Hyppää sisältöön

Hae mukaan uusille bussimatkustajille tarkoitettuun kokeiluun – saat matkustaa ilmaiseksi 30 päivää!

Hymyilevä nainen nousemassa bussiin.

Onko bussilla matkustaminen jäänyt vielä tuntemattomaksi, mutta kiinnostaisi tutustua?

Hae mukaan kokeiluun ja ota joukkoliikenne haltuun!

Lahden seudun liikenne tarjoaa marraskuussa mahdollisuuden tutustua joukkoliikenteeseen maksutta. Kokeilussa uusilla Lahden seudun liikenteen asiakkailla on mahdollisuus matkustaa LSL:n linjoilla ilmaiseksi 30 päivän ajan. Kokeilijat saavat käyttöönsä Waltti-kortin, jolla matkustaminen on helppoa ja sujuvaa.

– Etätyösuosituksen päättyessä on hyvä paikka kokeilla erilaisia kulkutapoja esimerkiksi töihin kulkemiseen. Tämän kampanjan tavoitteena on houkutella bussin kyytiin erityisesti uusia asiakkaita ja antaa mahdollisuus kokeilla, sopisiko joukkoliikenne kulkumuodoksi omilla matkoilla, kannustaa joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen Lahden kaupungilta.

Kokeilussa ovat mukana kunnat, joihin Lahden seudun liikenteen reitit kulkevat eli Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Lippuja on tarjolla rajoitettu määrä ja mukaan voit hakea 19.10.2021 asti.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löydät osoitteesta www.lsl.fi/kokeile.

Kokeilu on osa maakunnallista kestävän liikkumisen hanketta

Päijät-Hämeessä on käynnissä hanke, jossa kehitetään keinoja ja tapoja kannustaa kuntalaisia valitsemaan arjen matkoillaan kestäviä liikkumistapoja, kuten kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä tai kimppakyytejä.

-Hanke kytkeytyy mukavasti Lahden ympäristöpääkaupunkivuoteen. Kestävien kulkutapojen edistämisessä painopiste on vahvasti sekä liikkumisen ilmastovaikutuksissa että aktiivisten liikkumistapojen vaikutuksessa ihmisten hyvinvointiin. Kestävien kulkutapojen edistäminen on hankkeen myötä tavoittanut koko maakunnan, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pilvi Lehtonen Sitowise Oy:stä.

Hankkeessa keskitytään varsinkin asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikuttamiseen erilaisin viestinnän, kasvatuksen ja palveluiden organisoinnin keinoin. Hanke on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämää liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

– Kestävien kulkutapojen pariin houkutellaan porkkanalla, ei kepillä. Tämä LSL:n kokeilu koskee useampaa kuntaa ja lisäksi kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa on tänä vuonna ideoitu omaa kokeilua. Tavoitteena on, että tällaisesta kannustamisesta esimerkiksi joukkoliikenteen käyttöön tulisi säännöllistä toimintaa kunnissa, kuvaa hanketta suunnittelupäällikkö Jaana Martikainen Päijät-Hämeen liitosta.

Hanke on osa maakunnallista liikennejärjestelmätyötä ja se toteutetaan Päijät-Hämeen liiton, Uudenmaan ELY-keskuksen sekä Päijät-Hämeen kuntien yhteistyönä. Sitowise Oy vastaa työn käytännön toteutuksesta.

Hakuohjeet