Hyppää sisältöön

Lahden seudun liikenne selvittää sähköbussien viivästymistä

Lahden seudun liikenteen uusien sopimusten mukainen liikenne alkoi heinäkuussa. Sopimuksien mukaan osa liikenteestä liikennöidään sähköbusseilla. Sähköbussien toimituksissa liikenteeseen on ollut viivettä, jota LSL selvittää yhteistyössä liikennöitsijöiden kanssa.

Lahden seudun liikenteen uusien sopimusten mukainen liikenne alkoi 1. heinäkuuta. Sopimuksien piirissä ovat linjat 3, 7 ja 12, joiden liikennöitsijäksi on valittu Bus Travel Oy Reissu Ruoti ja linjat 9, 10 ja 98, joiden liikennöitsijäksi valittiin Lehtimäen liikenne Oy.

Linjoille 3, 7 ja 13 on kilpailutuksessa tarjottu 9 sähköbussia, joista kolme on viivästynyt. Linjalle 9 on tarjottu viittä sähköbussia, jotka ovat viivästyneet.

Liikennöinti jatkuu normaalisti aikataulujen mukaan

Puuttuvia sähköbusseja korvataan tällä hetkellä dieselbusseilla. LSL selvittää yhteistyössä liikennöitsijöiden kanssa tilannetta, jotta kaikki uudet sähköbussit saadaan liikenteeseen mahdollisimman nopeasti.

Sähköbussit ovat merkittävä askel kohti Lahden tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Liikenteen osalta tavoitteena on päästöjen väheneminen.

Joukkoliikennelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 11.8.2022.