Liput ja hinnat

Lahden seudun liikenteessä käytetään Waltti-lippujärjestelmää. Waltti on valtakunnallinen matkakortti, jolle voi ladata kausi- ja/tai arvolipun. Waltissa lipun hinta perustuu matkustettaviin vyöhykkeisiin sekä asiakasryhmään. Minimiostos on kuitenkin aina kahden vyöhykkeen hinta.

Lue lisää: Waltti-matkakortti
Lue lisää: Vyöhykkeet

 

Kertalippu

Kertalipun voi ostaa mobiilisovelluksella tai käteisellä kuljettajalta. Vaihtoajan sisällä ja ostetuilla vyöhykkeillä voi vaihtaa bussista toiseen  kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä. Vaihto-oikeutta voi käyttää kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa. Kertalipun asiakasryhmät ovat lapsi ja aikuinen.

Vaihtoajat:

  •  2 vyöhykettä / 60 min
  •  3-7 vyöhykettä / 75 min
  •  8-9 vyöhykettä / 90 min

 

Kertaliput 1.9.2016 alkaen

Lapsille kerta- ja arvolippu ovat samanhintaisia.

”Vyöhykkeet” sarakkeessa olevat luvut tarkoittavat vyöhykkeiden määrää ja kirjaimet vyöhykealueita.

 

Arvolippu

Waltti-kortille voit ladata arvoa (5 – 999 euroa). Arvolla maksettaessa matkalipun hinta on kertalippua edullisempi. Arvolipun vaihtoaika on sama kuin kertalipulla. Itse arvolla ei ole voimassaoloaikaa. Arvolipun asiakasryhmät ovat lapsi, nuori, opiskelija, aikuinen ja seniori.

Lasten arvoliput ovat saman hintaisia kuin lasten kertaliput.

 

Arvoliput 1.9.2016 alkaen

Seniorin arvolipun alennuskokeilu järjestetään 1.8.-31.12.2017. Kokeilun aikana vähintään 65-vuotiaat seniorit saavat arvolipun lasten arvolipun hinnalla arkisin klo 9-14 ja viikonloppuisin koko päivän ajan. Alennuksen jatkosta kokeilun jälkeen päätetään loppuvuodesta 2017. Katso, miten saat alennuksen käyttöösi TÄSTÄ.

 

Kausilippu

Kausilipun voi ladata Waltti-kortille. Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi. Kausilippu on kaikille asiakasryhmille samanhintainen.

Hinnat per 30 päivän kausilippu.

Kausiliput 1.9.2016 alkaen

 

Matkakortille voi ladata kausilipun halutuille vyöhykkeille. Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90 180 tai 365 vuorokaudeksi. Kausilipun kauden pituuden voi vaihtaa asiakaspalvelupisteessä tai itse Waltin verkkokaupassa. Kausilippu on kaikille ikäryhmille samanhintainen.

koulujen koululaisliput

Koululaislippu toimii klo 6:00 – 18:00 välillä ja lipulla voi tehdä 2 matkaa päivässä. Molempiin matkoihin kuuluu vaihtoaika, jonka aikana voi vaihtaa bussia. Lippu käy vain henkilökohtaiseen käyttöön. Lippu toimii koulukalenterin mukaisina koulupäivinä.

Vaihtoajat:

2 vyöhykettä / 60 min
3-7 vyöhykettä / 75 min
8-9 vyöhykettä / 90 min

 

Kortin tietojen muutos

Kortin tietojen muutoksesta peritään 7 €:n palvelumaksu.