Mobiililippu

Lataa Lahden seudun liikenteen lippusovellus:

Kuva:AppStore Kuva:Googleplay

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan lipun voi ostaa mobiilisovelluksella puhelimeen vaikka bussia pysäkillä odottaessa. Mobiilisovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä ja 24h-päivälippuja. Lipun voimassaoloaika alkaa heti lipun ostohetkestä.

Bussiin noustaessa lippu esitetään kuljettajalle mobiililaitteen näytöltä.

Liput kelpaavat Lahden seudun joukkoliikenteessä. Lippuvaihtoehdot ovat aikuisten ja lasten (7-16v.) kertalippu sekä 24 tunnin lippu. Lipun hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustetaan.

Kertalipun voimassaoloajat ovat: 2 vyöhykettä 60 minuuttia, 3-7 vyöhykettä 75 minuuttia ja 8-9 vyöhykettä 90 minuuttia. Vaihtoaikaa voi käyttää, kunhan voimassaoloaikaa on vielä jäljellä bussiin noustaessa. Lipulla voi vaihtaa vain lippuun merkittyjen vyöhykkeiden sisällä.

24 tunnin lipulla saa matkustaa lipun kelpoisuusalueella rajattomasti. 24 tunnin lippuihin ei ole erillisiä lasten hintoja.

Vyöhykkeet:

A- ja B: Lahti (keskusta ja vanhan Lahden kaupungin reuna-alueet), Messilä (Hollola)
C: Villähde (Nastola), Salpakangas ja Tiilikangas (Hollola), Pennala (Orimattila)
D: Rakokivi ja Uusikylä (Nastola), Virenoja (Orimattila), Hollolan kirkonkylä, Paimela (Hollola) , Pyhäntaka (Nastola)
E: Orimattilan keskusta, Vierumäki (Heinola), Vesivehmaa (Asikkala)
F1: Kärkölä
F2: Vääksy (Asikkala)
G: Heinolan keskusta, Heinolan kirkonkylä, Asikkalan kirkonkylä
H: Nuoramoinen (Sysmä)
I: Hartolan keskusta, Sysmän keskusta

Tarkemmat vyöhyketiedot löytyvät täältä.

Lippujen hinnat 30.3.2018 alkaen

Aikuisten kertalippu on edullisempi mobiilisovelluksella kuin käteisellä ostettuna. Lastenliput ovat saman hintaiset kaikilla maksutavoilla.

Mobiililippujen hintataulukko

 

24 tunnin liput

AB-vyöhykkeet 8€
A-F1-vyöhykkeet 12€
A-G-vyöhykkeet 17€
A-I-vyöhykkeet 24€

Mobiililipun maksaminen

Rekisteröimättömien käyttäjien lippu veloitetaan aina puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muun maksutavan, kuten pankki- tai luottokortin. Rekisteröityminen ja maksutavan muutos tapahtuu sovelluksen asetuksissa.

- Prepaid-liittymää voi käyttää lippujen ostoon, jos kortilla on tarpeeksi saldoa.

- Palvelunumeroiden esto rajoittaa sovelluksen käyttöä niin, että maksutapana ei voi olla Mobiilimaksu. Eli rekisteröitymättä ostaminen ei silloin onnistu. Kaikki muut maksutavat ovat mahdollisia.

LIPUN KÄYTTÄMINEN

Lippu on voimassa Lahden seudun liikenteessä niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu, ja sen voimassaolo alkaa heti lipun ostohetkestä. Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Myös Lahden seudun liikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, ettei esimerkiksi puhelimesi akku lopu kesken matkanteon.

Maksettuasi lipun se ilmestyy Liput-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi. QR-koodin yläpuolella näkyy lipun jäljellä oleva voimassaoloaika. Historia-välilehdellä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja.

Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi). Eri liput löytyvät sovelluksesta selaamalla ruutua alas- tai ylöspäin

Lataa tästä esite mobiililipun käytöstä 

Oheinen video havainnollistaa mobiililippusovelluksen käyttöä.

 

OFFLINE-TILA

Sovellus tarkistaa internet-yhteytesi tilan. Jos internet-yhteyttä ei ole, sovellus käynnistää offline-tilan, ja voit silti käyttää lippujasi. Huom. Ohjelma ei näytä offline-tilassa lippuja, mikäli kirjaudut ulos sovelluksesta.