Mobiililippu

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan lipun voi ostaa mobiilisovelluksella puhelimeen vaikka bussia pysäkillä odottaessa. Lipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä ja lippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle mobiililaitteen näytöltä.

Mobiilisovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä ja 24h-päivälippuja.

Mobiilisovellus löytyy Apple Storesta ja Google Playsta nimellä ”Lahden Seudun Liikenne”. Huom. Uudet ominaisuudet ja korjaukset tulevat automaattisesti päivitysten mukana, joten muistathan päivittää sovelluksen, kun siihen on saatavilla päivityksiä.

Kuva:AppStore Kuva:Googleplay

Mobiililiput kelpaavat maksutavaksi Lahden seudun liikenteessä. Lippuvaihtoehtoina ovat aikuisten ja lasten (7-16v.) kertalippu sekä 24 tunnin lippu. Lipun hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustetaan.

VOIMASSAOLOAIKA

Mobiililipun voimassaoloaika perustuu vyöhykkeiden määrään.

2 vyöhykettä = 60 minuuttia
3-7 vyöhykettä = 75 minuuttia
8-9 vyöhykettä = 90 minuuttia

Vaihto-oikeus koskee myös mobiililippua ja vaihtoaikaa voi käyttää, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustessa. Lipulla voi vaihtaa vain lippuun merkittyjen vyöhykkeiden sisällä.

24 tunnin lipulla saa matkustaa lipun kelpoisuusalueella rajattomasti. 24h-lippuihin ei ole erillisiä lasten hintoja.

VYÖHYKKEET

A: Lahden keskusta
B: Vanhan Lahden kaupungin reuna-alueet, Messilä (Hollola)
C: Villähde (Nastola), Salpakangas ja Tiilikangas (Hollola), Pennala (Orimattila)
D: Rakokivi ja Uusikylä (Nastola), Virenoja (Orimattila), Hollolan kirkonkylä, Paimela (Hollola), Pyhäntaka (Nastola)
E: Orimattilan keskusta, Henna, Vierumäki (Heinola), Vesivehmaa (Asikkala)
F: Kärkölä, Vääksy (Asikkala), Mallusjoki (Orimattila), Hämeenkoski
G: Heinolan keskusta, Heinolan kirkonkylä, Asikkalan kirkonkylä, Pukkila
H: Nuoramoinen (Sysmä)
I: Hartolan keskusta, Sysmän keskusta

Tarkemmat vyöhyketiedot löytyvät täältä. Mobiililipulla voi matkustaa vain Lahden seudun liikenteen sisäisessä liikenteessä eli esimerkiksi Lahti-Hämeenlinna-välillä liikennöivän Miodex Oy:n vuoroilla lippu kelpaa Lahti-Hämeenkoski -välillä. Lue lisää Lahti-Hämeenlinna-liikenteestä.

 

MObiiliLippujen hinnat 30.3.2018 alkaen

Aikuisten kertalippu on edullisempi mobiilisovelluksella kuin käteisellä ostettuna. Lastenliput ovat saman hintaiset kaikilla maksutavoilla.

Mobiililippujen hintataulukko

 

24 tunnin liput

AB -vyöhykkeet 8 €
A-F1 -vyöhykkeet 12 €
A-G -vyöhykkeet 17 €
A-I -vyöhykkeet 24 €

 

Mobiililipun maksaminen

Rekisteröitymättömän käyttäjän lippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan, kuten pankki- tai luottokortin. Rekisteröityminen ja maksutavan muutos tapahtuu sovelluksen asetuksissa.

- Prepaid-liittymää voi käyttää lippujen ostoon, jos kortilla on tarpeeksi saldoa.

- Palvelunumeroiden esto rajoittaa sovelluksen käyttöä niin, että maksutapana ei voi olla mobiilimaksu, eli rekisteröitymättä ostaminen ei silloin onnistu. Kaikki muut maksutavat ovat mahdollisia.

Huom. Langaton mobiiliverkko WiFi ei voi olla päällä, jos haluaa käyttää maksutapana mobiilimaksua eli operaattorilaskutusta. Tämä johtuu siitä, että operaattoria ei välttämättä pystytä tunnistamaan kun WiFi on päällä. Operaattori täytyy voida tunnistaa, jotta lasku tulisi varmasti oikealle liittymälle. Kaikissa muissa maksutavoissa WiFi voi olla päällä.

 

MOBIILILIPUN KÄYTTÄMINEN

Lippu on voimassa Lahden seudun liikenteessä niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu, ja sen voimassaolo alkaa heti lipun ostohetkestä. QR-koodin yläpuolella näkyy lipun jäljellä oleva voimassaoloaika.

Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Myös Lahden seudun liikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, ettei esimerkiksi puhelimesi akku lopu kesken matkanteon.

Maksettuasi lipun se ilmestyy Tuotteet-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki ostamasi liput. Jokaisen aiemmin ostetun lipun vieressä on ruudukko, josta pääsee helposti ostamaan samanlaisen lipun uudelleen.

Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi). Eri liput löytyvät sovelluksesta selaamalla ruutua alas- tai ylöspäin

Lataa tästä esite mobiililipun käytöstä 

Oheinen video havainnollistaa mobiililippusovelluksen käyttöä.

 

OFFLINE-TILA

Sovellus tarkistaa internet-yhteytesi tilan. Jos internet-yhteyttä ei ole, sovellus käynnistää offline-tilan, ja voit silti käyttää lippujasi. Huom. Ohjelma ei näytä offline-tilassa lippuja, mikäli kirjaudut ulos sovelluksesta.