Hyppää sisältöön

Työsuhdematkalippu

Mikä työsuhdematkalippu on?

Työnantaja voi tukea työntekijän kulkemista töihin joukkoliikenteellä työmatkaetuudella. Tuen määrä on työnantajan määriteltävissä, ja etu on työntekijälle veroton 3400 euroon asti. Työmatkaedusta ei aiheudu palkan sivukuluja työnantajalle ja yritys voi vähentää lippujen hankintakulut verotuksessa. Työsuhdematkalippu on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää sekä työ- että vapaa-ajan matkoihin.

Sähköisen Waltti-työmatkaetuuspalvelun avulla työmatkaedun hallinnointi sujuu vaivattomasti. Palvelun käyttöönotto ja käyttäminen on yritykselle maksutonta.

Onko yrityksesi tai organisaatiosi kiinnostunut ottamaan työmatkaetuuden käyttöön? Ota yhteyttä lsl@lahti.fi

Miten Waltin työmatkaetu toimii?

Halutessasi työsuhdematkalipun Lahden seudun liikenteeseen, täytyy yrityksesi sopia käyttöönotosta Lahden seudun liikenteen kanssa.

Kun työsuhde-etuus on otettu käyttöön, yritys hallinnoi edunsaajia ja heille myönnettyjä etuustuotteita Waltin työmatkaetuuspalvelussa. Työntekijä voi hyödyntää hänelle myönnetyn etuuden Waltin verkkokaupassa kausilipun tai arvon lataamisen yhteydessä. Etuuden käyttöä varten työntekijän täytyy rekisteröityä ja tunnistautua vahvasti Waltti-kaupassa.

Työsuhde-etuus on saatavilla vain Waltti-matkakortille tehtäviin latauksiin. Etuutta ei voi käyttää kerta-, mobiili- ja päivälippuihin.

Lyhytaikaisiin ja yksittäisiin tarpeisiin voit kysyä myös etälataus- ja laskutussopimusta.

Edenred -työmatkaetu

Jos käytössäsi on Edenred -työmatkaetu, voit maksaa sillä matkakortin latauksen Waltti-kaupassa valitsemalla Edenredin maksutavaksi. Waltti mobiilissa voit käyttää Edenred-etuutta syöttämällä tiedot maksukortti-asetuksista.