Esteettömyys

Lahden seudun liikenteen bussit ovat esteettömiä matalalattiabusseja, jotka on varustettu liikuntaesteisille soveltuvilla laitteilla. Keskiovelta löytyy pyörätuoliramppi helpottamaan pyörätuolin autoon nousua. Bussin etuosasta tai keskiosasta löytyvät liikuntaesteisille soveltuvat ja erikseen merkityt istumapaikat.

Bussin kyljessä keskioven vieressä on pyörätuolin kuvalla merkitty nappi, jota painamalla kuljettajalle syttyy valo, ja kuljettaja osaa tarvittaessa avata keskioven pyörätuoliasiakkaalle. Nappia voi painaa myös lastenvaunujen kanssa kyytiin haluava asiakas.

IMG_0018

Opaskoiraa käyttäviä matkustajia varten on osoitettu paikat auton ensimmäiseltä vasemmalla sijaitsevalta penkkiriviltä. Näiden istumapaikkojen läheisyyteen on sijoitettu painonappeja siten, että istuimelta ylettyy helposti antamaan pysähtymismerkin.

Pyörätuolilla kulkeva sekä hänen saattajansa saavat matkustaa maksutta LSL:n busseissa.* Saattajan tehtävä on avustaa pyörätuolilla kulkevaa nousemaan bussin kyytiin ja kyydistä. Saattaja kiinnittää pyörätuolin myös tarvittaessa sille kuuluvalle paikalle. Mikäli saattaja ei auta pyörätuolilla kulkevaa bussiin ja bussista, ei saattaja ole oikeutettu ilmaiseen matkaan.

Pyörätuoliramppi on mekaaninen ja helppokäyttöinen. Ks. pyörätuolirampin käyttöohje.

KA_VDL_Invaramppi

EU:n vammaiskortin omistavan vammaisen avustaja pääsee matkustamaan LSL:n liikenteessä maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Myös näkövammaisen avustaja pääsee matkustamaan maksutta LSL:n busseissa.

Lue lisää ilmaismatkaan oikeutetuista henkilöistä täältä.

* Maksuttomuus pyörätuolin osalta ei koske linjoja 51-63, 87, 90-98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä, Heinola-Hartola-Sysmä ja Lahti-Hämeenlinna välisiä vuoroja. Pyörätuolin saattaja voi matkustaa maksutta edellä mainituilla vuoroilla.