Esteettömyys

Lahden joukkoliikenteessä kulkee esteettömiä matalalattiabusseja. Bussit ovat varustettu liikuntaesteisille soveltuvilla laitteilla. Keskiovelta löytyy pyörätuoliramppi pyörätuolin autoon nousua helpottamaan. Bussin etuosasta tai keskiosasta löytyvät liikuntaesteisille soveltuvat ja erikseen merkityt istumapaikat.

Bussin kyljessä keskioven vieressä on pyörätuolin kuvalla merkitty nappi, jota painamalla kuljettajalle syttyy valo, ja kuljettaja osaa tarvittaessa avata keskioven pyörätuoliasiakkaalle. Nappia voi painaa myös lastenvaunujen kanssa kyytiin haluava asiakas.

IMG_0018

Opaskoiraa käyttäviä matkustajia varten on osoitettu paikat auton ensimmäiseltä vasemmalla sijaitsevalta penkkiriviltä. Näiden istumapaikkojen läheisyyteen on sijoitettu painonappeja siten, että istuimelta ylettyy helposti antamaan pysähtymismerkin.

Pyörätuolilla kulkeva sekä hänen saattajansa saavat matkustaa maksutta. Saattajan tehtävä on avustaa pyörätuolilla kulkevaa nousemaan bussin kyytiin ja kyydistä. Saattaja kiinnittää pyörätuolin myös tarvittaessa sille kuuluvalle paikalle. Mikäli saattaja ei auta pyörätuolilla kulkevaa bussiin ja bussista, ei saattaja ole oikeutettu ilmaiseen matkaan.

Pyörätuoliramppi on mekaaninen ja helppokäyttöinen. Pyörätuolirampin käyttöohjeet löydät sivun oikeasta laidasta.

Pyörätuolirampin käyttöohje

KA_VDL_Invaramppi

EU:n vammaiskortin omistavan vammaisen avustaja pääsee matkustamaan LSL:n liikenteessä maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Myös näkövammaisen avustaja pääsee matkustamaan maksutta LSL:n busseissa. Lue lisää ilmaismatkaan oikeutetuista henkilöistä täältä.