Hyppää sisältöön

Joukkoliikennelautakunta 21.9.2022

LSL ja VR alkavat kehittää mobiililippua Päijät-Hämeessä

Lahden seudun liikenne ja VR:n ryhtyvät kehittämään yhteisen mobiililipun käyttöönottoa Päijät-Hämeen alueella. Tavoitteena on saada käyttöön lipputuote, joka käy maksutapana sekä Lahden seudun liikenteessä että VR:n junavuoroilla Päijät-Hämeessä. Suunnitelmana on, että lipputuote on ostettavissa vuoden 2023 aikana LSL:n sähköisissä myyntikanavissa.

Vastaava malli on jo käytössä muun muassa Kotkassa, Kouvolassa ja Hämeenlinnassa.

Joukkoliikenteen toiminnan ja talouden seurantaraportti on hyväksytty

Joukkoliikenteen toiminnan ja talouden seurantaraportti 1. tammikuuta – 30. kesäkuuta 2022 on julkaistu. Joukkoliikennelautakunta hyväksyi raportin kokouksessaan.

Lahden kaupungin liikennöintisopimuksia yksinoikeudensuojan piiriin

Joukkoliikennelautakunta päätti kokouksessaan yksinoikeudensuojasta liikennöintiin liikennöintisopimusten mukaisesti omalla toimivalta-alueellaan. Yksinoikeussuoja koskee linjoja 3, 7, 13, 9, 10 ja 98 sekä Iitti-Kouvola välin liikennettä ja Lempi-palveluliikennettä.

Päätöksen tarkoituksena on suojata julkisesti tuotettuja liikennepalveluita. Sen avulla varmistetaan palvelujen tarjoaminen, jotka ovat monilukuisempia, luotettavampia, korkealaatuisempia tai edullisempia kuin palvelut, joita voitaisiin tarjota pelkästään markkinoiden ehdoilla.

Joukkoliikennelautakunnan kokouksen esityslista 21.9.2022.

Joukkoliikennelautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-tietopalvelussa.