Hyppää sisältöön

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta 23.5.2023

Joukkoliikennelautakunta käsitteli kevään viimeisessä kokouksessaan lippuautomaateista luopumista ja palvelurikemaksujen muutosta. 

Lippuautomaateista luovutaan 

Lahden seudun liikenteen lippuautomaatteja on Lahdessa viisi kappaletta. Lautakunta päätti ehdotuksen mukaisesti, että lippuautomaateista luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Perustelut automaateista luopumiselle ovat muiden myyntikanavien kehittyminen, korvaavien maksutapojen, kuten lähimaksun, käyttöönotto sekä kiinteiden kustannusten vähentäminen.  

Valtaosa lippuautomaattien käytöstä koskee Waltti-matkakorttien latausta. Matkakortin lataus onnistuu bussien ja palvelupisteiden lisäksi myös Waltin verkkokaupassa, jossa tehty lataus siirtyy nykyisin matkakortille ilman viivettä samoin kuin lippuautomaatilla tehty lataus. Lisäksi kausilipun voi ostaa Waltti-mobiilisovelluksesta matkapuhelimeen ilman palvelumaksua. 

Palvelurikemaksujen muutos 

Lautakunta päätti muuttaa liikennöintisopimuksiin kirjattuja palvelurikemaksuja. Muutoksella selkeytetään palvelurikemaksujen soveltamista ja vähennetään kirjausten tulkinnanvaraisuutta. Muutoksella ohjataan liikenteenharjoittajan toimintaa suuntaan, jossa ajamattomien lähtöjen minimoimisen lisäksi pyritään siihen, että ajettujen lähtöjen reaaliaikainen seuranta ja häiriötiedotus ovat mahdollisimman kattavat. 

Muut asiat 

Tiedoksi merkittiin kooste Lahden seudun joukkoliikennelautakunnan päätösvallan delegointipäätöksistä sekä talouden seurantaraportti ajalta 1.1.-31.3.2023. 

Kokouksen pöytäkirja luettavissa Dynasty-verkkopalvelussa.