Hyppää sisältöön

Heinolan ruuhkaisille vuoroille tulossa helpotusta

Linjan 71 arkiaamun lähdöillä Lahdesta Heinolaan on ollut tiettyinä viikonpäivinä reilusti matkustajia. Ruuhkautuneet vuorot ovat vaikeuttaneet vuoron pysymistä aikataulussa ja myöhästely on hankaloittanut oppilaiden ehtimistä kouluun.

Lahden seudun liikenne on pohtinut asiaan ratkaisua yhdessä Heinolan kaupungin ja liikennöitsijän kanssa. Ratkaisuksi on valittu kustannustehokkain vaihtoehto. Linjalta 70A Tommola-Kaivokatu-Kauppatori poistetaan klo 7.05 Tommolasta Lahteen lähtevä vuoro ja auto siirretään lisäautoksi ruuhkaisille linjan 71 vuoroille.

Linja 70A on uusi, tammikuussa liikennöinnin aloittanut moottoritietä pitkin Lahden Kauppatorille ajava linja. Nyt lopetettavalla klo 7.05 Tommolasta (klo 7.20 Kaivokadulta) lähtevällä vuorolla on ollut keskimäärin kuusi matkustajaa. Lopetettavan vuoron matkustajat voivat siirtyä käyttämään esimerkiksi linjan 70 klo 6.50 Tommolasta (7.05 Kaivokadulta) lähtevää vuoroa. Linja 70 ajaa Lahdessa Kauppatorin sijaan Matkakeskukselle ja Päijät-Hämeen keskussairaalalle.

Vapautuva auto tulee linjan 71 ruuhkaisille aamuvuoroille välille Myllyoja-Opintie (Salpaus) lisäautoksi. Auto aloittaa entisen Myllyojan koulun pysäkiltä n. klo 7.22 ja klo 8.22. Lisäauto ei näy reittioppaan ajoneuvoseurannassa.

Muutos otetaan käyttöön heti, kun 7.-9.-luokkalaisten etäkoulu Heinolassa päättyy eli maanantaina 12.4.2021.