Hyppää sisältöön

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta 22.6.2021

Joukkoliikenteen yhteistoimintasopimuksen päivittäminen

Joukkoliikenteen kuntien välinen yhteistoimintasopimus on solmittu 2017. Yhteistoimintasopimusta on tullut nyt tarpeen päivittää.

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti lähettää päivitetyn yhteistoimintasopimusluonnoksen hyväksyttäväksi viranomaisen yhteistyökuntiin esitetyin muutoksin ja lisäksi lautakunta pyytää Asikkalaa, Hartolaa, Heinolaa, Hollolaa, Iittiä, Kärkölää, Lahtea, Orimattilaa, Padasjokea ja Sysmää nimeämään edustajansa joukkoliikennelautakunnan jäseniksi ja ilmoittamaan ne Lahden kaupungille. Lautakunta esittää myös Lahden kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Lahden hallintosääntöä muutetaan vastaamaan joukkoliikenteen yhteistoimintasopimusta talousarvion tekemisen osalta.

Lippujen hinnoittelu ja asiakasryhmät vyöhykeuudistuksessa

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta on aiemmin päättänyt edetä Lahden seudun liikenteen vyöhykeuudistuksessa neljän vyöhykkeen mallin mukaisesti. Tässä kokouksessa lautakunta käsitteli uuden vyöhykemallin hinnoittelua, asiakasryhmiä ja alennusprosentteja. Lautakunta palautti asian takaisin valmisteltavaksi seniorialennusten osalta.

Valtuustoaloite: Maksuttoman joukkoliikenteen kokeilu

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta antoi valtuustoaloitteeseen vastauksen, jossa se ei puolla maksuttoman joukkoliikenteen kokeilua Lahdessa. Lautakunta perustelee vastauksensa muun muassa kustannuksilla ja tutkimustiedolla, jonka mukaan bussilipun hinta on vain yksi joukkoliikenteen houkuttelevuuteen vaikuttavista tekijöistä.

Joukkoliikennelautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-tietopalvelussa.