Mobiililippu

LSL:n mobiilisovelluksesta ostettava mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Aikuisten mobiililippu on myös käteisellä ostettavaa kertalippua edullisempi lipputuote.

Sovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä ja 24h-päivälippuja.

Mobiililipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä. Lipun hinta ja voimassaoloaika määräytyvät matkustettavien vyöhykkeiden mukaan.

Maksuton sovellus löytyy Apple Storesta ja Google Playsta nimellä ”Lahden Seudun Liikenne”.

Kuva:AppStore Kuva:Googleplay

Huom! Uudet ominaisuudet ja korjaukset tulevat sovellukseen automaattisesti päivitysten mukana, joten muistathan päivittää sovelluksen aina, kun siihen on saatavilla päivityksiä.

VOIMASSAOLOAIKA

Mobiililipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä ja voimassaolo perustuu vyöhykkeisiin.

2 vyöhykettä = 60 minuuttia
3-7 vyöhykettä = 75 minuuttia
8-9 vyöhykettä = 90 minuuttia

Vaihto-oikeus koskee myös mobiililippua ja vaihto-oikeutta voi käyttää, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa. Lipulla voi vaihtaa vain lippuun merkittyjen vyöhykkeiden sisällä.

24h-päivälipulla saa matkustaa lipun kelpoisuusalueella rajattomasti lipun voimassaolon ajan.

VYÖHYKKEET

A: Lahden keskusta
B: Vanhan Lahden kaupungin reuna-alueet, Messilä (Hollola)
C: Villähde (Nastola), Salpakangas ja Tiilikangas (Hollola), Pennala (Orimattila)
D: Rakokivi ja Uusikylä (Nastola), Virenoja (Orimattila), Hollolan kirkonkylä, Paimela (Hollola), Pyhäntaka (Nastola)
E: Orimattilan keskusta, Henna, Vierumäki (Heinola), Vesivehmaa (Asikkala)
F: Kärkölä, Vääksy (Asikkala), Mallusjoki (Orimattila), Hämeenkoski
G: Heinolan keskusta, Heinolan kirkonkylä, Asikkalan kirkonkylä
H: Nuoramoinen (Sysmä)
I: Hartolan keskusta, Sysmän keskusta

Tarkemmat vyöhyketiedot löytyvät Vyöhykkeet-sivulta.

Mobiililipulla voi matkustaa vain Lahden seudun liikenteen sisäisessä liikenteessä, eli esimerkiksi Lahti-Hämeenlinna-välillä liikennöivän Miodex Oy:n vuoroilla lippu kelpaa Lahti-Hämeenkoski -välillä. Lue lisää Lahti-Hämeenlinna-liikenteestä.

 

MObiiliLippujen hinnat

Aikuisten mobiililippu on edullisempi kuin käteisellä ostettu aikuisten kertalippu. Lastenliput ovat saman hintaiset kaikilla maksutavoilla.

24h-päivälippuihin ei ole erillisiä lasten hintoja, vaan ne ovat kaikille matkustajille samanhintaisia.

Opiskelija-alennusta ei ole saatavilla mobiililippuun.

Mobiililippujen hintataulukko

 

Mobiililipun maksaminen

Rekisteröitymättömän käyttäjän mobiililippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan, kuten pankki- tai luottokortin. Rekisteröityminen ja maksutavan muutos tapahtuvat sovelluksen asetuksissa.

- Prepaid-liittymää voi käyttää lippujen ostoon, jos kortilla on tarpeeksi saldoa.

- Palvelunumeroiden esto rajoittaa sovelluksen käyttöä niin, että maksutapana ei voi olla mobiilimaksu, eli rekisteröitymättä ostaminen ei silloin onnistu. Kaikki muut maksutavat ovat mahdollisia.

Huom. Langaton mobiiliverkko WiFi ei voi olla päällä, jos haluaa käyttää maksutapana mobiilimaksua, eli operaattorilaskutusta. Tämä johtuu siitä, että operaattoria ei välttämättä pystytä tunnistamaan kun WiFi on päällä. Operaattori täytyy voida tunnistaa, jotta lasku tulisi varmasti oikealle liittymälle. Kaikissa muissa maksutavoissa WiFi voi olla päällä.

Sovellus tarkistaa internet-yhteytesi tilan. Jos internet-yhteyttä ei ole, sovellus käynnistää offline-tilan, ja voit silti käyttää lippujasi. Sovellus ei näytä offline-tilassa lippuja, mikäli kirjaudut ulos sovelluksesta.

 

MOBIILILIPUN KÄYTTÄMINEN

Mobiililippu on voimassa Lahden seudun liikenteessä niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu, ja sen voimassaolo alkaa heti lipun ostohetkestä. Voimassaoloaika näkyy lipussa QR-koodin yläpuolella.

Mobiililippu luetaan joko lukijalaitteessa tai näytetään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Myös Lahden seudun liikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, että puhelimesi akku ei lopu kesken matkanteon.

Jos linja-autossa on uudenmallinen, isolla näytöllä varustettu lukijalaite, mobiililippu leimataan lukijalaitteessa. Aseta matkapuhelin lukijalaitteen alle noin 10 senttimetrin etäisyydelle, jotta koodinlukija lukee lippusi QR-koodin.

Jos linja-autossa on vanhanmallinen lukijalaite, lippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle mobiililaitteen näytöltä.

Maksettuasi lipun se ilmestyy Ostot-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki ostamasi liput. Jokaisen aiemmin ostetun lipun vieressä on ruudukko, josta pääsee helposti ostamaan samanlaisen lipun uudelleen.

Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi). Eri liput löytyvät sovelluksesta selaamalla ruutua alas- tai ylöspäin.

Lataa tästä esite mobiililipun käytöstä 

Oheinen video havainnollistaa mobiililippusovelluksen käyttöä.

 

MOBIILILIPUN ostaminen toiselle henkilölle

Sovelluksessa voi ostaa lipun myös toiselle henkilölle, esim. vanhempi voi ostaa ja lähettää mobiililipun lapselle.

Lipun jakaminen toimii siten, että ostaja ostaa lipun ja lähettää kertakäyttöisen lippukoodin valitsemallaan sovelluksella (esim. WhatsApp) vastaanottajalle. Lippukoodin vastaanottaja lisää lippukoodin sovellukseen, joka antaa käyttäjälle lippukoodia vastaavan lipun.

Jos ostaja ei lähetä lippua tai vastaanottaja ei ota sitä käyttöön määräajan sisällä, lippu perutaan ja maksu palautuu ostajalle automaattisesti. Lähettäjän ja vastaanottajan täytyy olla rekisteröityneitä käyttäjiä, mutta vastaanottajalla ei tarvitse olla lisättynä mitään maksutapaa omalle käyttäjätililleen.

Katso tästä linkistä video lippukoodin ostamisesta ja lähettämisestä toiselle henkilölle.

 

Rekisteröityminen sovellukseen

Sovellukseen rekisteröityminen vahvistetaan tekstiviestin ja sähköpostin kautta saapuvilla aktivointikoodeilla. Tili poistuu automaattisesti noin 15 minuutin kuluttua rekisteröitymisestä jos aktivointikoodia ei ole käytetty. Tämän jälkeen voit kokeilla rekisteröitymistä uudelleen.