Liput ja hinnat

Lahden seudun liikenteessä käytetään Waltti-lippujärjestelmää. Waltti on valtakunnallinen matkakortti, jota voi käyttää useamman alueen joukkoliikenteessä. Waltti-kortille voi ladata kausi- ja/tai arvolipun. Waltissa lipun hinta perustuu matkustettaviin vyöhykkeisiin sekä asiakasryhmään. Minimiostos on kuitenkin aina kahden vyöhykkeen hinta.

Myynnissä olevat lipputuotteet

Kertalippu (mobiililippu tai käteinen)
Päivälippu
Arvolippu (Waltti)
Kausilippu (Waltti)
Koululaislippu
Seniorilippu

Ks. myös työsuhdematkalippu ja koulumatkatukilippu.

Hanki Waltti-korttisi netistä tai asiakaspalvelupisteestä

Asiakas- ja ikäryhmät

Lapsi 7-16 v.
Nuori 17-19 v.
Opiskelija
Aikuinen yli 20 v.
Seniori yli 65 v.

Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat bussissa ilmaiseksi. Ilmaismatkustus ei koske lapsiryhmiä. Lisätietoja lapsiryhmien bussimatkustamisesta täällä.

Kertalippu

Kertalipun voi ostaa mobiilisovelluksella tai käteisellä kuljettajalta. Vaihtoajan sisällä ja ostetuilla vyöhykkeillä voi vaihtaa bussista toiseen kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa. Kertalipun asiakasryhmät ovat lapsi ja aikuinen. Mobiilisovelluksesta ostettu aikuisten kertalippu on edullisempi kuin käteisellä kuljettajalta ostettava lippu. Lue lisää mobiililipusta ja sen hinnoittelusta.

VAIHTOAJAT

2 vyöhykettä / 60 min
3-7 vyöhykettä / 75 min
8-9 vyöhykettä / 90 min

Kertaliput 1.9.2016 alkaen

Vyöhykkeet-sarakkeessa olevat luvut tarkoittavat vyöhykkeiden määrää ja kirjaimet vyöhykealueita. Huom. Waltti-kortilla maksettaessa aikuisen matkalipun hinta on kertalippua edullisempi. Lapsille kerta- ja arvolippu ovat samanhintaisia.

 

Päivälippu

Päivälippu on vuorokausiperusteinen kertakortille ladattava lippu. Se on edullisin matkustustapa, kun teet vähintään kolme matkaa päivässä. Lue lisää päivälipusta ja sen hinnoista.

 

Arvolippu

Waltti-kortille voit ladata arvoa (5 – 999 euroa). Arvolla maksettaessa matkalipun hinta on kertalippua edullisempi. Arvolipun vaihtoaika on sama kuin kertalipulla. Itse arvolla ei ole voimassaoloaikaa. Arvolipun asiakasryhmät ovat lapsi, nuori, opiskelija, aikuinen ja seniori.

Lasten arvoliput ovat saman hintaisia kuin lasten kertaliput. 65-vuotta täyttäneet seniorit saavat arvolipun lasten arvolipun hinnalla arkisin klo 9-14 ja viikonloppuisin koko päivän ajan. Lue lisää seniorilipusta. Päätoimiset tutkinto-opiskelijat ja nuoret (17-19v) matkustavat arvolipulla AB-vyöhykkeillä alennetulla hinnalla (1,70 euroa). Lisätietoja opiskelija-alennuksen myöntämisperusteista opiskelijat-sivulla.

Arvoliput 1.9.2016 alkaen

Kausilippu

Kausilipun voi ladata Waltti-kortille. Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi. Kausilippu on kaikille asiakasryhmille samanhintainen. Kausilippuun on tulossa alennuksia lahtelaisille lapsille, nuorille ja opiskelijoille syksyllä 2019. Alennuksen käyttöönotosta tiedotetaan tarkemmin elokuussa.

Hinnat per 30 päivän kausilippu.

Kausiliput 1.9.2016 alkaen

Matkakortille voi ladata kausilipun halutuille vyöhykkeille. Kausilipun kauden pituuden voi vaihtaa asiakaspalvelupisteessä tai itse Waltin verkkokaupassa.

 

Koululaislippu

Koululaislippu toimii klo 6:00 – 18:00 välillä ja lipulla voi tehdä 2 matkaa päivässä. Molempiin matkoihin kuuluu vaihtoaika, jonka aikana voi vaihtaa bussia. Koululaislippu käy vain henkilökohtaiseen käyttöön ja lippu toimii koulukalenterin mukaisina koulupäivinä.

Etuuden koululaislippuun myöntää Lahden kaupungin perusopetus tai yksityinen koulu ja koululaislippu on saatavilla vain koulun kautta.

 

Seniorilippu

65 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja matkustamaan arvolipulla alennettuun hintaan arkisin klo 9.00–14.00 sekä viikonloppuisin koko päivän ajan. Esimerkiksi AB-vyöhykkeillä seniorilipun hinta on tällöin 1,70 euroa.

Alennus on voimassa kaikissa LSL:n vuoroissa lukuun ottamatta Hämeenlinnan vuoroja ja markkinaehtoisia vuoroja. Lue lisää seniorilipusta.