Hyppää sisältöön

Salppurin kisalippu on nyt myös bussilippu

Salpausselän kisoja pääset katsomaan kätevästi ja ympäristöystävällisesti bussilla – maksutta! Bussilla matkustaminen on mahdollista lippuun painetun QR- tai viivakoodin avulla. Koodi löytyy sekä koululaislipuista että Lippupisteen kautta ostetuista.

Yhteistyöllä halutaan kannustaa kisavieraita vaihtamaan oman auton käytön kestävämpiin liikkumismuotoihin. Tapahtuma- ja bussilippuyhdistelmä on Waltti-lippujärjestelmän uusi ominaisuus ja sitä testataan Lahdessa nyt ensimmäistä kertaa.

Kisaliput toimivat maksuvälineenä kaikilla vyöhykkeillä ja kaikilla LSL:n vuoroilla kisojen aikana eli pääset kulkemaan kisoihin veloituksetta Lahden lisäksi myös Hollolasta, Heinolasta, Orimattilasta, Asikkalasta ja Padasjoelta.

Kisapaikka on keskeisellä sijainnilla ja sinne on joukkoliikenteellä helppo kulkea. Reitit ja aikataulut löydät helposti hakupalvelusta lahti.digitransit.fi.

Pääsylipun koodi toimii matkalippuna lipun voimassaolopäivinä. Koko viikonlopun lipulla sekä koululaislipulla pääsee siis kulkemaan kisoihin myös perjantaina. Lippu leimataan bussin lukijalaitteessa kyytiin noustessa samalla tavalla kuin kännykän mobiililippu. Ei siis ole väliä, onko koodi pdf-lippuna kännykän näytöllä vai tulosteena.

Lisätietoja kisoista Salpausselän kisat | Lahti Ski Games 25.-27.2.2022

Matkustaminen ja lipun leimaaminen

  • Säilytä lippu huolellisesti kisojen ajan siten, että lipussa oleva QR- tai viivakoodi on luettavissa.
  • Lippu on henkilökohtainen ja sillä voi matkustaa vain lipunhaltija itse.
  • Lipulla voi matkustaa vain sinä päivänä, kun lippu on voimassa.

    Kortinlukijalaite, jonka alapuolella pääsylippu ja etäisyyttä kuvaava teksti 11 cm.

  • Ota lippu valmiiksi jo pysäkillä bussia odottaessasi.
  • Aseta lipussa oleva viivakoodi tai QR-koodi kortinlukijan alla olevan lukijan alle.
  • Jos lukijan alla on taso, aseta lippu tasolle. Jos tasoa ei ole, etäisyys lukijasta on noin 11 cm.
  • Pidä lippua paikallaan muutama sekunti, kunnes lukija piippaa ja näytössä näkyy teksti lipun lukemisen onnistumisesta.