Ilmaismatkat

Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta. Lastenvaunut nostetaan bussiin keskiovesta, missä sijaitsevat myös paikat vaunuille. Huomaathan, että lastenvaunupaikkoja on vain rajallisesti, joten et ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin vaunujen kanssa.

Pyörätuolit ja rollaattorit

Pyörätuolilla tai rollaattorilla kulkeva matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta. Pyörätuolimatkustajan avustaja on oikeutettu ilmaiseen matkaan, mutta mikäli hän ei avusta pyörätuolilla matkustavaa bussiin ja bussista, ei katsota hänen olevan oikeutettu ilmaiseen matkaan. Kuljettaja opastaa ja avustaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Pyydä rohkeasti epäselvissä tilanteissa apua ja neuvoa, jotta matkanne sujuisi mukavasti. Kuljettaja voi tarvittaessa avustaa pyörätuolilla kulkevan matkustajan kyytiin ja kyydistä pois.

Bussin kyytiin noustaan pyörätuolilla ja rollaattorilla keskiovesta.

Muut maksuttomaan matkaan oikeutetut

Maksutta paikallisliikenteessä matkustavat myös näkövammaisen saattaja, Lahden seudun liikenteen vuoroissa alle 7-vuotias lapsi kulkee ilmaiseksi.

Matkatavarat

Paikallisliikenteessä saa kuljettaa ilmaiseksi matkatavaroita. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin isokokoisia matkatavaroita, mikäli auto on kovin täynnä.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimistä ei peritä maksua. Bussissa voidaan kuljettaa tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä saattajan kanssa. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin lemmikkieläintä, mikäli auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Poliisikoiran, näkövammaisten opaskoiran, liikunta- rajoitteisen avustajakoiran tai avustajakoiraksi koulutettavan koiran saa aina tuoda bussiin.

Päiväkotiryhmät

Päiväkotiryhmissä kuljetetaan yhtä aikuista kohden kaksi lasta maksutta