Hyppää sisältöön

Linjojen 3, 7 ja 13 tilanne: Linjat pyritään ajamaan normaalisti

Linjoja 3, 7 ja 13 ajavalla Bus Travel Oy Reissu Ruotilla on ollut ongelmia liikennöinnissä, jotka ovat valitettavasti näkyneet matkustajille puuttuneina vuoroina.

Lahden seudun liikenne on liikennöitsijän kanssa yhteistyössä pyrkinyt saattamaan liikenteen sopimusehtojen mukaiseksi. Onnistunut liikennöinti on ollut molempien osapuolien tahtotila ja tavoite. Liikennöitsijällä on ollut sopimusehtojen mukaisesti mahdollisuus liikennöidä linjoja myös dieselbusseilla, mikäli varsinaisessa kalustossa on teknisiä vikoja. Linjoja 3, 7 ja 13 ajetaan yhteensä yhdeksällä linja-autolla.

Liikennöintiongelmien takia LSL on turvannut kriittisiä vuoroja Koiviston Auto Lahti Oy:n linja-autoilla vähentääkseen käyttäjille aiheutuvia häiriöitä. Linkki aiempaan uutiseen

Reissu Ruoti on ilmoittanut Lahden seudun liikenteelle pystyvänsä liikennöimään vain osan vuoroista neljällä dieselbussilla ja lopettavansa LSL:n vuorojen liikennöinnin kokonaan 31.1.2024.

Liikenne pyritään palauttamaan normaaliksi 20.1. alkaen

Linjojen 3, 7 ja 13 liikennöinti pyritään hoitamaan normaalisti 20.1.2024 alkaen. Reissu Ruoti ajaa osan liikenteestä tammikuun loppuun asti. Koiviston Auto ajaa ne vuorot, joita Reissu Ruoti ei pysty liikennöimään. 1.2.2024 alkaen koko linjojen 3, 7 ja 13 liikenne korvataan Koiviston Auton biodiesel-busseilla, jotka saatetaan asteittain varustelultaan ja väritykseltään LSL:n vaatimusten mukaiseksi.

Lahden seudun liikenne neuvottelee Reissu Ruodin kanssa vielä liikenteen lopettamiseen liittyvistä sopimusasioista. Lisäksi LSL neuvottelee korvaavan liikenteen hankinnan yksityiskohdista Koiviston Auto Oy:n kanssa.

LSL:n liikenteestä merkittävä osa on liikennöity sähköisillä käyttövoimilla vuodesta 2022 alkaen, joka on näkynyt päästöjen ja melun vähentymisen lisäksi alentuneina liikenteen kustannuksina. Sähköbussien yleisessä toimivuudessa ei ole havaittu ongelmia, vaan liikenne on ollut laadukasta, ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta. Laajemmat liikenteeseen häiriöitä aiheuttaneet kalusto-ongelmat ovat rajoittuneet yksittäiseen sopimuskohteeseen.

Muutokset ovat mahdollisia ja LSL kehottaa seuraamaan tiedotusta. Pahoittelemme tilanteesta matkustajille aiheutunutta haittaa.