Hyppää sisältöön

Waltti Mobiili käyttöön Lahden seudun liikenteessä – saatavilla myös kausiliput

Älypuhelin, jossa on avoinna Waltti Mobiili sovellus ja kuvan päällä Waltin logo sekä teksti saatavilla myös kausiliput.

Lahden seudun liikenteessä matkaan pääsee nyt myös Waltti Mobiili -sovelluksella. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-puhelimille.

Waltti Mobiili -sovelluksesta on ostettavissa lasten ja aikuisten kertalippuja sekä vuorokausilippuja. Waltti Mobiilin kautta on saatavissa nyt myös kausiliput. Mobiilisovelluksessa on lisäksi reittiopas.

Lipun voimassaolo alkaa ostohetkestä, joten lippu kannattaa ostaa juuri ennen matkan alkua. Osta lippu kuitenkin jo pysäkillä odottaessasi, jotta sinulla on toimiva lippu valmiina bussiin noustessasi ja maksutapahtuma sujuu jouhevasti.

Maksutapana sovelluksessa käy Mobilepay ja yleisimmät maksukortit (Visa, Visa Electron tai Mastercard). Maksukortin asetuksissa tulee olla hyväksyttynä verkkomaksut. Kerta- ja päivälippuja voi ostaa myös mobiilimaksulla, jolloin osto lisätään puhelinlaskuun tai veloitetaan prepaid-liittymän saldolta.

Kausiliput nyt mobiilissa

Waltti Mobiili -sovelluksessa on myynnissä 30 vrk:n kausilippuja. Myös opiskelijahintaisen kausilipun voi ostaa sovelluksen kautta tunnistautumalla opiskelijaksi Opintopolku-palvelun kautta.

Lipun ostaminen edellyttää rekisteröitymistä Waltti Mobiilin asiakkaaksi. Mobiili-kausilippu on samanhintainen kuin vastaava, matkakortille ladattava kausilippu. Tarkista eri asiakasryhmien ja vyöhykkeiden lippuhinnat hinnastosta. Kausilipun ostamisesta ei veloiteta sovelluksessa palvelumaksua.

Mobiilikausilipulle määritellään ostettaessa matkustusvyöhykkeet, oma asiakasryhmä sekä haluttu maksutapa. Maksamisen jälkeen lippu on heti voimassa ja näyttää jäljellä olevan voimassaoloajan. Lippu leimataan bussiin noustessa kortinlukijalaitteessa samoin kuin muut mobiililiput.

Hyväksymisen jälkeen lippuostosta ei voi enää perua. Tarkista siis huolella, että valitsemasi lipputyyppi, vyöhykkeet ja ikäryhmä ovat oikeat.

Sovellusta kehitetään jatkuvasti

Käyttöönottovaiheessa sovelluksessa voi olla vielä puutteita. Toistaiseksi sovelluksessa näkyy kerta- ja vuorokausilipuissa myös nuoren ikäryhmä, mutta valinnalla ei pysty ostamaan lippua: Nuoren alennus on LSL:n hinnaston mukaan saatavilla vain kausilippuun. Nuoret, opiskelijat ja seniorit ostavat sovelluksesta aikuisen kertalipun.

Huomaathan, että sovelluksia on nyt siis kaksi: Kausiliput ovat myynnissä ainoastaan Waltti Mobiili -sovelluksessa. Aiemmin käytössä ollut Lahden seudun liikenteen mobiilisovellus on yhä käytettävissä kerta- ja päivälippujen ostoon.

Lataa Waltti Mobiili älypuhelimeesi Google Play tai App Store -sovelluskaupasta.

Bussiliput sovelluksesta alkaen 1 eurolla 16.-22.9.2021

Kampanjahintaiset liput ovat myynnissä Lahden seudun liikenteen mobiilisovelluksissa arki-iltaisin klo 17 jälkeen ja viikonloppuisin koko päivän ajan Liikkujan viikon ajan 16.-22.9.2021. Lue lisää uutisesta.

Apua sovelluksen käytössä

Waltti Mobiili -neuvontapiste ma 20.9.2021 klo 12-16

Lahden Palvelutorin osallisuustilassa kauppakeskus Trion 2. kerroksessa.

Autamme esimerkiksi sovelluksen asentamisessa laitteellesi ja saat neuvoja lipun ostamiseen ja sovelluksen käyttöön. Tulethan paikalle vain terveenä ja käytäthän kasvomaskia, jos mahdollista.

Muina aikoina sinua auttaa Lahden seudun liikenteen asiakaspalvelu.