-korttisi Waltti-kaupasta, Lahti-Pisteen asiakaspalvelusta tai muista palvelupisteistä.

Waltti-kortin lataus onnistuu kaikissa lipunmyynti- ja latauspaikoissa.

Asioi Waltin nettikaupassa

Tilaa uusi Waltti-kortti tai lataa korttia Waltti-kaupassa.

Waltti-kauppaan