Hyppää sisältöön

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta 4.5.2021

Joukkoliikenteen lippujen alennuskampanja osana korona-exit suunnitelmaa

Lautakunta päätti toteuttaa joukkoliikenteen lippujen alennuskampanjan mobiilisovelluksissa osana Lahden kaupungin korona-exit-suunnitelmaa, jonka tavoitteena on edesauttaa kaupungin nopeaa toipumista koronan aiheuttamista häiriöistä asukkaiden ja yritysten arkeen.

Alennuskampanja on tarkoitus toteuttaa hiljaisina aikoina eli arki-iltaisin klo 17 jälkeen ja viikonloppuisin koko päivän ajan. Alennetut liput ovat ostettavissa vain LSL:n mobiilisovelluksessa. Kampanjan ajan liput sovelluksessa maksaisivat vyöhykkeistä riippuen alkaen 1 euron. Kampanja-ajaksi on alustavasti suunniteltu 1.7.-5.9.2021, jos koronatilanne sen sallii.

Vyöhykeuudistuksessa edetään neljän vyöhykkeen mallilla

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti, että vyöhykkeitä uudistetaan neljän vyöhykkeen mallin mukaisesti. Vastaehdotuksena ollut tasataksamalli hävisi kokouksessa suoritetussa äänestyksessä.

Vyöhykerajoja asetettaessa otetaan huomioon kuntien toiveet ja tarpeet. Vyöhykeuudistus otetaan käyttöön aikaisintaan vuoden 2022 aikana, huomioon ottaen koronan vaikutukset kuntien taloustilanteeseen ja runkolinjastomuutoksen vaikutukset viestintään.

Kolmansien osapuolien kausiliput

Useat toimijat ovat olleet yhteydessä Lahden seudun joukkoliikenneviranomaiseen ja ilmaisseet halukkuutensa myydä omissa sovelluksissaan Lahden seudun liikenteen kausilippuja. Lautakunta päätti osuuksista, jotka osapuolten on tilitettävä myymistään lipuista Lahden seudun liikenteelle.

Suunnitelma talvikauden 2021-2022 joukkoliikenteen tarjonnasta

Lautakunnalle esiteltiin talvikaudelle 2021-2022 suunniteltu liikenne. Suurin osa muutoksista toteutuu jo kesäkaudella aiemman päätöksen mukaisesti. Lautakunta hyväksyi talvikauden liikennöintimuutokset esityksen mukaisina.

Joukkoliikennelautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-tietopalvelussa.