Ilmaismatkat

Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta.

Lastenvaunut nostetaan bussiin keskiovesta, missä sijaitsevat myös paikat vaunuille. Huomaathan, että lastenvaunupaikkoja on vain rajallisesti, joten et ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin vaunujen kanssa.

Pyörätuolit ja rollaattorit

Pyörätuolilla tai rollaattorilla kulkeva matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta. Pyörätuolimatkustajan avustaja on oikeutettu ilmaiseen matkaan, mutta mikäli hän ei avusta pyörätuolilla matkustavaa bussiin ja bussista, ei hänen katsota olevan oikeutettu ilmaiseen matkaan.

Kuljettaja opastaa ja avustaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Pyydä rohkeasti epäselvissä tilanteissa apua ja neuvoa, jotta matkanne sujuisi mukavasti. Kuljettaja voi tarvittaessa avustaa pyörätuolilla kulkevan matkustajan kyytiin ja kyydistä pois.

Bussin kyytiin voi nousta myös sähköpyörätuolilla, kunhan huomioi, että linja-auton pyörätuolirampin painoraja on noin 300 kiloa. Sähkömopoja ei kuljeteta LSL:n busseissa.

Bussin kyytiin noustaan pyörätuolilla ja rollaattorilla keskiovesta.

HUOM. Maksuttomuus lastenvaunujen, pyörötuolien sekä rollaattoreiden osalta ei koske linjoja 51-63, 87, 90-98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä, Heinolan-Hartola-Sysmä ja Lahti-Hämeenlinna välisiä vuoroja. Pyörätuolin saattaja voi matkustaa maksutta edellä mainituilla vuoroilla.

Sähkömopoja ei kuljeteta LSL:n busseissa. Bussin kyytiin voi nousta kuitenkin sähköpyörätuolilla, kunhan huomioi, että linja-auton pyörätuolirampin painoraja on noin 300 kiloa.

Muut maksuttomaan matkaan oikeutetut

Maksutta Lahden seudun liikenteessä matkustavat myös:
- Näkövammaisen saattaja
- Alle 7-vuotias lapsi
- Sotiemme veteraanit matkustavat ilmaiseksi Lahden seudun liikenteen veteraanikortilla. Kalenterivuoden voimassaolevan kortin voi noutaa myyntipisteistä (Lahti-Piste, Hollolan Piipahlus, Heinolan kaupunginkirjasto).

Matkatavarat

Paikallisliikenteessä saa kuljettaa ilmaiseksi matkatavaroita. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin isokokoisia matkatavaroita, mikäli auto on kovin täynnä.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimistä ei peritä maksua. Bussissa voidaan kuljettaa tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä saattajan kanssa.

Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin lemmikkieläintä, mikäli auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista.

Poliisikoiran, näkövammaisten opaskoiran, liikunta- rajoitteisen avustajakoiran tai avustajakoiraksi koulutettavan koiran saa aina tuoda bussiin.

Päiväkotiryhmät

Päiväkotiryhmissä kuljetetaan yhtä aikuista kohden kaksi lasta maksutta.