Hyppää sisältöön

Robottibussin koeajot alkavat Lahden keskustassa touko-kesäkuun vaihteessa

Robottibussi testiajossa Tampereella
Robottibussia on testattu Tampereella alkuvuodesta lähtien.

Päivitetty 29.6. klo 12:45*

Lahdessa kokeillaan robottibussia osana muuta joukkoliikennettä tänä kesänä. Koeajossa olevan robottibussin voi nähdä liikenteessä touko-kesäkuun vaihteessa. Koeajot tehdään ilman matkustajia. Tavoitteena on, että matkustajille avoin liikennöinti päästään aloittamaan kesäkuun aikana.

Robottibussissa on kuusi matkustajapaikkaa ja turvakuljettaja. Bussi kulkee maksimissaan 20 kilometriä tunnissa. Rauhallisesti liikkuvaan kulkuvälineeseen kannattaa pitää turvaväli, koska esteen havaitessaan robottibussi pysähtyy nopeasti.

Reitti kulkee Wanhalta Herralta, kirjaston, Trion, kaupunginsairaalan, torin ja Kirkkokadun kautta takaisin alkupisteeseen. Reitissä ja pysäkkien sijainneissa on huomioitu etenkin Wanhan Herran asiakkaiden ja alueen asukkaiden suosimat palvelut, mutta ilmainen robottibussi on avoin kaikille.

Tampereella robottibussi on liikennöinyt vuoden alusta asti ja saavuttanut yli 2 500 tyytyväisen matkustajan määrän. Palvelu on otettu positiivisesti vastaan ja sen koetaan parantavan joukkoliikenteen saavutettavuutta.

Palvelun tarkka aloituspäivämäärä, aikataulu ja reitti tiedotetaan erikseen koeajojen jälkeen. Palvelun operoinnista vastaa Remoted Oy. Kokeilu kestää kuusi kuukautta.

*Tarkennettu robottibussin reittikuvausta. Reitti kulkee Kirkkokatua ja pysäkki on Ristinkirkon edessä, ei Malvan.