Hyppää sisältöön

Lapsiryhmät

Varhaiskasvatus- ja perusopetusryhmät matkustavat Lahden seudun liikenteessä maksutta seuraavin ehdoin:

  1. Matkan tulee tapahtua klo 9-15 välillä.
  2. Ryhmän koko voi olla korkeintaan 30 lasta.
  3. Ryhmän mukana kulkevan opettajan tai muun aikuisen pitää maksaa oma matkansa normaalisti.

Maksuttomia matkoja voi tehdä koko LSL:n liikennöinti-alueella. Maksuttomat matkat eivät koske Lahti-Lammi-Hämeenlinna-vuoroja, palveluliikennettä eivätkä markkinaehtoisia vuoroja.

Muina aikoina ja muissa lapsiryhmissä (yhdistykset ym.) kulkee maksutta kaksi alle 7-vuotiasta lasta yhtä aikuista kohden.

Ryhmien tulee todentaa matkustusoikeus LSL:n myöntämällä ryhmämatkakortilla. Ryhmämatkakortti on koulu-/päiväkotikohtainen, eli eri luokat ja ryhmät voivat käyttää samaa korttia. Oppilaitokset ja päiväkodit voivat tilata ryhmämatkakortin sähköpostitse lsl@lahti.fi. Kortin toimitusaika on noin 7-10 arkipäivää, joten mikäli ryhmämatkakorttia ei koululta tai päiväkodilta ennestään löydy, tulee se tilata hyvissä ajoin ennen matkaa.

Kaikki lapsiryhmien matkat tulee ilmoittaa etukäteen Lahden seudun liikenteelle lsl@lahti.fi.

Huomioithan, että linjaliikenteessä ei voida taata istumapaikkoja kaikille lapsille eikä Lahden seudun liikenne tilaa lisäautoa lapsiryhmille. Suuria ryhmiä suosittelemme jakautumaan kahteen pienempään ryhmään esimerkiksi kahdelle eri vuorolle tai matkustamaan vuoropäivinä. Isojen lapsiryhmien kannattaa tarvittaessa turvallisuussyistä varata tilausajokuljetus suoraan liikennöitsijöiltä.