Hyppää sisältöön

LSL:n reittiopas on uudistunut

Kun käytät Lahden seudun liikenteen sähköistä aikataulu- ja reittiopasta, älä hämmästy palvelun muuttunutta ilmettä!

Aikataulu- ja reittioppaan toiminnot ovat entisellään, mutta palveluun on tehty saavutettavuutta parantavia muutoksia. Saavutettavuudella tarkoitetaan digitaalisen ympäristön esteettömyyttä, jonka tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi näkövammaisten henkilöiden palvelun käyttöä.

Reittihaku näyttää jatkossa matkan vaiheet aiempaa havainnollisemmin. Näin sopivimman joukkoliikenteen reitin valinta olisi sinulle helpompaa. Voit myös matkan keston ja säätiedon perusteella päättää, onko pyöräily tai kävely sinulle sopivin vaihtoehto.

Reittioppaan uusi Lähipysäkit ja linjat -toiminto auttaa hahmottamaan tutulta reitiltä, mikä kulkumuoto on missäkin tilanteessa järkevin. Näet yhdellä klikkauksella sekä lähistön pysäkkiaikataulut että bussit kartalla.

Palvelussa on mahdollista tallentaa usein käyttämäsi linjat ja pysäkit. Näet palvelun etusivulta, jos tallentamiisi linjoihin tai pysäkkeihin kohdistuu ennalta tiedossa olevia, liikennöintiin vaikuttavia poikkeuksia tai häiriöitä. Äkillisiä palvelun häiriöitä koskevia tietoja (esim. ajamisen estävä kalustovika) ei toistaiseksi ole vielä mahdollista saada näkymään reittioppaassa.

Kun haluat tarkastella tietyn linjan reittiä, aikatauluja tai ajoneuvoja kartalla, näet ne helposti uudella hakutoiminnolla. Samalla haulla voit etsiä myös haluamiesi pysäkkien aikataulut.

Tervetuloa käyttämään uudistunutta aikataulu- ja reittiopasta! Palveluun pääsee myös LSL:n mobiilisovelluksen kautta.

Uudistunut reittiopas