Lemmikit ja matkatavarat

Lemmikit ja matkatavarat voi kuljettaa maksutta Lahden seudun liikenteessä.

Matkatavarat

Lahden seudun liikenteessä saa kuljettaa ilmaiseksi matkatavaroita. Kuljettaja voi kuitenkin kieltäytyä ottamasta bussiin isokokoisia matkatavaroita (esimerkiksi polkupyörää), jos autossa ei ole tilaa tai siitä on haittaa muille matkustajille, etenkin ruuhka-aikana.

Linja-autoissa ei saa kuljettaa palavia nesteitä, räjähdysaineita eikä muitakaan ihmisille ja kalustolle vaarallisia aineita tai tavaroita (esim. kaasupullot, autojen akut).

Lemmikkieläimet

Bussissa saa kuljettaa tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä saattajan kanssa. Lemmikkieläimistä ei peritä erillistä maksua. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta bussiin lemmikkieläintä, mikäli auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista.

Lemmikin omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää autossa irrallaan.

Poliisikoiran, näkövammaisten opaskoiran, liikunta- rajoitteisen avustajakoiran tai avustajakoiraksi koulutettavan koiran saa aina tuoda bussiin.

Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava henkilö matkustaa LSL:n busseissa maksutta. Lastenvaunut nostetaan bussiin keskiovesta, missä sijaitsevat myös paikat vaunuille.

Huom. Lastenvaunupaikkoja on vain rajallisesti, joten lastenvaunujen kanssa et ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin. Maksuttomuus ei koske linjoja 51-58, 87 (1.1.2021 alkaen linjoja 70 ja 70A), 90-94, 98 eikä Lahti-Vääksy-Sysmä, Lahti-Vääksy-Padasjoki ja Lahti-Lammi-Hämeenlinna välisiä vuoroja.

 

Lue lisää maksuttomista matkoista Ilmaismatkat-sivulta.
Lue myös matkustus- ja matkakorttiehdot.