Hyppää sisältöön

Reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2021 alkaen Renkomäen, Heinolan ja Orimattilan linjoille

Heinolan ja Orimattilan liikenteen nykyinen sopimus on päättymässä ja 1.1.2021 alkaen liikennettä ajetaan uudella sopimuksella. Vuodenvaihteessa myös linjanumerot vaihtuvat ja osalle vuoroista tulee muutoksia. Suunnitelmia on syksyn aikana tarkennettu ja linjoille on tehty vielä tarpeellisia pieniä muutoksia.

Painetun aikatauluvihkon tiedot eivät kaikilta osin pidä paikkaansa.

Uudet aikataulut on julkaistu LSL:n nettisivuilla. Paperisia aikatauluja ja infoa muutoksista toimitetaan jakoon lokakuun aikana Heinolan ja Orimattilan linjojen busseihin ja asiakaspalveluun Lahti-Pisteeseen (Kauppakeskus Trio 2. krs) sekä Heinolan ja Orimattilan kirjastoihin ja myyntipisteenä toimiville R-kioskeille (Heinolan Tori ja Orimattila Erkontie 16).

HEINOLA

UUSI MUUTOS

Linjojen 70-73 elokuussa julkaistuihin aikatauluihin on tehty pieniä 5 minuutin muutoksia. Aikatauluja on muokattu mm. kuljettajilta saadun palautteen perusteella ja huomioitu paremmin toteutuneet ajoajat. Tarkistathan ajantasauspysäkkien uudet lähtöajat linjakohtaisista aikatauluista (Heinolan Kaivokatu, Lahden Kauppatori, Lahden Matkakeskus ja Vierumäen Asematie).

Saapuneen palautteen perusteella Mustikkahaan liikennöintiä on arvioitu uudelleen Heinolan kaupungin kanssa. Heinolan sisäisen linjan 74 aamupäivään on lisätty uusi reittivariaatio 74B, joka varmistaa Mustikkahaan asiointiliikenteen ja avaa yhteyden Vuohkallioon.

Reitit kartalla

YHTEENVETO AIEMMIN TIEDOTETUISTA VUODENVAIHTEEN MUUTOKSISTA

Heinolaan ajetaan 1.1.2021 alkaen linjanumeroilla 69-74.

Arkisin Heinolan linjojen päätepysäkkinä Lahdessa toimii jatkossa Matkakeskus, sillä linjat eivät jatka enää Orimattilaan. Lähtöpysäkki vaihtuu tunnelista sijaitsevasta A-pysäkistä rautatieaseman edessä Mannerheiminkadulla sijaitsevalle D-pysäkille.

Arkipäivisin Heinolan ja Lahden väliä liikennöivät linjanumerot 70, 71, 72 ja 73.

Kaikki linjat ajavat Matkakeskuksen lisäksi Kauppatorille paitsi linja 70 (nyk. 87), joka on nopea moottoritietä pitkin Lahteen ajava vuoro ja jatkaa Matkakeskukselta Päijät-Hämeen keskussairaalalle.

Uutena vuorona aloittaa lisäksi linja 70A, joka ajaa myös moottoritietä pitkin Lahteen, mutta jatkaa Matkakeskukselta Kauppatorille. Nopeilla vuoroilla pääsee Heinolasta Lahteen noin puolessa tunnissa ja niiltä on vaihtoyhteys juniin sekä suurimmalle osalle Lahden linjoista myös Matkakeskukselta. Ensimmäinen nopea vuoro lähtee Kaivokadulta aamulla jo klo 4.50 ja sillä ehtii klo 5.30 Helsinkiin lähtevään junaan.

Viikonloppuisin Heinolan linja ajaa jatkossakin Orimattilaan, jolloin Matkakeskuksen pysäkki on tunnelissa sijaitseva A-pysäkki, kuten tähänkin asti. Heinolan ja Orimattilan viikonloppuliikenne ajetaan linjanumerolla 69.

Jatkossa linja 71 (nyk. 89Z) ajaa Lahdessa Heinlammintielle Vitikankadun kautta.

Jatkossa linja 71 ajaa Heinolassa Rajakatua pitkin. Linja ei aja Mustikkahaan kautta. Mustikkahaassa liikennöi jatkossa linja 74B.

Heinola-Lahti-linjat reittikartta

ORIMATTILA JA RENKOMÄKI

UUSI MUUTOS

Linjat 61 ja 69 siirtyvät ajamaan uutta Renkomäen väylää pitkin. Linjat eivät aja Ajokadun kautta. Reittimuutos oikaisee reittejä ja lyhentää siten hieman ajoaikaa ja helpottaa autojen pysymistä paremmin aikataulussa.

LINJA 7

Orimattilan linjojen siirtyessä Renkomäen väylälle linja 7 siirtyy 1.1.2021 alkaen ajamaan Orimattilankatua pitkin Uudenmaankadulle, eli linja 7 ei enää aja Renkomäessä Arometsän kautta. 7T ajaa edelleen Tupalankadun kautta, mutta kulkusuunta muuttuu.

YHTEENVETO AIEMMIN TIEDOTETUISTA VUODENVAIHTEEN MUUTOKSISTA

Orimattilaan ajetaan 1.1.2021 alkaen linjanumeroilla 60-69.

Arkisin Orimattilan linjojen päätepysäkkinä Lahdessa toimii jatkossa Kauppatori, sillä linjat eivät jatka enää Heinolaan. Viikonloppuisin Orimattilan linja ajaa jatkossakin Heinolaan uudella linjanumerolla 69.

Kokonaan uutena linjana aloittaa aamu- ja iltapäiväliikenteessä linja 60 Orimattila-Lahti-Orimattila, joka ajaa suoraan Lahdentietä kiertämättä Pennalan kautta. Nopealla vuorolla pääsee Orimattilasta Lahteen noin 30 minuutissa.

Orimattilan sisäinen liikenne erityisesti koululaisia palvelevilla linjoilla 90-94 ei muutu.

Orimattilan linjat reittikartta (pysäkkitiedot puutteelliset)

Linja 7 reittikartta (pysäkkitiedot puutteelliset)