Mobiililippu

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan lipun voi ostaa mobiilisovelluksella puhelimeen vaikka bussia pysäkillä odottaessa. Mobiilisovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä ja 24h-päivälippuja. Lipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä.

Bussiin noustaessa lippu esitetään kuljettajalle mobiililaitteen näytöltä.

Mobiililippusovelluksen saa ladattua älypuhelimeen täältä tai älypuhelinten sovelluskaupoista nimellä Lahden seudun liikenne.

Liput kelpaavat Lahden seudun joukkoliikenteessä. Lippuvaihtoehdot ovat aikuisten ja lasten (7-16 v.) kertalippu sekä 24 tunnin lippu. Lipun hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustetaan.

Kertalipun voimassaoloajat ovat: 2 vyöhykettä 60 minuuttia, 3-7 vyöhykettä 75 minuuttia ja 8-9 vyöhykettä 90 minuuttia. Vaihtoaikaa voi käyttää, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustaessa. Lipulla voi vaihtaa vain lippuun merkittyjen vyöhykkeiden sisällä.

24 tunnin lipulla saa matkustaa lipun kelpoisuusalueella rajattomasti. 24 tunnin lippuihin ei ole erillisiä lasten hintoja.

Vyöhykkeet:

A ja B-vyöhykkeet: Lahti (vanhan Lahden kaupungin alue)
C-vyöhyke: Villähde (Nastola), Salpakangas (Hollola), Pennala (Orimattila)
D-vyöhyke: Rakokivi ja Uusikylä (Nastola), Virenoja (Orimattila), Hollolan kirkonkylä
E-vyöhyke: Orimattilan keskusta, Vierumäki (Heinola), Vesivehmaa (Asikkala)
F2-vyöhyke: Vääksy (Asikkala)
G-vyöhyke: Heinolan keskusta, Asikkalan kirkonkylä
H-vyöhyke: Nuoramoinen (Sysmä)
I-vyöhyke: Hartolan keskusta, Sysmän keskusta

Tarkemmat vyöhyketiedot löytyvät täältä.

Lippujen hinnat 29.3.2018 asti

Kertaliput 1.9.2016 alkaen

24 tunnin liput

AB-vyöhykkeet 8€
A-F1-vyöhykkeet 12€
A-G-vyöhykkeet 17€
A-I-vyöhykkeet 24€

Aikuisten kertalippujen sekä 24 tunnin lippujen hintoihin lisätään maksutapalisä. Maksutapalisä peritään eri maksupalveluntarjoajien kulujen kattamiseksi. Sallitut maksutavat ovat Svea laskutus (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, 24 tunnin lipuissa 0,35 €/lippu), MobilePay (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, 24 tunnin lipuissa 0,35 €/lippu), pankki- tai luottokorttimaksu (maksutapalisä kertalipuissa 0,35 €/lippu, 24 tunnin lipuissa 0,55 €/lippu) ja operaattoriveloitus (Sonera, DNA ja Elisa; maksutapalisä kertalipuissa 0,55 €/lippu, 24 tunnin lipuissa 1,00 €/lippu). Lasten kertalipuista maksutapalisää ei peritä.

Rekisteröimättömien käyttäjien lippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan. Rekisteröityminen ja maksutavan muutos tapahtuu sovelluksen asetuksissa.

Lippujen hinnat 30.3.2018 alkaen

Maksutapalisä poistuu mobiililipuista 30.3.2018. Samalla lipun hinta alenee siten, että aikuisten kertalippu on edullisempi mobiilisovelluksella kuin käteisellä ostettuna. Lastenliput ovat saman hintaiset kaikilla maksutavoilla.

Mobiililippujen hintataulukko

 

LIPUN KÄYTTÄMINEN

Lippu on voimassa Lahden seudun joukkoliikenteessä niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu, ja sen voimassaolo alkaa heti lipun tilauksesta. Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Myös Lahden seudun joukkoliikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, ettei esimerkiksi puhelimesi akku lopu kesken matkanteon.

Maksettuasi lipun se ilmestyy Liput-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi. QR-koodin yläpuolella näkyy lipun jäljellä oleva voimassaoloaika. Historia-välilehdellä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja.

Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi). Eri liput löytyvät sovelluksesta selaamalla ruutua alas- tai ylöspäin.

Oheinen video havainnollistaa mobiililippusovelluksen käyttöä.

 

OFFLINE-TILA

Sovellus tarkistaa internet-yhteytesi tilan. Jos internet-yhteyttä ei ole, sovellus käynnistää offline-tilan, ja voit silti käyttää lippujasi. Huom. Ohjelma ei näytä offline-tilassa lippuja, mikäli kirjaudut ulos sovelluksesta.