Hyppää sisältöön

Mobiililiput

Mobiilisovelluksessa voit ostaa kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja ja matkapuhelimesi toimii bussilippuna. Sovelluksessa voit käyttää myös reittiopasta.

Mobiililippuja voit ostaa Waltti Mobiili – ja Lahden seudun liikenne -sovelluksista. Voit ladata sovelluksen maksutta sovelluskaupasta. Keskitämme mobiilipalveluja ja LSL-sovelluksen käyttö päättyy marraskuussa 2023. Suosittelemme lataamaan Waltti Mobiili -sovelluksen jo nyt.

Mobiilissa lipun hinta ja voimassaoloaika määräytyvät matkustettavien vyöhykkeiden mukaan. Mobiilista ostettu kertalippu on edullisempi kuin kuljettajalta käteisellä ostettava kertalippu. Reittiopas auttaa oikean reitin ja vyöhykkeiden valinnassa.

Sovelluksissa on useita maksutapoja lipun ostamiseksi. Mobiililipun maksaminen käy hetkessä esimerkiksi sovellukseen liittämälläsi maksukortilla tai mobiilimaksulla, jolloin lipun hinta veloitetaan puhelinlaskussa.

Mobiililipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä. Huolehdithan, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan. Lippu pitää pystyä näyttämään tarkastamista varten missä tahansa matkan vaiheessa.

Osta mobiililippu ennen bussiin nousemista ja näytä lipussa oleva QR-koodi bussin kortinlukijalaitteen alaosassa sijaitsevalle lukijalle. Laite lukee lipun noin 10 cm päästä lukijan alapuolelta. Jos koodin luenta ei jostain syystä onnistu, kuljettaja voi tarkistaa lipun voimassaolon puhelimen näytöltä.

Waltti Mobiili -sovellus

  • Kertaliput aikuisille ja lapsille
  • 24h päiväliput aikuisille ja lapsille
  • 30 vrk kausiliput aikuisille, lapsille, nuorille ja opiskelijoille

Ensimmäisellä käyttökerralla Waltti Mobiili -sovelluksen alueeksi pitää valita Lahti.

Waltti Mobiilissa kausilipun ostaminen edellyttää rekisteröitymistä. Opiskelijan kausilipun osto edellyttää opinto-oikeuden vahvistamista sovelluksessa.

Waltti Mobiili -sovellukset käyttäjät voivat vastaanottaa lippuostoksistaan digitaalisia kuitteja keskitetysti ReceiptHero -palvelun kautta.

Lahden seudun liikenne -sovellus

Keskitämme mobiilipalveluja ja LSL-sovelluksen käyttö päättyy marraskuussa 2023. Suosittelemme lataamaan Waltti Mobiili -sovelluksen jo nyt.

  • Kertaliput aikuisille ja lapsille
  • 24h päiväliput aikuisille ja lapsille
  • Orimattila-Henna-Orimattila kertaliput

LSL-sovelluksessa voit ostaa lipun myös toiselle henkilölle.

Lisätietoa mobiililipun käytöstä Usein kysyttyä -sivulla.