Waltti-matkakortti

Waltti on valtakunnallinen matkakortti, jolle voi ladata kausilipun ja/tai arvolipun. Waltissa lipun hinta perustuu matkustettaviin vyöhykkeisiin sekä asiakasryhmään. Minimiostos on kuitenkin aina kahden vyöhykkeen hinta.

Waltti-kortti maksaa 5 euroa (+ provisio) ja sen voi hankkia verkkokaupasta, Lahti-Pisteestä tai rajoitetuista asiakaspalvelupisteistä.

Waltti-kortti voi olla joko haltija- tai henkilökohtainen.

Henkilökohtaista korttia voi käyttää ainoastaan se henkilö, jonka nimissä kortti on ostettu. Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan, jos kortti katoaa, ja käyttämättömät matkat voi siirtää uudelle kortille.

Haltijakohtaista korttia voi käyttää kuka tahansa samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluva henkilö. Haltijakohtaisella Waltti-kortilla voi olla vain arvoa. Haltijakohtaisen kortin käyttö vastaa käteisen rahan hallussapitoa ja käyttöä. Kadonnutta haltijakohtaista korttia ei voi sulkea eikä sillä olevia lippuja voi siirtää toiselle kortille.

Waltti-kortin arvoa voi käyttää kaikissa Waltti-kaupungeissa. Lue lisää www.waltti.fi

Voit tutustua Waltti-kortista usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

Asiakas- ja ikäryhmät

Lapsi 7-16 v.
Nuori 17-19 v.
Opiskelija (opiskelija-alennus)
Aikuinen
Seniori yli 65 v. (seniorilippu)

Kausilippu

Kausilipun voi ladata Waltti-kortille. Kausilippu on henkilökohtainen ja sen voimassaoloaika on vähintään 30 vuorokautta. Kausilipun voi ladata 30, 90, 180 tai 365 vuorokaudeksi. Kausilippu on kaikille asiakasryhmille samanhintainen.

Hinnat per 30 päivän kausilippu.

Kausiliput 1.9.2016 alkaen

Matkakortille voi ladata kausilipun halutuille vyöhykkeille. Kausilipun kauden pituuden voi vaihtaa asiakaspalvelupisteessä tai itse Waltin verkkokaupassa.

 

Arvolippu

Waltti-kortille voit ladata arvoa (5 – 999 euroa). Arvolla maksettaessa matkalipun hinta on kertalippua edullisempi. Arvolipun vaihtoaika on sama kuin kertalipulla. Itse arvolla ei ole voimassaoloaikaa. Arvolipun asiakasryhmät ovat lapsi, nuori, opiskelija, aikuinen ja seniori.

Lasten arvoliput ovat samanhintaisia kuin lasten kertaliput. 65-vuotta täyttäneet seniorit saavat arvolipun lasten arvolipun hinnalla arkisin klo 9-14 ja viikonloppuisin koko päivän ajan. Lue lisää seniorilipusta. Opiskelijat (ei ikärajaa) ja nuoret (17-19v) matkustavat arvolipulla AB-vyöhykkeillä lasten arvolipun hinnalla.

Arvoliput 1.9.2016 alkaen

KORTIN LATAAMINEN NETISSÄ

Waltti-kortin voi ladata osoitteessa kauppa.waltti.fi. Uudistuneessa Waltti-kaupassa kortille voi ladata kausilipputuotteita ja arvoa.

Matkakortin voi ladata Waltti-kaupassa ilman rekisteröitymistä syöttämällä palveluun matkakortin korttinumeron ja valitsemalla oman liikennöintialueen. Waltti-kauppaan voi myös rekisteröidä oman käyttäjätilin, johon on mahdollista yhdistää useita kortteja, jolloin lisätyt kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Myös edelliset ostokset näkyvät käyttäjätilissä. Vanhan Waltti-kaupan tunnukset eivät valitettavasti toimi uudessa kaupassa, vaan rekisteröityminen vaatii uusien tunnusten luomisen.

Ohje matkakortin lataus ilman kirjautumista (korttinumerolla)

Ohje uuteen Waltti-kauppaan rekisteröityminen ja kortin lisääminen käyttäjätilille

Nettilataus siirtyy kortille ja näkyy Waltti-kaupassa kortin tiedoissa vasta kun kortti on aktivoitu bussissa kortinlukijalaitteella. Latauksen voi aktivoida myös asiakaspalvelupisteessä. Nettilataus on hyvä tehdä pari päivää etukäteen, sillä nettilatauksen kirjautuminen ajoneuvolaitteille kestää vähintään kaksi tuntia. Illalla klo 22:00 jälkeen tehdyn latauksen tiedot eivät välttämättä ole päivittyneet heti aamusta, vaan ne päivittyvät vasta ensimmäisen linjakierron päätteeksi päätepysäkillä. Suosittelemme aktivoimaan nettilatauksen 30 päivän sisällä nettilatauksen ostosta.

Kortille ei voi ostaa uutta kautta, jos sillä on odottamassa aktivoimaton nettilataus. Waltti-kortille voi kuitenkin ladata uuden kauden, vaikka edellistä kautta olisikin vielä jäljellä – uusi kausi käynnistyy kun edellinen kausi on päättynyt. Waltti-kortille voi ladata arvoa 0,65-500 euroa.

Asiakasryhmän ja osoitetietojen sekä arvolipun vyöhykkeiden muuttaminen onnistuu asiakaspalvelupisteessä.

 

Waltti-kortin käyttö

Waltti-kortti leimataan bussin kortinlukijaan aina bussiin noustaessa, myös vaihtoon oikeuttavilla matkoilla. Kortti tulee sijoittaa kortinlukijalaitteessa olevaan ympyrään. Äänimerkin ja merkkivalon jälkeen tapahtuma on suoritettu ja kortin voi poistaa lukijalta.

Kortinlukijan näyttö ilmoittaa:
- vyöhykkeet, matkan hinnan ja lipulle jäävän saldon käytettäessä arvolippua
- kausilipun viimeisen voimassaolopäivän
- vaihtomatkat
- nettilataus (odota hetki)

Jos haluat näytöllä olevan informaation säilyvän näytöllä pidempään, pidä korttia lukulaitteella kauemmin.

Kortinlukijan yläpalkin merkkivalojen merkitykset:
- Vihreä valo: Matka maksettu kaudella/arvolla.
- 3 vihreää ja 1 keltainen valo: Kausilippu voimassa 3 päivää / Arvoa jäljellä 3 oletusmatkaan
- 2 vihreää ja 2 keltaista valoa: Kausilippu voimassa 2 päivää / Arvoa jäljellä 2 oletusmatkaan
- 1 vihreä ja 3 keltaista valoa: Kausilippu voimassa 1 päivän / Arvoa jäljellä 1 oletusmatkaan
- Punainen valo: Kausilippu ei ole voimassa / Kortilla ei ole arvoa tai sitä on liian vähän oletusmatkan maksamiseen / Kortti on suljettu

kortin leimaus
Korttia leimatessa kortinlukijan näytön oikeassa yläreunassa näkyvät kortin oletusvyöhykkeet. Kuvassa 1-2 eli vyöhykkeet A-B. Vasemmassa alareunassa näkyy veloitettuarvo (2,50 €) ja oikeassa reunassa näkyy kortille jäänyt arvo (2,50 €). 1 vihreä ja 3 keltaista valoa = arvoa jäljellä 1 oletusmatkaan.

Lahden seudun liikenteen linja-autoihin asennetaan uusia kortinlukijoita helmikuusta 2019 alkaen. Lukijan toimintaperiaate ei muutu, mutta se sisältää uusia ominaisuuksia. Lue lisää uudesta lukijasta tiedotteesta.

Toisen henkilön matkan maksaminen Waltti-kortilla

Sekä henkilö- että haltijakohtaisella kortilla voi maksaa myös samaan tai halvempaan asiakasryhmään kuuluvan kanssamatkustajan matkan. Veloitus tehdään aina kortinhaltijan asiakasryhmän veloituksen mukaisena.

Esim. jos aikuinen maksaa nuoren/lapsen/seniorin matkan arvokortillaan, veloitus kortilta tehdään aikuisen arvolippuhinnan mukaan. Opiskelijan ja seniorin arvokortilla voi maksaa myös toisen henkilön matkan, mutta kortilta veloittuu silloin aina aikuisen lippuhinta, koska kortilla olevat etuudet ovat henkilökohtaisia. Opiskelija- ja seniorikortilla toisen matkaa maksaessa tulee ensin leimata oma matka ja sen jälkeen kanssamatkustajan matka.

 

Kortin tietojen muutos

Kortin tietojen muutoksesta peritään 7 €:n palvelumaksu. Tietoja voi muuttaa Lahti-Pisteellä tai rajoitetuissa asiakaspalvelupisteissä.

 

Waltti-kortinlukijasovellus

Voit tarkistaa Waltti-kortilla olevat lipputuotteet Waltti-kortinlukija-sovelluksen avulla. Sovellus on ilmainen ja se toimii NFC-toiminnan omaavissa Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Sovellus on ladattavissa Google Playssa.

Waltti-kortinlukija-sovellus näyttää kortilla voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia. Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta. Sovellus lukee vain Waltti-matka- ja kertakortteja.

 

Kortin katoaminen

Henkilökohtaisen Waltti-kortin omistajat voivat käydä Lahti-Pisteellä sulkemassa kadonneen korttinsa. Kadonneen kortin tietojen ja tuotteiden siirtäminen uudelle kortille maksaa 7 euroa. Haltijakohtaista Waltti-korttia ei voida sulkea eikä lippuja voi siirtää toiselle kortille.

Kadonnutta matkakorttia voi tiedustella asiakaspalvelupisteestä.