Hyppää sisältöön

Lähimaksulla voi nyt maksaa matkan LSL:n linja-autoissa

Lähimaksu on otettu käyttöön ja bussimatkan maksaminen pankkikortilla on vihdoin mahdollista!

Lähimaksu käy maksutapana Lahden seudun liikenteen linja-autoissa keskiviikosta 23.11.2022 alkaen. Käyttöönottoa on tehty viikolla 47 asteittain ja lähimaksu on ollut käytössä joillain linjoilla jo maanantaista alkaen. Lähimaksulla matkustaja voi maksaa oman matkansa pankkikortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä.

Lähimaksu on käytössä kaikissa LSL:n linja-autoissa. Matkan voi jatkossakin maksaa myös Waltti-matkakortilla, mobiililipulla tai käteisellä rahalla (max. 20 euron setelillä).

Lähimaksulla maksaminen tapahtuu linja-auton etälukijalla: valitse etälukijan näytöltä lähimaksu, valitse oikeat vyöhykkeet ja aseta sen jälkeen maksuväline maksupäätteeseen.

Maksukorteista lähimaksuun kelpaavat Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard. Matkan voi maksaa Google Pay ja Apple Pay -maksusovelluksilla, jos sovellukseen on lisätty maksukortin tiedot.

Toimimaton maksukortti tai lähimaksupäätteen toimimattomuus tai puuttuminen autosta ei oikeuta maksuttomaan matkaan. Varauduthan siis, että matkan voi joutua maksamaan muulla maksuvälineellä, esim. mobiililipulla.

Lähimaksun hinnat ja vaihto-aika

Lähimaksulla voi ostaa vain kertalippuja. Lähimaksutapa on kaikille matkustajille samanhintainen iästä ja asiakasryhmästä riippumatta. Lähimaksulla ei voi ostaa lasten, nuorten, opiskelijoiden tai senioreiden lippuja. Lähimaksulla lipun hinta on sama kuin Waltti-matkakortin aikuisen arvolipun hinta ja edullisempi kuin esimerkiksi käteisellä ostettava aikuisen kertalippu. Lipun hinta määräytyy matkustettavien vyöhykkeiden mukaan.

Lähimaksusta ei saa linja-autossa kuittia tai paperilippua. Kuitin voi halutessaan tulostaa jälkikäteen asiakasportaalista.

Lähimaksulipulla on 90 minuutin voimassaoloaika, jonka sisällä voit vaihtaa linja-autosta toiseen ostamillasi vyöhykkeillä. Vyöhykkeet valitaan ja maksuvälinettä käytetään lukijalaitteessa myös linjalta toiselle vaihtaessa, mutta vaihtoajan sisällä maksu veloitetaan vain kerran.

Lisätietoja lähimaksusta