Liput ja hinnat

Lahden seudun joukkoliikenteessä eli LSL:n järjestämässä liikenteessä siirryttiin Waltti-lippujärjestelmään vuoden 2016 alussa. Lue lisää.

Uudesta Waltti-kortista peritään 5 €:n korttimaksu.

 

Kertalippujen taksat

Kertaliput ovat bussista käteisellä ostettavia lipputuotteita. Varaathan mukaasi mahdollisuuksien mukaan lähelle tasarahan. Vaihtoajan sisällä ja ostetuilla vyöhykkeillä voi vaihtaa bussista toiseen (myös paluumatkat) kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä. Vaihto-oikeutta voi käyttää kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa.

Vaihtoajat:

  •  2 vyöhykettä / 60 min
  •  3-7 vyöhykettä / 75 min
  •  8-9 vyöhykettä / 90 min

KERTALIPUT

 

Hintaryhmät: aikuinen & lapsi

Lapsille kerta- ja arvolippu ovat samanhintaisia.

”Vyöhykkeet” sarakkeessa olevat luvut tarkoittavat vyöhykkeiden määrää ja kirjaimet vyöhykealueita.

Yötaksa on kaksinkertainen ja käytössä klo 23.00–04.00. Yötaksa poistuu käytöstä 2.1.

 

 

Arvolippu

Waltti-kortille voi ladata arvoa, jota käytetään matkojen maksamiseen. Waltti-kortille ladattu arvo on rahaa kortilla, jota käytetään matkojen maksamiseen. Waltti-kortilla maksettaessa matkan hinnasta saa alennusta. Tarkemmat hintatiedot tästä.

Lasten arvoliput ovat saman hintaisia kuin lasten kertaliput.

 

ARVOLIPUT

*Opiskelijalle ja nuorelle on AB-vyöhykkeille 1,70 euron hintainen arvolippu (Waltti-kortille ladattu arvoa). Lapsen arvolippu on saman hintainen kuin kertalippu. Yöllä klo 23-04 noudatetaan kaksinkertaista taksaa.

Hintaryhmät:

Aikuinen

Opiskelija (20-25 v.)

Nuori (17-19 v.)

Lapsi (7-16 v.)

 

Taksat, matkakortit

Hinnat per 30 päivän kausilippu.

KAUSILIPUT_01092016alkaen

Yötaksaa ei peritä 30-päivän näyttökortilla tehdyistä matkoista.

 

 

Waltti-Koulumatkatukilippu

Kela myöntää koulumatkatuen opiskelijoille, jotka ovat hakemuksen mukaan tukeen oikeutettuja. Opiskelijoiden täytyy tehdä Kelalle hakemus mahdollisen koulumatkatuen saamiseksi. Lisätietoja hakemukseen liittyen löytyy sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki

Koulumatkatukilipun hankkimista varten opiskelija tarvitsee koulustaan Waltti-koulumatkalippujen ostotodistuksen linja-autoa varten Lahden seudun liikenteessä.

Koulumatkatukilippu on lukuvuosikohtainen, joten voit käyttää sitä ainoastaan kuluvan lukuvuoden aikana. Lippu on henkilökohtainen. Sinun on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytesi käyttäessäsi koulumatkatuettua lippua. Myyjällä on oikeus olla myymättä lippuja ja estää jo myytyjen lippujen käyttäminen, jos opintosi päättyvät tai jos sinulla ei jostain muusta syystä ole enää oikeutta koulumatkatukeen.

Voit ostaa lipun Lahti-Pisteestä (Lahti-Pisteen väliaikainen osoite 31.12.2016 asti on Vesijärvenkatu 11 C, 15140 Lahti) sekä Lehtimäen liikenteen toimistolta (Kukkastie 5). Lisälatauksia voi suorittaa lisäksi LSL:n busseissa. Lisälataus muissa latauspisteissä ei ole mahdollista ilman provisiomaksua. Provisiot löytyvät
täältä. Lipunostokerrat rekisteröidään koulumatkatukikortillesi ja ostotodistus arkistoidaan.

Oppilaitokset kirjoittavat ostotodistuksen syys- ja kevätlukukaudelle lomakkeeseen ja lähettävät kopiot annetuista ostotodistuksista Kelaan. Ostotodistuksella opiskelija voi ostaa asiakaspalvelupisteestä koulumatkatuetun lipun.

Koulumatkatukilipun omavastuuosuus on opiskelijalle enintään 43 euroa. Asioidessasi asiakaspalvelupisteessä, ota mukaasi ostotodistus, joka todistaa oikeutesi
koulumatkatukilippuun. Waltti-kortin tietoihin kirjataan opiskelijan henkilötiedot. Uudesta Waltti-kortista peritään 5 €:n korttimaksu. Mikäli henkilöllä on jo
olemassa oleva henkilökohtainen Walttikortti, voidaan kortille ladata koulumatkatukilipputuote. Kortille voi ladata koulumatkatukilipun lukuvuodelle 2016-2017.

Tarkemmat tiedot liittyen Waltti-koulumatkatukilippuun löydät tiedotteestamme.

 

koulujen koululaisliput

Koululaislippu toimii klo 6:00 – 18:00 välillä ja lipulla voi tehdä 2 matkaa päivässä. Molempiin matkoihin kuuluu vaihtoaika, jonka aikana voi vaihtaa bussia. Lippu käy vain henkilökohtaiseen käyttöön. Lippu toimii koulukalenterin mukaisina koulupäivinä.

Vaihtoajat:

2 vyöhykettä / 60 min

3-7 vyöhykettä / 75 min

8-9 vyöhykettä / 90 min

 

Seutuliput

Tarkista ajankohtaiset seutulippujen hinnat Matkahuollon sivuilta.

 

Siirtoliput

 

Vyöhykerahastusjärjestelmässä asiakas on oikeutettu matkustamaan rajattomasti lipun voimassaoloajan ostamillaan vyöhykkeillä. Tämä tarkoittaa myös, että paluumatkan voi suorittaa samalla lipulla.

Esimerkiksi Lahden kaupungin alueella (AB-vyöhykkeet, ei sisällä Nastolan liittymistä Lahteen) matkustettaessa kertalipulla asiakas voi matkustaa nykyisin ostamillaan vyöhykkeillä rajattomasti tunnin ajan.

Vaihtoajat perustuvat ostettujen vyöhykkeiden määrään:

2 vyöhykettä 60 minuuttia

3-7 vyöhykettä 75 minuuttia

8-9 vyöhykettä 90 minuuttia

Lipun voimassaoloajan voit tarkistaa kertalipun alareunasta.

 

 

Kortin tietojen muutos

Kortin tietojen muutoksesta peritään 7 €:n palvelumaksu.