Opiskelijat

Lahden seudun liikenteessä opiskelija-alennukseen ovat oikeutettuja 20-25-vuotiaat opiskelijat AB-vyöhykkeillä (Lahden keskusta). Opiskelijat matkustavat arvolipulla ko. vyöhykkeillä alennettuun hintaan (1,70 euroa). Alennus on voimassa vain henkilökohtaisella Waltti-matkakortilla maksetuilla matkoilla.

Mobiililipuilla ja käteisellä ostettavilla kertalipuilla opiskelijat maksavat normaalin aikuisen kertalipun hinnan. Muilla vyöhykkeillä ja yli 25-vuotiaat opiskelijat maksavat normaalin aikuisen hinnan. Kausilippuun ei ole saatavilla opiskelija-alennusta.

Opiskelija voi maksaa arvolla myös toisen henkilön matkan, mutta kortilta veloittuu silloin aina aikuisen lippuhinta, koska opiskelijaetuus on henkilökohtainen etuus. Opiskelijakortilla toisen matkaa maksaessa tulee ensin leimata oma matka ja sen jälkeen kanssamatkustajan matka.

Toisen asteen opiskelijoilla voi olla oikeus Kelan koulumatkatukeen.

Huom. 17-19-vuotiaat nuoret matkustavat AB-vyöhykkeillä lasten arvolipun hinnalla.

Opiskelija-etuuden saamiseksi tulee Waltti-matkakortin asiakasryhmänä olla opiskelija. Muutoksen voi käydä tekemässä Lahti-Pisteessä tai rajoitetussa asiakaspalvelupisteessä. Opiskelijan asiakasryhmä on voimassa todistukseen merkityn määräajan ja sen jälkeen asiakasryhmä tulee käydä joko muuttamassa (aikuinen/nuori) tai uusia, jos opinnot jatkuvat.