Hyppää sisältöön

Esteettömyys

Lähes kaikki Lahden seudun liikenteen bussit ovat esteettömiä matalalattiaisia, jolloin etu- ja keskioven välisellä alueella ei ole askelmaa, mikä helpottaa bussiin nousemista ja sen sisällä liikkumista.

Matalalattiaiset bussit on varustettu liikuntaesteisille soveltuvilla laitteilla. Keskiovelta löytyy pyörätuoliramppi helpottamaan pyörätuolin autoon nousua ja bussin etuosasta tai keskiosasta löytyvät liikuntaesteisille soveltuvat ja erikseen merkityt istumapaikat.

Opaskoiraa käyttäviä matkustajia varten on osoitettu paikat auton ensimmäiseltä vasemmalla sijaitsevalta penkkiriviltä. Näiden istumapaikkojen läheisyyteen on sijoitettu painonappeja siten, että istuimelta ylettyy helposti antamaan pysähtymismerkin.

Bussin kyljessä keskioven vieressä on pyörätuolin kuvalla merkitty nappi, jota painamalla kuljettajalle syttyy valo, jolloin kuljettaja osaa tarvittaessa avata keskioven pyörätuoliasiakkaalle. Nappia voi painaa myös lastenvaunujen kanssa kyytiin haluava asiakas.

Huom!

Pyörätuolilla kulkeva sekä hänen saattajansa saavat matkustaa maksutta LSL:n busseissa. Maksuttomuus pyörätuolin tai rollaattorin osalta ei koske linjoja 40-42, 51-58, 70, 70A, 90-94, 98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä ja Lahti-Lammi-Hämeenlinna välin vuoroja. Pyörätuolin saattaja voi matkustaa maksutta edellä mainituilla linjoilla.

Lue lisää ilmaismatkoista