Esteettömyys

Lahden seudun liikenteen bussit ovat esteettömiä matalalattiabusseja, jotka on varustettu liikuntaesteisille soveltuvilla laitteilla. Keskiovelta löytyy pyörätuoliramppi helpottamaan pyörätuolin autoon nousua. Bussin etuosasta tai keskiosasta löytyvät liikuntaesteisille soveltuvat ja erikseen merkityt istumapaikat.

Bussin kyljessä keskioven vieressä on pyörätuolin kuvalla merkitty nappi, jota painamalla kuljettajalle syttyy valo, ja kuljettaja osaa tarvittaessa avata keskioven pyörätuoliasiakkaalle. Nappia voi painaa myös lastenvaunujen kanssa kyytiin haluava asiakas.

IMG_0018

Pyörätuolilla kulkeva sekä hänen saattajansa saavat matkustaa maksutta LSL:n busseissa. Maksuttomuus pyörätuolin osalta ei koske linjoja 40-42, 51-58, 87, 70, 70A, 90-94, 98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä ja Lahti-Lammi-Hämeenlinna välin vuoroja. Pyörätuolin saattaja voi matkustaa maksutta edellä mainituilla vuoroilla.

Pyörätuolin saattajan tehtävä on avustaa pyörätuolilla kulkevaa nousemaan bussin kyytiin ja kyydistä. Saattaja kiinnittää pyörätuolin myös tarvittaessa sille kuuluvalle paikalle. Mikäli saattaja ei auta pyörätuolilla kulkevaa bussiin ja bussista, saattaja ei ole oikeutettu ilmaiseen matkaan.

Pyörätuoliramppi on mekaaninen ja helppokäyttöinen (pyörätuolirampin käyttöohje).

KA_VDL_Invaramppi

Opaskoiraa käyttäviä matkustajia varten on osoitettu paikat auton ensimmäiseltä vasemmalla sijaitsevalta penkkiriviltä. Näiden istumapaikkojen läheisyyteen on sijoitettu painonappeja siten, että istuimelta ylettyy helposti antamaan pysähtymismerkin.

EU:n vammaiskortin omistavan vammaisen avustaja pääsee matkustamaan LSL:n liikenteessä maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Myös näkövammaisen avustaja pääsee matkustamaan maksutta LSL:n busseissa.

Lue lisää maksuttomiin matkoihin oikeutetuista henkilöistä Ilmaismatkat-sivulta.